صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
محمدی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

درمان موقت و سرپایی بیماران کرونایی در بیمارستان اصفهان | ۹۰ درصد مراجعان مبتلا به کرونا بوده‌اند

مدیر بیمارستان اصفهان، مرکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد گفت: این بیمارستان ICU و سی‌تی‌اسکن ندارد؛ بنابراین مستقیماً بیماران کرونایی را بستری نمی‌کند و به دلیل نداشتن پوشش درمانی کامل، بیماران را به‌صورت موقت بستری می‌کند.
کد خبر : 603457

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۶۴ با چهار رشته پزشکی عمومی، پرستاری، مامایی و علوم آزمایشگاهی در مقطع کارشناسی فعال شد و اکنون این دانشگاه با ۱۵ واحد دانشگاهی مجری رشته پزشکی عمومی، سه واحد دانشگاهی مجری رشته داروسازی، ۶ واحد دانشگاهی مجری رشته دندانپزشکی و حدود ۱۰۰ واحد دانشگاهی مجری رشته‌های پرستاری، مامایی و پیراپزشکی به تربیت دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی می‌پردازد.


یکی از مباحث مهم آموزش دانشجویان علوم پزشکی، آموزش بالینی دانشجویان این رشته‌هاست. دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر فراهم آوردن محیط‌های آموزش مناسب در محیط واحد دانشگاهی (اسکیل لب و آزمایشگاه‌های متعدد و...) در سراسر کشور به ساخت و راه‌اندازی بیمارستان به‌منظور آموزش دانشجویان در محیط کلینیکالی که به ارائه خدمات درمانی هموطنان در کنار آموزش می‌پردازد، اقدام کرده است.


اکنون دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۱۰ بیمارستان و مرکز درمانی در استان‌های مختلف کشور است که در شهرهای تهران، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان، سمنان، آذربایجان شرقی و یزد خدمات پزشکی ارائه می‌دهند و بسیاری از این مراکز در زمان بحران کرونا، شبانه‌روز به ارائه خدمت به بیماران کرونایی پرداخته‌اند.




بیشتر بخوانید:


حضور داوطلبانه دانشگاهیان در بخش درمان بیماران کرونایی


تزریق بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ دُز واکسن در مراکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی مشهد


پذیرش و درمان ۱۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستان ۲۲ بهمن مشهد | همه بخش‌ها درگیر کرونا هستند





در همین راستا خبرنگار آنا با کریم محمدی مدیر بیمارستان اصفهان، مرکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با موضوع درمان بیماران مبتلا به کرونا، واکسیناسیون و خدمات کرونایی گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: برای درمان بیماران کرونایی از چه زمانی آغاز به کار کردید؟


محمدی: تقریباً از همان تاریخی که دستورالعمل‌های معاونت درمان ابلاغ شد یعنی اوایل اسفند ۱۳۹۸ فعالیت مرکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد هم آغاز شد؛ چراکه این دستورالعمل‌ها به‌صورت استانی ابلاغ می‌شود و دانشگاه علوم پزشکی به تمام بیمارستان‌ها ابلاغ می‌کند و فعالیت بیمارستان اصفهان از دستورالعمل شماره یک ستاد ملی کرونا آغاز شد.


بیمارستان اصفهان بیمارستانی ۵۰ تختخوابی عمومی است که هم اورژانس و هم بخش‌های بستری کاملی دارد. مشکلی که در بیمارستان اصفهان داریم، این است که ICU و سی‌تی‌اسکن ندارد؛ بنابراین مستقیماً بیماران کرونایی را بستری نمی‌کند؛ چراکه باید حتماً هم ICU و هم سی‌تی‌اسکن داشته باشیم و به دلیل نداشتن پوشش درمانی کامل، بیماران را به‌صورت موقت بستری می‌کند.



آنا: نحوه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و خدمات بهداشتی درمانی چگونه بوده است؟


محمدی: همکاری مرکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با دانشگاه علوم پزشکی به‌صورت کامل است. هر دستورالعملی را که از سوی دانشگاه علوم پزشکی ابلاغ شود، اجرا می‌کنیم. یعنی نه اجازه داریم و نه می‌خواهیم که همکاری نکنیم؛ چراکه بعضاً تمام مجوزهای این بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است و مجبور هستیم؛ اما در عین حال خودمان هم می‌خواهیم که همکاری به‌صورت کامل و تام باشد.


آنا: در این تعامل با دانشگاه علوم پزشگی هیچگاه خللی به‌وجود نیامده است؟


دانشگاه تمام تعهدات خود را برای بیمارستان اصفهان انجام داده با اینکه بیمارستان ما جزء بیمارستان‌هایی است که کمی در دوره کرونا ضرر هم دارد؛ اما واحد نجف‌آباد به‌طور کامل پشتیبانی کرده و همه حقوق‌ها سر موقع پرداخت شده است.


محمدی: خیر، همانطور که گفتم حتماً باید تعامل کامل داشته باشیم و این مورد مختص همه بیمارستان‌هاست.


آنا: نحوه خدمت‌رسانی بیمارستان به چه صورت بوده است؟


محمدی: نحوه خدمت‌رسانی به‌صورت اورژانسی است. برای نخستین بار مرکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد به‌عنوان بیمارستان ریفرال(معین و کمکی) معرفی شد و بیمارستانی فقط مخصوص کرونایی‌ها بود، به‌طور مثال دو یا سه بیمارستان در شهر اصفهان و یا در شهرهای مختلف به‌عنوان بیمارستان ریفرال معرفی می‌شوند.


ابتدا دستورالعمل به این شکل بود که اگر ما تشخیص می‌دادیم که بیمار کرونایی است، او را به بیمارستان‌هایی که به این امر اختصاص داده شده بودند، معرفی می‌کردیم، سپس آرام آرام یکسری خدمات را خود بیمارستان ارائه می‌کرد. سپس دستورالعملی ابلاغ شد که بیمار بستری نشود و اگر شدت بیماری در حدی است که در منزل به او دارو داده شود، درمان خواهد شد، به منزل برود و اگر شرایطش به اصطلاح حاد شد، به‌طور مثال سطح اکسیژن خون بیمار پایین آمد یا ریه‌هایش درگیر شد، او را به بیمارستان‌هایی که معرفی شده‌اند، بفرستیم.



آنا: پذیرش بیماران کرونایی از ابتدای آغاز کار تاکنون چه تعداد بوده است؟


محمدی: از همان ابتدا باید آمار را به‌صورت روزانه و از طریق سامانه MCMC (مرکز مدیریت مراقبت‌های درمانی) به معاونت علوم پزشکی گزارش می‌کردیم. بستری کامل هم نداریم؛ چراکه باید ICU داشته باشیم. بعضی از بیماران ممکن است به شرایط حاد بروند و لوله‌گذاری بشوند که در آن شرایط بیمارستان باید حتماً با ICU ارتباط داشته باشد و به دلیل اینکه این بیمارستان ICU ندارد، نباید اجازه دهد که بیمار به آن مرحله برسد.


اما در آخرین به‌روزرسانی آمار تا اواسط شهریور ۱۴۰۰، آمار موارد مشکوک مراجعه سرپایی به اورژانس بیمارستان اصفهان ۲۷ هزار و ۱۰۵ نفر بوده است که حدود ۹۰ درصد مراجعان، مبتلا به کرونا بوده‌اند.


بخش اورژانس بیمارستان همیشه درگیر بیماران کرونایی هستند


آنا: میزان درگیری کادر درمان بیمارستان با کرونا چگونه بوده است؟


محمدی: تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد کارکنان بیمارستان در این مدت به کرونا مبتلا شده‌اند؛ اما خوشبختانه تلفاتی از کارکنان نداشته‌ایم. حتی این جانب به‌همراه خانواده‌ام و رئیس بیمارستان هم به کرونا مبتلا شدیم. احساسم این است که ما در آن شرایط سخت قرار نگرفتیم؛ اما بخش اورژانس بیمارستان همیشه درگیر بیماران کرونایی هستند.



آنا: در این مدت بحران کرونا آیا روال عادی پذیرش بیماران غیرکرونایی را هم داشتید؟


محمدی: بله، بیمارستان‌ها روال عادی خودشان را دارند؛ اما فقط در شرایطی که وارد پیک‌های کرونا می‌شویم، دستورالعمل می‌آید که عمل‌های غیرضروری را که معروف به عمل‌های الکتیو است، انجام ندهیم و فقط عمل‌های ضروری باید انجام شود. یعنی بیمارستان عمل‌های الکتیو را مطابق دستورالعمل انجام نمی‌دهد. دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی به بیمارستان اعلام می‌کند که در این تاریخ به‌طور مثال جراحی پلاستیک، عمل‌های غیرضروری مانند پین درآوردن از پا و ... انجام نشود تا ظرفیت بیمارستان‌ها برای شرایط حاد حفظ شود.


آنا: بیمارستان اصفهان مشارکتی در طرح واکسیناسیون داشته است؟


محمدی: نخستین بار واکسیناسیون در خود بیمارستان برای کارکنان انجام شد؛ اما نه برای عموم. سپس دو محل در اصفهان مشخص شد، هر شهرستانی دو تا سه محل مشخص می‌کنند، هیچ بیمارستانی مرکز واکسیاسیون نمی‌شود. معمولاً محلی جدای از بیمارستان‌ها (به‌طور مثال در اصفهان مصلای اصفهان را مشخص کردند و آنجا را با پارتیشن‌های مخصوص سایت زدند) برای واکسیناسیون در نظر گرفته می‌شود.


تقریباً ۹۰ درصد کارکنان بیمارستان دو دُز واکسن را زده‌اند


آنا: واکسیناسیون کارکنان بیمارستان به‌طور کامل انجام شد؟


محمدی: تقریباً ۹۰ درصد کارکنان مرکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد دو دُز واکسن را زده‌اند و در مرحله بعد خانواده‌ کارکنان را معرفی می‌کنیم. بعضی‌ها آن زمان که واکسن می‌زدند، مبتلا به کرونا بودند و کسانی که کرونا می‌گیرند تا یک ماه بعد نباید واکسن بزنند. اکنون این افراد را هم به مرور معرفی می‌کنیم تا آنها هم واکسینه شوند.



آنا: برای واکسیناسیون دانشگاهیان، استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد چه اقدامی انجام داده‌اید؟


محمدی: مرکز بهداشت، واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی‌ را در خود بیمارستان انجام داد؛ اما بقیه دانشجویان در خود دانشگاه انجام دادند؛ چراکه ما در شهر اصفهان هستیم و دانشجویان در نجف‌آباد هستند و بُعد مسافت ۴۰ کیلومتری داریم و از سوی دیگر فضای دانشگاه هم خیلی بزرگ و مناسب‌تر است و می‌توانند سایت ایجاد کنند، اکنون استادان واحد نجف‌آباد اکنون یک دُز را تقریباً همه زده‌اند.


آنا: اوضاع بیمارستان اصفهان از نظر مشکلات پرداخت حقوق در دوره کرونا چگونه بود؟


محمدی: دانشگاه تمام تعهدات خود را برای بیمارستان اصفهان انجام داده با اینکه بیمارستان ما جزء بیمارستان‌هایی است که کمی در دوره کرونا ضرر هم دارد؛ اما واحد نجف‌آباد به‌طور کامل پشتیبانی کرده و همه حقوق‌ها سر موقع پرداخت شده است.


آنا: آیا شرایط بیمارستان از نظر درآمدی با پیش از بحران کرونا فرق کرد؟


محمدی: بله، طبیعتاً این بیمارستان هم تحت تأثیر بحران کرونا قرار گرفته است. اصلاً زمانی بود که دیگر کسی به اورژانس ما نمی‌آمد. فرهنگ پیشین دیگر عوض شده است. یعنی باید کلاً جامعه را به قبل و بعد از کرونا تقسیم کنید. به‌ویژه در بحث درمان و پزشکی و ... . بعضاً ملاحظات مردم بیشتر شده است؛ اما اکنون در پیک دلتا، مراجعه به اورژانس خیلی زیاد شده و اصلاً قابل قیاس با قبل نیست.



آنا: چه بخش‌هایی از بیمارستان فعال است و در چه حوزه‌های تخصصی خدمات ارائه می‌دهید؟


محمدی: بیمارستان عمومی هستیم و بخش‌هایی که داریم شامل جراحی ارتوپد، مغز و اعصاب، CCU، زایشگاه، بخش مامایی، بخش داخلی، رادیولوژی و آزمایشگاه بوده و پاراکلینیک هم کامل است. به هر حال بیمارستانی است که همه چیز آن کامل است.


آنا: آیا بیمارستان به تجهیزاتی نیاز داشته که لازم باشد برآورده شود؟


محمدی: خیر، تجهیزات بیمارستان اصفهان کامل و همه نیازها را دانشگاه تأمین کرده است. به دلیل اینکه فعال هستیم، این الزام را داریم که تمام تجهیزات‌مان به‌روز باشد، وقتی مقابل سلامت مردم مسئولیم و مسئولیت را قبول کرده‌ایم، دیگر نباید بگوییم ضرر می‌کنیم یا سود می‌کنیم؛بلکه باید به‌دنبال انجام وظایف خود باشیم.


آنا: از چه نوع واکسن‌هایی در طول واکسیناسیون استفاده می‌کنید؟


محمدی: واکسن‌هایی که پرسنل بیمارستان زدند شامل اسپوتنیک، باهارات، اسپوتنیک‌وی، سینوفارم و آسترازنکا بود و نسبت آن هم دقیقاً به همان نسبتی بود که در کشور توزیع شده بود، یعنی آسترازنکا درجه اول است، سپس سینوفارم، بعد اسپوتنیک‌وی و بعد هم باهارات. تاکنون هم کسی را هم در این بیمارستان نداشته‌ایم که واکسن برکت بزند.


آنا: و سخن پایانی ...


محمدی: با وجود اینکه وضعیت اقتصاد در این دو سال خیلی تحت تأثیر بحران کرونا بود؛ اما دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد این همت را داشت که وظایف خود را در قبال بیمارستان انجام بدهد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر