صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱

استفاده از منابع تجدیدپذیر خورشیدی برای تولید برق با «پنل‌های فتوولتائیک»

مقاله عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد کرمانشاه و جمعی از محققان در زمینه انرژی‌های نو در مجله معتبر علمی Q۱ نمایه شد، پژوهشی که بر پایه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی برای تولید برق توسط پنل‌های فتوولتائیک ارائه شده است.
کد خبر : 806271

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمانشاه، مقاله عظیمی عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و جمعی از محققان در زمینه انرژی‌های نو در یک مجله معتبر علمی Q۱ نمایه شد.

مقاله عظیمی و جمعی از محققان در زمینه انرژی‌های نو که بر پایه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی برای تولید برق توسط پنل‌های فتوولتائیک ارائه شده و عنوان آن «Experimental study on photovoltaic panels integrated with metal matrix sheets and bio-based phase change materials» است در مجله معتبر علمی Energy با ارزش Q۱ و دارای IF= ۸.۸۵ نمایه شده است.

در این پژوهش به بررسی افزایش تولید برق در پنل‌های فتوولتائیک با استفاده از خنک‌کاری مؤثر آن‌ها توسط مواد تغییر فاز دهنده پرداخته شده است. در این راستا یک ماده تغییر فاز دهنده (PCM) زیستی جدید متشکل از اسید اولئیک و موم زنبور عسل برای جذب گرمای اضافی از پنل فتوولتائیک سنتز شد.

عظیمی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در این باره توضیح داد: از تور مرغی با عنوان ورق‌های ماتریس فلزی برای افزایش انتشار گرما در PCM و افزایش راندمان حرارتی و الکتریکی پنل فتوولتائیک استفاده شد و با توجه به اینکه انرژی خورشیدی از منابع انرژی تجدیدپذیر رایگان و در دسترس است؛ بنابراین دستاورد‌های این پژوهش می‌تواند برای تولید برق در مصارف خانگی، صنعتی و دانشگاهی استفاده شود.

عضو هیئت علمی گروه شیمی واحد کرمانشاه اضافه کرد: در این پژوهش از یکسری مواد تغییر فاز دهنده زیستی، بدون کاربرد مواد شیمیایی استفاده شده است. مواد تغییر فاز دهنده زیستی برای خنک کاری پنل‌های فتوولتائیک استفاده می‌شود و استفاده به این دلیل است که پنل‌های فتوولتائیک وقتی مدتی در برابر نور خورشید کار می‌کنند، سطح آن‌ها داغ می‌شود و این مسئله موجب افت عملکرد و کاهش تولید برق می‌شود.

وی بیان کرد: مواد تغییر فاز دهنده از جنس اسید اولئیک و موم زنبور عسل است که بیو بیس و کاملاً طبیعی هستند و ضرری برای محیط ندارند و برای اضافه کردن این مواد به پنل، جعبه‌هایی ساخته و مواد درون این جعبه‌ها ریخته شده و به پشت پنل اضافه می‌شود تا موجب جذب گرمای اضافی و خنک شدن پنل و کاربری بیشتر سیستم در تولید برق شود.

عظیمی یادآور شد: پنل‌های خورشیدی فتوولتائیک در همه جای دنیا استفاده می‌شوند، در دانشگاه‌ها، مصارف خانگی و صنعتی، شهری و ... که به رایگان برق تولید می‌کنند و با کمک این پنل‌ها می‌توان از نور خورشید به میزان زیاد برق تولید کرد، بخصوص برای دانشگاه‌ها یک امر مهم و علمی محسوب می‌شوند؛ البته استفاده از ماده تغییر فاز دهنده زیستی و بدن استفاده از مواد شیمیایی اولین بار است که مطرح شده و در این مقاله توضیح داده شده است و برای حفظ محیط زیست بسیار مهم است.

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر