صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۶ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰
همه چیز درباره ماجرای نجف‌آباد؛

نقش: کارشکنی دانشگاه در اجرای پروژه زیرگذر کذب است/ ساخت زیرگذر، مطالبه جدی دانشگاه بود

آزادسازی اراضی به سود دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد استرئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد تأکید کرد که این دانشگاه اصلاح کمربندی و ساخت تقاطع‌های غیرهمسطح و زیرگذر را به‌صورت دائمی از مسئولان مطالبه کرده است و این اقدام را به سود دانشگاه و دانشجویان می‌داند.
کد خبر : 617541

امیررضا نقش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح اتفاق تخریب بخشی از دیوار محوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد به دستور ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اینکه نماینده مجلس به‌گونه‌ای عمل کرده است که گویی دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر ساخت زیرگذر کارشکنی کرده است، به‌شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم، اتفاقاً دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد به‌شدت پیگیر تعیین تکلیف میدان شهدای دانشجو بود که در کمربندی شمالی شهر نجف‌آباد و محل عبور و مرور روزانه بیش از چند هزار اتومبیل است.


وی ادامه داد: به دلیل اینکه کمربندی شمالی شهر نجف‌آباد ترانزیت و راه ارتباطی بین دو استان اصفهان و خوزستان و بسیار حادثه‌خیز و ناایمن بود، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد اصلاح این کمربندی و ساخت تقاطع‌های غیرهمسطح را به‌صورت دائمی از مسئولان شهرستان، استان و حتی وزارت راه و شهرسازی مطالبه کرده است؛ حتی مکاتباتی را با شورای تأمین استان اصفهان داشته‌ایم که این مکاتبات با امضای استاندار وقت به وزارت راه نیز ارسال شد و در نهایت حتی پیگیری کردیم که یکی از مدیرکل‌های وزارت راه و شهرسازی نیز بازدیدی از این منطقه داشت.




بیشتر بخوانید:


واکنش دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد به تخریب غیرمجاز بخشی از دیوار اراضی جنوبی




موضوع کارشکنی دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای پروژه زیرگذر کذب است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با بیان اینکه پروژه ساخت زیرگذر بسیار سنگین و هزینه‌بر است و حدود ۱۳۰ میلیارد تومان میزان هزینه برآوردی این پروژه است که ردیف‌های مالی آن تأمین نشده و بسیار زمان‌بر شده بود، گفت: مجموعه شهرداری، دانشگاه، فرمانداری، شورای شهر و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی به‌دنبال این بودند که این پروژه در بودجه ملی قرار بگیرد و کار انجام شود؛ بنابراین طرح این موضوع که دانشگاه آزاد بخواهد کارشکنی کند به‌شدت تکذیب می‌شود، اتفاقاً به‌دنبال این بودیم که برای انجام پروژه کمک کنیم تا مشکل دانشگاه نیز حل شود؛ چراکه سردر اصلی دانشگاه آزاد نجف‌آباد هم در حاشیه این میدان قرار گرفته و به‌دلیل ناامن بودن مورد استفاده قرار نگرفته است و هر نوع کمکی را قرار بود در این‌باره انجام دهیم.



نقش با تکذیب اینکه کاغذبازی و بوروکراسی باعث زمان‌برشدن موضوع شده است، بیان کرد: در نخستین جلسه‌ (۱۱ مهر ۱۴۰۰) درباره این موضوع(در زمینه آزادسازی اراضی) از دانشگاه دعوت رسمی شد؛ چراکه حدود ۳ هزار و ۷۰۰ متر مربع از اراضی دانشگاه در این پروژه قرار می‌گرفت و نیاز بود که دانشگاه این آزادسازی را انجام دهد. در این‌باره صحبت شد و مقرر شد که واحد نجف‌آباد پس از ابلاغ نقشه‌های اجرایی، سلسله مراتب اداری را انجام دهد و مجوزهای لازم را از سازمان مرکزی دانشگاه اخذ کند.


مجموعه شهرداری، دانشگاه، فرمانداری، شورای شهر و نماینده مجلس به‌دنبال این بودند که پروژه در بودجه ملی قرار بگیرد و کار انجام شود؛ بنابراین طرح این موضوع که دانشگاه آزاد بخواهد کارشکنی کند به‌شدت تکذیب می‌شود.وی توضیح داد: در جلسه یازدهم مهر مقرر شد که دانشگاه پس از ابلاغ نقشه‌ها، حداقل یک فرجه یک‌ماهه را داشته باشد تا بتواند موارد را پیگیری کند؛ چراکه هیچگونه ابلاغ یا دعوت به جلسه یا هرگونه صحبتی درباره پروژه را پیش از تاریخ یازدهم مهر نداشتیم. پس از این جلسه، شهرداری موظف شد که نقشه‌های اجرایی را به دانشگاه ابلاغ کند تا بتوانیم موضوع را دنبال کرده و مجوز را اخذ کنیم.


آزادسازی اراضی به سود دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد ادامه داد: شهرداری نجف‌آباد، بیست و پنجم مهر ۱۴۰۰ در نامه‌ای که شماره آن در بیانیه روابط عمومی هم وجود دارد، موضوع نیاز به این زمین و آزادسازی آن را ابلاغ کرد و به پیوست نامه، نقشه‌های طرح و میزانی که دانشگاه باید برای آزادسازی آن مجوز بگیرد، مشخص شده بود. در ادامه، بیست و هفتم مهر نامه‌ای را به مرکز امور عمرانی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال و موضوع را تشریح کردیم که نیاز است این آزادسازی اراضی انجام شود و خیلی هم به سود دانشگاه است و عبور و مرور را برای دانشگاه راحت می‌کند؛ چراکه حدود ۲۲ هزار دانشجو و شاید حدود ۱۰ هزار ورود و خروج را در دانشگاه داریم، به‌علاوه حدود هزار استاد دانشگاه و هزار و ۷۰۰ دانش‌آموز سما در این مسیر ورود و خروج می‌کنند.





نقش تشریح کرد: به هر حال توجیهات و دلایل دانشگاه را به سازمان مرکزی ارسال کردیم و این ادعا که موضوع یک ماه به طول انجامیده، ادعایی کذب است و ۲۵ مهر موضوع به واحد نجف‌آباد ابلاغ شد و دو روز بعد، تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۰ به سازمان مرکزی دانشگاه ارسال کردیم و طبق پیگیری‌ها مقرر شد که یکشنبه آینده نهم آبان، کارشناسان املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی از محل بازدید کنند و جلسه‌ای را با شهردار، فرماندار و معاونان شهرداری برای عقد تفاهم‌نامه و در پی آن آزادسازی اراضی داشته باشیم که دعوتنامه این جلسه هم ارسال شد و قرار است طبق قرار برگزار شود.


اقدام ساختارشکنانه و غیرقانونی به دستور نماینده مجلس


این مسئول افزود: در مراسم کلنگ‌زنی پروژه زیرگذر (چهارم آبان)، موضوع برگزاری جلسه ۹ آبان توسط این‌جانب به شهردار و فرماندار ابلاغ شد که این موضوع مورد موافقت قرار گرفت. یعنی قبل از مراسم کلنگ‌زنی، روز جلسه را برای نهایی‌شدن تفاهم‌نامه با دانشگاه و در پی آن ارسال به سازمان مرکزی و اخذ مجوز انجام دادیم و پس از جلسه و مراسم کلنگ‌زنی که جمعیت متفرق شدند، متأسفانه شاهد اقدام ساختارشکنانه و غیرقانونی به دستور نماینده مجلس بودیم و در نهایت به مراجع مختلف این موضوع را ارجاع دادیم.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد تأکید کرد: این موضوع که دانشگاه تأخیری در اخذ مجوز داشته باشد به‌هیچ عنوان صحت ندارد و در کمتر از ۱۰ روز کاری، موضوع را به جلسه نهایی کشانده و قرار بود که یکشنبه هم جلسه برگزار شود و مقرر هم شده بود که حداقل یک ماه بعد از ابلاغ نقشه‌ها مهلت داشته باشیم تا مجوزها را اخذ کنیم و تفاهم‌نامه‌ها نهایی شود و این یعنی حداقل تا ۲۵ آبان ۱۴۰۰ مهلت داشتیم؛ بنابراین هیچگونه بوروکراسی و تأخیر اداری در این زمینه نداشتیم.


در پروژه زیرگذر ضرر و زیانی متوجه دانشگاه نیست


وی در پاسخ به این پرسش که این اتفاق موجب شده برخی تصور کنند ساخت زیرگذر به ضرر دانشگاه است، آیا اینگونه است؟ توضیح داد: خیر، ساخت این زیرگذر و تقاطع غیرهمسطح کاملاً به سود دانشگاه بوده و دانشگاه خودش نیز برای این موضوع مطالبه داشته و به حل آن کمک کرده است. در بسیاری از جلسات و شوراهایی که دانشگاه عضو بوده، رفع این معضل و مشکل را مطالبه کرده است، حتی جلسه‌ای را با مجری کل طرح‌های زیربنایی وزارت راه و شهرسازی در استان اصفهان داشته‌ایم که پیگیری از سوی این دفتر انجام و بودجه ملی برای این طرح در نظر گرفته شد که در این زمینه از کارفرمای پروژه که شرکت مادرتخصصی توسعه راه‌های وزارت راه است، تشکر می‌کنیم و تأکید می‌کنیم که به هیچ عنوان در این پروژه ضرر و زیانی متوجه دانشگاه نیست و تماماً به سود دانشگاه است.





نقش با تأکید بر اینکه به رفتار ساختارشکنانه و دور از شأن و خلاف قانون و مقررات اعتراض داریم و نسبت به ساخت این پروژه هیچگونه اعتراضی نداریم و از اجرای آن بسیار هم استقبال می‌کنیم به آنا گفت: به هر حال باید مراحل اداری طی شده و اخذ مجوز انجام می‌شد که به سرعت هم پیگیری شد و دانشگاه در این‌باره هیچگونه تعللی نداشت. ساحت دانشگاه ساحت علم و بسیار مقدس است و تعرض به این ساحت، تعرض به عرصه تعلیم و تربیت و علم‌آموزی است؛ بنابراین نباید هیچگونه تعرضی به آن شود. وظیفه خود می‌دانیم و وظیفه ذاتی ماست که در مجموعه مدیریتی دانشگاه از کیان آن حفاظت و حراست کنیم و دانشگاه را محیطی مقدس در تعلیم و تربیت بدانیم. فقط اعتراض‌مان به این عمل ناپسند است.


جای نماینده مجلس بودم، کمی صبر و تحمل می‌کردم


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد عنوان کرد: اگر جای این نماینده مجلس بودم به جای لودرسواری، کمک می‌کردم که هرچه سریع‌تر سلسه‌مراتب اداری طی شود و کمی صبر و تحمل را پیشه خود قرار می‌دادم. مدت زمان یک هفته تا ۱۰ روز طبیعی است که دانشگاه آزاد اسلامی که حدود ۴۰۰ واحد دانشگاهی دارد و نهاد بالادستی دارد، مراجع از آن بازدید کنند و برای آن تصمیم‌گیری کنند، جالب است که مسئولان شهرستان کاملاً این موضوع را قبول کرده‌اند که دانشگاه باید مهلتی داشته باشد تا بتواند مصوبات را اخذ کند و واحد نجف‌آباد نشان داده است که همواره موارد چنینی را به سرعت پیگیری می‌کند.





عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: موضوع متروی نجف‌آباد موضوعی بود که چند سال مطرح و به جایی نرسیده بود؛ اما در مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت‌هایی که انجام شد، موضوع به این بزرگی که بحث ۳۷ هکتار بود را در کمتر از پنج ماه به نتیجه رساندیم و مصوبات متعددی از هیئت امنای استانی و هیئت امنای مرکزی و کمیسیون معاملات و حراست و بازرسی داشتیم که پشت سر هم پیگیری شد و به نتیجه رسید.


ساخت زیرگذر و تقاطع غیرهمسطح کاملاً به سود دانشگاه بوده و دانشگاه خودش نیز برای این موضوع مطالبه داشته و به حل آن کمک کرده است.وی یادآور شد: این موضوع(پروژه زیرگذر) هم به نتیجه خواهد رسید؛ اگر جای نماینده مجلس بودم، کمی صبر و تحمل و سعی می‌کردم با تعامل و پیگیری و کمک به حل مشکل موضوع را پیگیری کنم؛ نه اینکه بدون هماهنگی و بدون حتی یک تماس تلفنی بخواهیم بعد از مراسم کلنگ‌زنی، تخریب را انجام دهیم و موجب شویم که دشمنان از این میزان حاشیه‌سازی از موضوع سوءاستفاده کنند. امیدوارم که این موضوع به خوبی و خوشی فیصله یابد.


همواره حل مسائل و مشکلات زیست‌بوم جزء اولویت‌های دانشگاه بوده است


نقش در پاسخ به این پرسش که دانشگاه پیش از این چه اقداماتی برای حل مسائل شهر داشته است؟ تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاهی اجتماعی و جامعه‌محور و دانشگاهی که به سمت نسل سوم و حتی نسل چهارم دانشگاه‌ها حرکت می‌کند، همواره حل مسائل و مشکلات زیست‌بوم خود را جزء اولویت‌ها قرار داده است و این موضوع را در واحدهای مختلف دانشگاه شاهد هستیم.



این مسئول ادامه داد: واحد نجف‌آباد هم ازجمله واحدهایی است که همواره اولویت خود را حل معضلات و مشکلات مردم شهیدپرور نجف‌آباد قرار داده است و در این زمینه به موفقیت‌های خوبی هم دست یافته است. مسئولان شهرستان، امام جمعه، فرماندار، شهردار، شورای شهر و ... همیشه از این واحد دانشگاهی حمایت داشته‌اند و همواره ابراز داشته‌اند که وجود این واحد دانشگاهی در شهر نجف‌آباد یکی از افتخارات است و نه‌تنها افتخار ملی بلکه افتخار بین‌المللی برای کشور و مردم منطقه و شهرستان است.


وی گفت: همواره بهترین تعامل را با مسئولان، ادارات و ارگان‌های شهر داشته‌ایم و حتی همانطور که می‌دانید دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد برای حل مشکل متروی نجف‌آباد به اصفهان که یک قطار حومه‌ای با حدود ۳۰ کیلومتر طول ریل و یک طرح بزرگ ملی است، اقدامات زیادی انجام داد. مشکل اساسی این طرح دپوی اولیه قطارها بود که زمین‌های زیادی را نیاز داشت و در شهر نجف‌آباد فراهم‌کردن این میزان زمین ممکن نبود و برای شهرداری نیز بسیار هزینه‌بر بود؛ اما دانشگاه آزاد اسلامی با تعاملی که با شهرداری و استانداری داشت و دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و موافقت هیئت امنای مرکزی، این مشکل را برطرف کرد و ۳۷ هکتار از زمین‌های دانشگاه در اختیار شهرداری برای ساخت دپو و ایستگاه اولیه متروی نجف‌آباد به اصفهان قرار گرفت.


به گفته نقش، این اراضی بدون دریافت هیچگونه مبلغی در اختیار شهرداری قرار گرفت و هنوز هم این پروژه در حال انجام است، پروژه‌ای که هم برای دانشگاه و هم برای شهر نجف‌آباد منفعت زیادی دارد و این بزرگ‌ترین خدمت و تعامل دانشگاه با ارگان‌های مختلف برای حل مسائل شهر نجف‌آباد بوده و در کنار آن خدمات اجتماعی و فرهنگی دیگری نیز داشته است.


گفت‌وگو: مجتبی آزادیان- احسان عربی مفرد


انتهای پیام/۴۰۶۲/۴۱۰۳/


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر