صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
گزارش آنا؛

نفوذ شرکت تسلیحاتی ریتون در سیاست‌گذاری‌های ضدمنطقه‌ای کاخ سفید/ قول بایدن برای پایان جنگ یمن توخالی است

دهه‌ها ارتباط نزدیک شرکت تسلیحاتی ریتون با آل‌سعود به عنوان تأمین‌کننده اصلی تسلیحات ریاض در جنگ یمن، شکی باقی نمی‌گذارد که این غول اسلحه‌سازی تا چه حد بر سیاست خارجه واشنگتن تأثیرگذار است.
کد خبر : 559107

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سیاست خارجه آمریکا در طول هشتاد سال گذشته که این کشور خود را به‌عنوان ابرقدرت نظامی مطرح کرد همیشه تحت تأثیر سرمایه‌داران کلان این کشور بوده است. به این مفهوم که نه‌تنها سیاست خارجه بلکه دیگر کنش‌ها و واکنش‌ها در این کشور از جمله تعاملات اجتماعی، فرهنگی، عملی و هنری همه از فیلتر سودرسانی اقتصادی گذشته است به همین دلیل است که ارتباط سال‌های دور "شرکت فناوری‌های ریتون" با خاندان آل سعود را می‌توان در حمایت حاکمان آمریکا از جنگ تقریباً 6 ساله ریاض و هم‌پیمانانش علیه مردم یمن کاملاً دخیل دانست.


افزایش ارزش سهام شرکت ریتون به دنبال شعله‌ور شدن جنگ در یمن


از سال 2015 ائتلافی به رهبری عربستان و حمایت آمریکا شروع به بمباران و محاصره یمن کرد که تابه‌حال ده‌ها هزار کشته بر جای نهاده و باعث ویرانی بخش‌های بزرگی از این کشور شده است. بحرانی که این جنگ به وجود آورده به گفته سازمان ملل بزرگ‌ترین بحران بشری حال حاضر در جهان است. نیمی از مردم یمن در قحطی به سر می‌برند، کشور دچار بدترین شیوع بیماری وبا در تاریخ است و هم‌اکنون نیز از بالاترین نرخ تلفات کرونا رنج می‌برد به‌طوری‌که از هر یمنی یک نفر به کووید-19 مبتلاست.



مردم و سازمان‌ها در سراسر جهان متفق‌القول در روز بیست و پنجم ژانویه در روز جهانی اقدام خواستار پایان این جنگ شده‌اند. این جنگ در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و معاونش جو بایدن شروع شد. بایدن هم‌اکنون رئیس‌جمهور آمریکا است و قول داده که جنگ یمن را به پایان برساند اگرچه این قول وی کاملاً شک‌برانگیز است. سازندگان تسلیحات ازجمله فناوری‌های ریتون تمایل به ادامه جنگ‌ها دارند و به دلیل ثروتشان از قدرت زیادی در واشنگتن هم برخوردارند. به همین دلیل است که دولت آمریکا احتمالاً نتواند به جنگ در یمن خاتمه دهد.




بیشتر بخوانید:


ارزیابی روشنی از تلفات انسانی در یمن نداریم! / «فروش اضطراری» سلاح به عربستان غیر موجه بود


کسری بودجه شوکه‌کننده عربستان برای پنجمین سال متوالی / سلاح‌های انبارشده می‌توانند اقتصاد آ‌ل‌سعود را نجات دهند؟




با شروع این جنگ در زمان اوباما و ادامه یافتنش در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ آمریکا شدیداً ازنظر تأمین تسلیحاتی عربستان سعودی و دیگر متحدانش درگیر این جنگ بوده است. این تسلیحات به‌هرحال عامدانه یا غیر عامدانه در هدف قرار دادن و کشتار مردم یمن استفاده می‌شوند. این منطق تشنه خونریزی که منطق فروشندگان تسلیحات است باعث شده که جنگ‌طلبان تقریباً 6 سال درصحنه این جنگ باقی بمانند.


شرکت تسلیحاتی فناوری‌های ریتون به‌عنوان دومین بزرگ‌ترین سازنده سلاح در جهان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی تسلیحاتی مهاجمان به یمن است. شرکت ریتون از بقیه تأمین‌کنندگان تسلیحاتی جنگ یمن متمایز است زیرا ارتباط نزدیکی با عربستان سعودی دارد و اولین سازنده تسلیحات است که در دهه 1960 با استفاده از اعضای خانواده سلطنتی عربستان به سرمایه‌های کلان دست‌یافت و در سال 2017 اولین شعبه خود را در عربستان گشود.


وقتی‌که در سال 2015 جنگ یمن آغاز شد سهام ریتون 108 دلار بود اما ارزش این سهام در سال 2019 به 180 دلار رسید که در اثر فروش میلیون‌ها بلکه میلیاردها دلار اسلحه به عربستان صورت گرفت.


افزایش بیش از 4 هزار درصدی فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان


علیرغم تهدیدات بی‌اندازه که ارتباط ریتون با عربستان سعودی در بردارد و منافع مالی که جنگ در یمن برای این شرکت ایجاد کرده، ریتون خود را در این جنگ بی‌طرف جلوه داده و اعلام کرده است که خیلی ساده در خدمت سیاست خارجه آمریکاست و بنابراین مسئولیتی در ویرانی‌های جنگ یمن بر گردن ندارد.



وقتی شبکه سی ان بی سی در سال 2019 از جان هریس معاون توسعه بازرگانی و مدیر اجرایی شرکت ریتون در خصوص استفاده از بمب‌های ساخت ریتون در یمن پرسید وی جواب داد: ما تنها عنصری از سیاست آمریکا هستیم که سیاست‌گذار نیستیم. ما تنها خود را با سیاست‌های آمریکا وفق می‌دهیم.


بر اساس پایگاه آماری تحقیقات صلح بین‌الملل، صادرات تسلیحاتی آمریکا به عربستان 4 هزار و 489 درصد در فاصله سال‌های 2013 تا 2017 رشد داشته است.


اما ساختار نظام سیاسی آمریکا این ادعای جان هریس را نقض می‌کند زیرا این نظام بر مبنای کاپیتالیسم بنا شده است. به این مفهوم که این سرمایه و سرمایه‌دار است که سیاست مخصوصا سیاست خارجه آمریکا را تعیین می‌کند و سیاست این کشور متعهد به خدمت به سرمایه و سرمایه‌دار است؛ اگر غیرازاین بود این نظام را سرمایه‌داری نام نمی‌نهادند و شکل و نام دیگری به خود اختصاص می‌داد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر