صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۳ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۱
فعال حوزه دانش‌بنیان در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

تولید محصولات دانش‌بنیان «تیتانیوم» و «پلاک‌های آناتومی» برای نخستین‌بار/ هزار بیمار با اختراع فک مصنوعی درمان شدند

رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه برای نخستین‌بار در ایران محصولات تیتانیوم و پلاک‌های آناتومی تولید کرده‌ایم، گفت: تاکنون هزار بیمار با اختراع فک مصنوعی در بازسازی فک‌های از بین‌رفته درمان شده‌اند.
کد خبر : 802773

محمدباقر حسین‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ارومیه با بیان اینکه شرکت دانش‌بنیان «آترا ارتوپد» ارومیه، تولیدکننده ایمپلنت‌های ارتوپدی و ستون فقرات و گردن و پلاک‌های آناتومیکال است، اظهار کرد: این شرکت از سال ۸۵ فعالیت خود را آغاز کرده و برای نخستین بار محصولات تیتانیوم و پلاک‌های آناتومی در ایران توسط این شرکت تولید شده است.

وی که چند دوره به‌عنوان دبیر کانون کارآفرینی استان آذربایجان غربی و کارآفرین برتر ملی انتخاب شده است، افزود: این شرکت جزء ۱۱ واحد تولیدی برتر ملی در سال ۹۳ بوده و اکنون ۱۱۳ نفر به‌صورت مستقیم، ۲۴ نفر مشاور و ۳۰ نفر در قسمت اداری مشغول به کار هستند و محصولات شرکت از ۱۵ سال گذشته در همه مناطق استان‌های کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان آترا ارتوپد ارومیه گفت: تولیدات این شرکت در زمینه تجهیزات پزشکی و ایمپلنت استخوانی تروما، فیکساتور‌های خارجی استخوان، ایمپلنت‌های استخوانی پا (مچ، پاشنه و انگشتان)، ایمپلنت‌های استخوانی ستون فقرات و ابزار جراحی است که به‌صورت مستقل تولید و با برند آترا ارتوپد ارومیه به فروش می‌رسد. ازجمله این محصولات می‌توان سیستم پلاک لاکینگ dhs، پلاک پروکسیمال تیبیا مدیال چهارونیم، پلاک کم تماس سه و نیم، واشر، پلاک ترقوه لاکینگ را نام برد.

حسین‌زاده با بیان اینکه محصولات این شرکت با برند خاصی در بازار عرضه می‌شود، عنوان کرد: علاوه بر آن، عمده محصولات شرکت به دانشگاه‌های تهران، گیلان، تبریز و ارومیه و نیز بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور عرضه شده و ۲۰۵ بیمارستان ایران نیز از محصولات استفاده می‌کنند.

وی توضیح داد: طراحی تخصصی پلاک کالکانئال تیتانیومی، طراحی رزوه‌های پیچ‌های اسپاینال به شکل مخروطی به منظور جایگذاری راحت‌تر و قفل بهتر، طراحی زاویه منفی برای نات به منظور جلوگیری از دررفتن آن، آنادایز همه محصولات تیتانیومی، فورج پلاک‌های DCS و DHS تیتانیومی، الکتروپولیش برخی محصولات برای ایجاد سطح آنتی باکتریال، طراحی فیکسر برای پلاک‌های زاویه‌دار که امکان تولید محصول را با دستگاه سه محور به جای دستگاه پنج محور میسر کرده ازجمله اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود کیفیت محصولات تولیدی است.

فعال حوزه تولید دانش‌بنیان مطرح کرد: تاکنون هیچ‌گونه شکستگی، خطا و عوارضی در محصولات شرکت مشاهده نشده و با بهترین کیفیت تولید و به بازار کشور‌های روسیه، آذربایجان و عراق صادر می‌شود. علاوه بر آن با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران دو گونه پلاک برای استفاده جانبازان اختراع شده و تاکنون ۲۰۰ بیمار جراحی و بهبود یافته‌اند.


حسین‌زاده بیان کرد: با توجه به ضرورت ارتباط صنعت با دانشگاه، تاکنون با دانشگاه صنعتی ارومیه سه قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری به امضا رسیده و با کمک دانشگاه دستگاه‌هایی تولید کرده‌ایم و به تازگی ساخت دستگاه اچینگ دندان با کمک استادان این دانشگاه آغاز شده است. دومین شرکت فعال ما نیز شرکت مهندسی ابزار جراحان بوده که دانش‌بنیان است و در کار تولید مش‌های لوپ جلو و عقب سر و مش‌های چشمی برای افرادی که در تصادف‌ها، ناهنجاری‌های مادرزادی و یا سرطان‌های فک و صورت آسیب دیده‌اند، استفاده می‌شود.

وی تشریح کرد: اختراع فک مصنوعی در بازسازی فک‌های از بین رفته از دیگر محصولات این واحد تولیدی دانش‌بنیان بوده و تاکنون هزار بیمار با حداقل هزینه درمان شده‌اند. در کنار این واحد تولیدی شرکت رایین ابزار سلامت جراحان به‌عنوان تولیدکننده ایمپلنت‌های دندانی قرار دارد که این ایمپلنت‌ها شامل اباتمنت‌ها و فیکسچر‌ها است. ایمپلنت دندان یکی از قطعات ساخته شده از جنس تیتانیوم بوده که ساختار آن مانند یک پیچ بوده و از آن برای کاشت در فک استخوان استفاده می‌شود. این قطعه می‌تواند با عمل کاشت دندان در استخوان فک قرار گرفته و جایگزین دندان‌ها شود.

این فعال حوزه دانش‌بنیان ادامه داد: به طور کلی ایمپلنت از سه قسمت تشکیل می‌شود که عبارتند از پایه ایمپلنت یا فیکسچر که در سوراخ ایجاد شده برای اتصال و جوش خوردن به استخوان فک استفاده می‌شود، تاج دندان که روکش یا دندان مصنوعی یا بریچ باشد و اباتمنت که میان این دو قطعه قرار دارد. مجوز ساخت ایمپلنت‌های دندان نیز در شرکت ما آماده شده و با پیشرفته‌ترین فناوری روز، دستگاه‌های هایتک و به کلین روم مجهز است و علاوه بر آن مقرر شده که ۵۰۰ ایمپلنت دندانی به‌صورت رایگان به کشاورزان منطقه تحویل شود؛ زیرا  بیشتر آنان قدرت مالی لازم را ندارند.

حسین‌زاده با بیان اینکه اکنون در آغاز به کار شرکت، ۳۰ نفر از متخصصان مهندسی پزشکی، مکانیک، مواد و ... مشغول به کار هستند، مطرح کرد: تا پایان سال شرکت در مجموع ۲۰۰ نفر نیروی کار خواهد داشت. تلاش  شرکت به غیر از منافع شخصی، این بوده که بیماران با قیمت مناسب، محصول باکیفیت خریداری کنند؛ زیرا اکنون هزینه‌ها افزایش یافته است. کیفیت محصولات شرکت در حد محصولات آلمانی بوده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آن را تأیید کرده و تاکنون ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر مورد جراحی قرار گرفته‌اند و خطای محصولات کمتر از استاندارد‌های جهانی است.



وی با برشمردن موانع تولید در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: بانک‌ها یکی از این عوامل هستند؛ زیرا دولت سعی دارد به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند و حتی بودجه کافی برای آنها پیش‌بینی کرده؛ اما بانک‌ها وثیقه‌های سنگین طلب می‌کنند و همین خود سبب می‌شود که شرکت‌های خصوصی توان تهیه آن را نداشته باشند و حتی وام‌ها برگشت داده می‌شوند پس باید از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت شود تا رشد کنند.از سوی دیگر مسئله فضای کسب و کار در ایران نابرابر بوده و شرکت‌های دولتی و خصولتی حمایت بسیاری شده؛ اما شرکت‌های خصوصی فقط ۱۰ درصد حمایت می‌شوند.



این فعال صنعتی با ابراز تأسف از اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباطات جهانی ندارند، افزود: شرکت‌ها زمانی که می‌خواهند دستگاه جدید خریداری یا محصولات خود را صادر کنند، هیچ ارتباط بین‌المللی نداشته و به همین سبب نمی‌توانند به روز بوده و با محصولات خارجی رقابت داشته باشند. اکنون به علت نبود ارز مرجع و دولتی، قیمت‌ها به شدت افزایش یافته و محصولات تولیدی شرکت هیچ‌گونه افزایش قیمتی نداشته و از دولت درخواست می‌شود در قیمت‌ها تجدیدنظر داشته تا شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی بتوانند پابرجا بمانند.

حسین‌زاده تأکید کرد: بی‌تردید اگر دولت جلو موانع تولید را بگیرد، شرکت‌های تولیدی به کشور‌های عمان و ترکیه و اروپا مهاجرت نکرده و اشتغال‌زایی در ایران افزایش می‌یابد. بی‌شک شرکت‌های دانش‌بنیان ما فقط به فکر خدمت به بیمار و درمان آنان بوده و سود اقتصادی از اولویت‌های بعدی است.

گفت‌وگو از سیاوش میرزایی

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر