صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
دفتر وکالت آنا/۵۷

همین الان تصویر پروفایل خود را عوض کنید! مجازات قانونی استفاده از عکس دیگران در فضای مجازی

اگر برای شوخی یا اصطلاحاً سر کار گذاشتن دیگران و یا برای اینکه خود را زیبا نمی‌دانید، از عکس شخص دیگری برای پروفایلتان استفاده می‌کنید تا قانون به سراغتان نیامده همین حالا این عکس را عوض کنید.
کد خبر : 566027

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با توسعه فضای مجازی و راه افتادن صفحات مجازی مختلف سوءاستفاده از نام یا تصویر افراد مختلف بسیار زیاد شده است و به همین دلیل قانون‌گذار راهکار‌های مختلفی را به منظور جلوگیری از این سوءاستفاده‌ها به کار بسته است.


مطابق قانون جرایم رایانه‌ای سوءاستفاده از نام یا تصویر دیگری جرم است و بر اساس ماده ۱۶ این  قانون هرکس به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم، صوت یا تصویر دیگران را تغییر دهد یا تحریف کند مجرم است.


بر اساس این ماده قانونی هرکس تصویر دیگری را با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال، یا جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.


بر همین اساس سوءاستفاده از تصویر دیگری و قرار دادن عکس شخصی دیگران روی پروفایل صفحه خود در فضای مجازی جرم است و در صورت شکایت شخص از این کار فرد خاطی به مجازات قانونی محکوم می شود.


در قانون مجازات اسلامی، تصاویر، فیلم‌ها و سایر اطلاعات کاربران در فضای مجازی مورد حمایت قرار گرفته و افرادی که نسبت به انتشار اطلاعات افراد اقداماتی انجام می‌دهند ممکن است تحت شرایطی مجرم شناخته شوند.


سوءاستفاده از عکس در اینستاگرام


وقتی فردی تصویر یا فیلم شخصی خود را در شبکه اجتماعی خاصی مثل اینستاگرام قرار می‌دهد در حالی که صفحه وی توسط همه افراد قابل دسترسی نیست (private است)، و فردی با استفاده از نرم‌افزار‌های گوناگون عکس یا فیلم را ذخیره کرده و آن را منتشر می‌کند یا در دسترس افراد دیگر قرار می‌دهد، می‌توان مرتکب را تحت عنوان هتک حیثیت یا نشر اکاذیب مورد پیگرد قانونی قرار داد.


بر اساس قانون تمام اطلاعات افراد در فضای مجازی محفوظ و مورد حمایت قانون‌گذار است و کسانی که با هر انگیزه‌ای نسبت به هتک حیثیت افراد اقدام می‌کنند، به مجازات قانونی مرتبط خواهند رسید.


برای پیگیری شکایت به کجا مراجعه کنیم


قربانیان این نوع جرایم ابتدا باید اقدام به جمع‌آوری دلیل کنند، به عبارتی دیگر اعمال خلافی را که به نام یا با عکس آن‌ها صورت می‌گیرد، از طرق مختلف مانند گرفتن اسکرین‌شات جمع‌آوری کنند. سپس عکس‌های شخصی را به‌سرعت از صفحات اجتماعی بردارند. افرادی که در معرض این جرم قرار گرفته‌اند باید به دادسرای جرایم رایانه‌ای مراجعه کنند و شکایت خود را  ارائه دهند.


انتهای پیام/۴۱۵۹/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: دفتر وکالت آنا
ارسال نظر