صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
کارشناس یونانی در گفتگو با آنا-1؛

اسرائیل از رویارویی با ایران قوی و شکست سنگین وحشت‌زده است

یک کارشناس ارشد امنیت بین‌الملل عقیده دارد که نیروهای مسلح ایران با برگزاری تمرینات نظامی مداوم باعث وحشت رژیم صهیونیستی از شکستی سخت شده‌اند.
کد خبر : 560449

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نیکلائوس دیاکیدیس که دانش‌آموخته مطالعات پیشرفته در رشته امنیت اروپا و بین‌الملل از دانشگاه ژنو است و سال‌ها به‌عنوان محقق امور امنیتی مشغول به کار بوده، ایران را کشوری قدرتمند در حوزه دفاعی می‌داند که باعث وحشت دشمنانش شده است. بخش اول این گفت‌وگو به شرح ذیل است.


آنا: شما رزمایش اخیر نیروهای مسلح ایران در جنوب کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نظر شما درباره تأثیرات (یا به‌نوعی پیام) این رزمایش بر دوستان و دشمنان چیست؟


دیاکیدیس: اهداف اساسی هر تمرین نظامی به چهار دسته تقسیم می‌شوند: 1- در بوته آزمایش قرار دادن نیروهای نظامی در وضعیت‌های متفاوت و نیز ارزیابی میزان آمادگی هجومی، آموزشی و همکاری میان رسته‌های هوایی، دریایی و زمینی؛ 2- بازرسی کارآمدی، اجرای روان عملیات و قابلیت اطمینان کلی به کارآمدی تجهیزات نظامی در یک وضعیت شبه جنگی؛ 3- پی بردن به اینکه آیا طرح‌های تاکتیکی و عملیاتی یک نیروی نظامی در عمل به‌صورت موفقیت‌آمیز قابل‌اجرا هستند و اینکه آیا زنجیره تدارکاتی-پشتیبانی به‌خوبی کار می‌کند یا خیر؛ 4- ایجاد، نگهداری و یا تقویت قدرت بازدارندگی و رساندن این پیام به دوستان و دشمنان (هم در داخل کشور و هم خارج).



با توجه به بخش دوم دسته‌بندی شماره چهار، لازم است به یاد بیاوریم حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در سال 2019 به سران 6 کشور (چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و نیز رئیس اتحادیه اروپا) که به علاوه ایران هنوز خود را متعهد به توافق هسته‌ای سال 2015 موسوم به برجام می‌دانند، اخطار داده بود که تمدید یا تصویب دوباره تحریم تسلیحاتی علیه ایران (در تضاد با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد به تاریخ بیستم جولای سال 2015) می‌تواند عواقب و تبعات وخیمی برای آن‌ها به دنبال داشته باشد (تحریم تسلیحاتی علیه ایران در روز هجدهم اکتبر سال 2020 به پایان رسید). در نامه‌ای که روحانی به 6 کشور فوق‌الذکر نوشته بود، وی پاسخ ایران را به طور دقیق به هرگونه تجدید تحریم تسلیحاتی تشریح کرده بود.


واقع‌بینانه‌ترین راه برای آماده شدن علیه چنین چشم‌اندازی (تجدید تحریم تسلیحاتی) و کاستن از آسیب‌پذیری همانا سرمایه‌گذاری در صنایع نظامی بومی (ایرانی) است و بهترین راه برای ارزشیابی عملکرد و کارایی تولیدات نظامی ساخت داخل برگزاری تمرین‌های نظامی است. در شرایطی که اوضاع جنگی واقعی شبیه‌سازی می‌شود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی این فرصت را دارند که بیشتر با جنبه‌های توانمندی و ضعف تجهیزات ساخت صنایع نظامی داخل کشور آشنا شوند.


این روند کاملاً در رزمایش دوروزه اقتدار-99 محقق شد و تجهیزات نظامی ساخت ایران در عملیات نظامی آزمایش شدند که به این قرارند: 1- سامانه نظارت الکترواپتیک جلال ساخت مرکز شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش؛ 2- سامانه جدید اطلاعاتی جغرافیایی قابل‌حمل؛ 3- آخرین (ارتقاءیافته) مدل پهپاد مهاجر؛ 4- ساخت صنایع هوایی قدس.


با توجه به پیامی که این‌گونه رزمایش‌ها برای دوستان و دشمنان پیامی در بر دارند ما نباید فراموش کنیم که رزمایش اقتدار-99 تنها چند روز پس از برگزاری پانزدهمین رزمایش پیامبر اعظم(ص) (که تقریباً همه‌ساله برگزار می‌شود) برگزار شد. از سال 1385 تابه‌حال، رزمایش‌های پیامبر اعظم آشکارکننده قابلیت‌های ضددسترسی دشمن به مناطق خاص و طرد دشمن از میدان نبرد توسط نیروهای مسلح ایران بوده است. با استفاده از فهرست رو به توسعه‌ موشک‌های بالستیک ساخت داخل، جمهوری اسلامی هم‌اکنون این توانایی را به دست آورده است که مهاجمان دشمن را در سطح (مانند ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا) در فاصله یک هزار و 800 کیلومتری مانده به سواحل ایران‌ متوقف کند.


 در خصوص اثربخشی نیروهای مسلح ایران من تمایل دارم به این موضوع اشاره‌ کنم که حمایت ایران از نیروهای شبه‌نظامی مردمی در سوریه، عراق و لبنان در سال‌های اخیر به‌خوبی توانست نقش مثبت تهران را برای دوستان و نیز توانمندی ایران را برای دشمنانش مشخص کند. پیام رزمایش اقتدار-99 یا هر تمرین نظامی دیگر که نیروهای مسلح ایران برگزار کنند به دوستان و دشمنان چندان تفاوتی با موضوعی که ذکر شده ندارد.




بیشتر بخوانید:


اهداف دریایی از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری با موفقیت منهدم شدند


پیام تبریک سرلشکر باقری به رهبر معظم انقلاب در پی برگزاری موفقیت‌آمیز رزمایش‌های اخیر




در اینجا تمایل دارم به یادداشتی از چارلز فریلیچ، معاون سابق رایزن امنیت ملی اسرائیل که توسط روزنامه هاآرتص در ژانویه سال 2019 منتشر شد اشاره کنم تا نظر دشمنان ایران را راجع به توانمندی نیروهای مسلح ایران بیشتر باز کرده باشم. وی می‌نویسد: ایران برترین و خطرناک‌ترین دشمنی است که اسرائیل تابه‌حال با آن روبه‌رو شده است. (...) اگرچه ما می‌توانیم یک درگیری با ایران را مدیریت کنیم و دفاعی موفقیت‌آمیز هم داشته باشیم اما ایران ممکن است به‌سادگی  ‌بتواند اولین دشمن ما باشد که خیلی بزرگ و قوی برای شکست دادن ماست.



در سال 2018 اولین پهپاد با بال چرخشی با مشارکت اداره تحقیقات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه احمد بن موسی در شیراز و به دست متخصصانی که در استخدام دانشگاه آزاد اسلامی بودند ساخته شد.



ازنقطه‌نظر جنگ چریکی باید به خاطر بیاوریم که یک افسر آمریکایی در خلال مقابله حزب‌الله لبنان با اسرائیل در جولای و آگوست سال 2006 چه مطلبی را بیان کرده بود. وی گفته بود: سربازان ارتش اسرائیل از هیچ بابتی حتی به سطح تعهد و کارآموختگی کادر حزب‌الله نزدیک هم نمی‌توانند بشوند. جنگجویان حزب‌الله بسیار خوب آموزش‌ دیده‌اند، آن‌ها آماده‌اند و همچون ایرانی‌ها از نیروهایی عملیاتی و نیرومند و آماده برای اهداف و طرح‌های بلندمدت برخوردارند. توانایی سی- 4 حزب‌الله (فرماندهی، هدایت، ارتباطات و کامپیوتر) خیلی ماهرانه و هوشمندانه است. آن‌ها دارای فناوری مؤثر و خیره‌کننده‌ای هستند که از روسیه تهیه‌ کرده‌اند و از قابلیت‌های ماهواره‌ای عالی نیز برخوردار هستند. کماندوهای اسرائیل از عهده روش فرماندهی و هدایت آن‌ها (حزب‌الله) برنیامدند.


از آن موقع تابه‌حال زمان زیادی گذشته و خیلی چیزها تغییر کرده‌اند. اگر در اواسط دهه 2000 ایران و هم‌پیمانانش مجبور بودند که بر واردات تجهیزات اتکا کنند (همان‌گونه که افسر آمریکایی که نامش ذکر نشده در مورد واردات از روسیه گفت) 10 سال بعد از آن در 2016 ایران شروع به صادرات محصولات صنایع بومی خود کرد و حتی به روسیه در توسعه هواپیماهای بدون سرنشین دوربرد کمک کرد.



همکاری اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه بسیار باارزش است. در سال 2018 اولین پهپاد با بال چرخشی با مشارکت اداره تحقیقات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه احمد بن موسی در شیراز و به دست متخصصانی که در استخدام دانشگاه آزاد اسلامی بودند، ساخته شد.


به‌عنوان نتیجه‌گیری می‌توانم بگویم که پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن در بیستم ژانویه، رزمایش اقتدار-99 پیام‌هایی را که رهبری ایران برای مقطع فعلی مناسب دانسته بود، به‌خوبی به همه طرف‌های داخلی و بین‌المللی ارسال کرد.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر