صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۳ دی ۱۴۰۰
روایت دیپلمات‌ها از شهادت «حاج قاسم یمن»؛

امانی: ایران با انتقال ایرلو به یمن پیام خود را به عربستان فرستاد/ فردوسی‌پور: حاج حسن مصداق وحدت میدان و دیپلماسی بود

دو دیپلمات سابق کشورمان با انتقاد از کارشکنی کشوری خاص در زمینه انتقال سفیر ایران به تهران برای درمان تأکید کردند، «حاج قاسم یمن» نقش مؤثری در چشم‌انداز برقراری صلح و دوستی منطقه‌ای داشت.
کد خبر : 630176

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، یک روز پس‌ازآنکه خبر انتقال حسن ایرلو، سفیر کشورمان در یمن به تهران پس از ابتلا به کرونا منتشر شد، وزارت امور خارجه، خبر شهادت این جانباز شیمیایی جنگ تحمیلی را اعلام کرد. «حاج قاسم یمن» پس‌ازآن به شهادت رسید که رسانه‌های غربی ادعاهایی را درباره وضعیت سلامتی وی مطرح کردند، اما دستگاه دیپلماسی کشورمان آنها را بی‌اعتبار و نادرست خواند و بر ابتلای شهید ایرلو به کرونا در محل مأموریتش تأکید کرد. در این میان، برخی کارشکنی‌ها مانع از انتقال بموقع شهید ایرلو به تهران برای درمان شد و متأسفانه سفیر کشورمان در وضعیت نامناسبی از حریم هوایی عراق و به‌وسیله خطوط هوایی این کشور به ایران بازگشت و با وجود به‌کارگیری همه مراحل درمانی برای بهبود وضعیت بیماری به فیض شهادت نائل آمد.


در تاریخ جمهوری اسلامی ایران سفیران و دیپلمات‌های زیادی شهید یا مورد حمله تروریستی قرار گرفته‌اند. حمله به آنان بیانگر کینه‌های دشمنان نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. سفیر نماد یک کشور است و به همین علت دوستان یک کشور به او با احترام برخورد می‌کنند تا احترامشان را به آن کشور نشان دهند.


شهید ایرلو طعم محاصره ظالمانه ملت یمن را چشید


مجتبی امانی، رئیس پیشین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در قاهره در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه جهان خبرگزاری آنا درباره شهادت حسن ایرلو گفت: وضعیت سفارت جمهوری اسلامی ایران در صنعا خاص بود. درواقع، اینکه جمهوری اسلامی اصرار داشت در یمن محاصره شده‌ و تحت بمباران شدید نیروهای متجاوز سفیر داشته باشد؛ نشانه اهتمام و احترام ایران به این کشور است و می‌خواست با ملت مظلوم یمن همراهی کند.



مجتبی امانی، رئیس پیشین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در قاهره


وی افزود: حاج حسن ایرلو در شرایطی ویژه سفیر کشورمان در یمن شد. سعودی‌ها راه را برای ورود او بستند و محاصره یمن در همه ابعاد آن غیرقانونی و ظالمانه بود. این حق مردم و حکومت یمن بود که هر سفیری را بپذیرد؛ اما محاصره یمن این حق را از آنان گرفته بود. ایرلو باید نشان می‌داد برای اجرای وظایف خود جدی است. او به محل مأموریتش رفت، دو سال تمام در آنجا ماند تا نشان دهد جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم مظلوم یمن است.



ایرلو سفیری بود که به مردم یمن عشق می‌ورزید و مردم این کشور او را فراموش نخواهند کرد



این دیپلمات سابق کشورمان درباره علت انتخاب شهید ایرلو برای این مأموریت عنوان کرد: انتخاب حاج حسن ایرلو به‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در صنعا تصمیم نظام بود. باید با این انتخاب به آمریکا و سعودی پیام داده می‌شد جمهوری اسلامی ایران تمام قد پای کار یمن ایستاده است و محاصره های جعلی نمی‌تواند مانع از این کار شود.


امانی تصریح کرد: همکاران شهید ایرلو در وزارت امور خارجه به او افتخار می‌کنند و با حضور پرشور در مراسم تشییع پیکرش، بازگشت او را به وطن خوشامد گفتند. او و همکارانش در یمن به تمام معنا مظهر روحیه انقلابی وزارت امور خارجه تلقی می‌شوند. او مظهر همکاری میدان و دیپلماسی بود که در شرایط خاصی به این ماموریت مهم گمارده شده بود.


وی گفت: کینه دشمنان نسبت به نمایندگان سیاسی کشورمان را بارها دیده‌ایم. هنوز بعد از گذشت ۴۰ سال نمی‌دانیم با چهار شخصیت مقاومت و دیپلمات کشورمان در لبنان، شهیدان متوسلیان، موسوی و دو همکار دیگرشان چه کرده‌اند. از همان زمان معلوم شد کینه دشمنان متوجه میدان و دیپلماسی است. دوگانه پنداری در این مسیر فقط خط دشمنان است؛ وگرنه اگر فرصت کنند، خون هر دو را در کنار هم خواهند ریخت.


امانی ادامه داد: شهیدان نواب و نیکنام در بوسنی هم جلوه دیگری از این همکاری بودند. صادق گنجی در پاکستان، خلیل نعیمی در عراق، ناصر ریگی و هشت همکار دیگرش در مزار شریف، ابوالقاسم اسدی دیگر شهید دیپلمات در یمن، انصاری در بیروت و ... نمونه‌های این شهدا هستند. بمب‌گذاری‌ها و حملات تروریستی به مکان‌های دیپلماتیک کشورمان در نقاط مختلف دنیا که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در لندن شروع شد؛ نمونه‌های دیگری از بروز کینه‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است.


رئیس پیشین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در قاهره گفت: شهید غضنفر رکن آبادی که از توطئه دو انفجار در زمان مأموریتش در بیروت جان سالم به‌در برده بود، به همراه سه دیپلمات دیگر کشورمان در حادثه منا و در وضعیتی بسیار مشکوک و مبهم به شهادت رسیدند. هنوز یاد و خاطره روحیه انقلابی شهید رکن آبادی و افکار بلند مرحوم حسین شیخ‌الاسلام، این مرد میدان سیاسی مقاومت در نزد همکارانشان در وزارت امور خارجه زنده و جاری است.


به گزارش آنا، تعبیر زیبایی است اگر بگوییم شهدای مدافع حرم نیز از همین نسل و تبار مبارک هستند. دیپلمات‌ها، مدافعان حرم بزرگی به نام جمهوری اسلامی ایران بودند که به تعبیر شهید بزرگ مقاومت حاج قاسم سلیمانی، اگر این حرم نباشد؛ دیگر حرمی باقی نخواهد ماند.


مجتبی امانی در ادامه گفت‌وگو با آنا گریزی به کارشکنی سعودی‌ها در انتقال سفیر ایران در صنعا به تهران زد و عنوان کرد: شهید حاج حسن ایرلو به‌دلیل شدت جراحت‌های شیمیایی زمان جنگ تحمیلی و ابتلا به بیماری کرونا به دیدار یاران شهیدش شتافت، اما سهم کینه‌ها در این شهادت قابل چشم‌پوشی نیست. حق شهید ایرلو بود در اسرع وقت به کشورمان منتقل و از خدمات درمانی مناسب برخوردار شود؛ همچنان‌که حق مردم یمن است این ظلم و ستم از آنان برداشته شود.


وی تأکید کرد: شهید ایرلو طعم محاصره ظالمانه ملت یمن را چشید و به مردم یمن ثابت کرد در این مسیر نیز با آنان همدرد بوده است. او سفیری بود که به مردم یمن عشق می‌ورزید و مردم این کشور او را فراموش نخواهند کرد.


امانی گفت: یمن و دفاع از مردم آن امری گذرا نیست. سیاست قطعی، مداوم و همیشگی جمهوری اسلامی ایران دفاع از مظلومان است و این شهادتها مسیر را هموارتر خواهد کرد که هنوز هزاران فرد و فرصت در این راه، موجود و موفور است.


شهید ایرلو دشمن شناس و آگاه به امور بین‌الملل بود


مجتبی فردوسی‌پور، سفیر سابق ایران در اردن نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره شخصیت «حاج قاسم یمن» گفت: شهید حسن ایرلو مصداق بارز دیپلمات ورزیده بود. وی به هر دو ویژگی میدان و دیپلماسی تسلطی بی‌نظیر داشت. از صفات یک دیپلمات برجسته همچون آگاهی محیطی به موقعیت مأموریتی، هوشمندی و هوشیاری، توان تجزیه و تحلیل مسائل روز بین‌المللی و به‌ویژه منطقه‌ای برخوردار بود. او دشمن شناس و آگاه به امور دیپلماتیک، کنوانسیون‌های بین‌المللی و حقوقی بود.



مجتبی فردوسی‌پور، سفیر سابق ایران در اردن


وی افزود: شهید ایرلو از کارشناسان ارشد حوزه عربی و شبه‌جزیره بود و قبل از عزیمت به یمن به‌عنوان سفیر ایران، مسئولیت میز یمن در وزارت امور خارجه را برعهده داشت. با توجه به آشنایی وی به زبان عربی به‌خوبی از منابع دنیای عرب با هدف بررسی تحولات این حوزه بهره می‌برد. همین ویژگی‌ها و از همه مهم‌تر دارا بودن شاخصه دیپلمات مقاومتی در تعیین وی به‌عنوان نماینده دولت ایران در یمن بسیار مؤثر بود.



حاج حسن ایرلو شاگرد برجسته ولایت‌مداری و سردار رشید اسلام سرلشکر شهید حاج قاسم سلیمانی بود



دیپلمات سابق کشورمان تصریح کرد: با آغاز جنگ یمن دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه به‌صورت متمرکز بر این پرونده گماشته شد. از این رو خدمات دیپلماتیک وی در راستای پاسداشت منافع ایران در یمن با توجه به بحران چندین ساله این کشور حائز اهمیت بود. ایرلو میدان را هم با توجه به مسئولیت‌های وی در دوران دفاع مقدس و پس از آن، بحران عراق به‌خوبی می‌شناخت. درواقع ایرلو را باید مصداق وحدت رویه میدان و دیپلماسی بدانیم. به همین دلیل باید عنوان کرد که او شاگرد برجسته ولایت‌مداری و سردار رشید اسلام سرلشکر شهید حاج قاسم سلیمانی بود و به‌درستی حق استاد و شاگردی و فرمانده و سرباز را در میدان‌های مختلف ادا کرد.


فردوسی‌پور شجاعت، توان فرماندهی و هدایت صف و ستاد و از همه مهم‌تر مردمداری، خضوع، خشوع، زهد و تقوای بالا را از ویژگی‌های بارز حاج قاسم یمن در عرصه میدان خواند و گفت: حاج حسن ایرلو میراث‌دار فرمانده‌ خود بود. همین صفات حسنه سبب شده بود تا با مقاومت یمن و مردمان خونگرم و مظلوم آن دیار در مدت زمانی اندک درآمیزد. یمنی‌ها و مسلمانان منطقه از او به‌عنوان فردی دانا و دیپلماتی رشید و توانا یاد می‌کنند و خواهند کرد.


وی افزود: مسئولیت حساس در شرایط جنگی یمن از او دیپلماتی سخت‌کوش و متبحر ساخته بود و جالب توجه اینکه گروه‌های برآمده از نهادهای بین‌المللی به‌ویژه اتحادیه اروپا تمایل بسیاری برای دیدار و گفت‌وگوی دیپلماتیک با وی داشتند. این نشان از سرآمدی شهید ایرلو در حوزه مأموریتی به‌ویژه نقش مؤثر وی در چشم‌انداز برقراری صلح و دوستی منطقه‌ای داشت.


فردوسی‌پور گفت: وزارت امور خارجه به وجود چنین دیپلمات‌هایی افتخار می‌کند و از همین رو سیره و منش این عزیزان سرلوحه آموزه‌های دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر