صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
حجت‌الاسلام آذربایجانی:

وظیفه روانشناسی دین تبیین زمینه‌های دینداری و پیامدهای آن است

مدیرگروه علمی فلسفه‌های مضاف مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: وظیفه روانشناسی دین، بررسی پدیده دینداری از منظر روانشناسی و تبیین عوامل و زمینه‌های دینداری، سنجش و اندازه‌گیری دینداری و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی است.
کد خبر : 559053

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، حجت‌الاسلام مسعود آذربایجانی در نشست گفتمان انقلاب اسلامی با موضوع «درآمدی بر روانشناسی دین» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر اظهار کرد: برای روانشناسی دین تعاریف متعددی ارائه شده است؛ اما ساده‌ترین تعریف که می‌توان به آن اتکا کرد، این بوده که روانشناسی دین شاخه‌ای از روانشناسی است که به مطالعه و بررسی پدیدارهای دینی می‌پردازد.


این استاد حوزه و دانشگاه با معرفی کتاب درآمدی بر روانشناسی دین تأکید کرد: وظیفه روانشناسی دین، بررسی پدیده دینداری از منظر روانشناسی و توصیف و تبیین عوامل و زمینه‌های دینداری، ابعاد آن، سنجش و اندازه‌گیری دینداری و آثار و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی است.


مدیرگروه علمی فلسفه‌های مضاف مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان اینکه چارچوب کلی کتاب در پنج فصل به نگارش درآمده است، عنوان کرد: کتاب درآمدی بر روانشناسی دین به‌دلیل مجال اندک، تنها بر این بسنده کرده است تا مهم‌ترین مسائل، آرا و دیدگاه‌ها را بررسی کند.


وی بیان کرد: فصل نخست کتاب به تعریف روانشناسی دین، تاریخچه و روش‌شناسی آن می‌پردازد. فصل دوم، نظریه‌های سه روانشناس مشهور ویلیام جیمز، فروید و یونگ را بررسی می‌کند. پرداختن به ابعاد دین و دینداری و کاویدن شرایط فهم دینداری و دیدگاه‌های مربوط به ابعاد دین در فصل سوم انجام شده است.


آذربایجانی اضافه کرد: فصل چهارم کتاب اشاره‌ای مختصر به تاریخچه و روش‌های اندازه‌گیری دینداری، مبانی نظری و مشکلات اندازه‌گیری دینداری دارد و فصل پنجم آثار دینداری در سطح فردی و اجتماعی و نیز هزینه‌های دینداری را بررسی می‌کند.


این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: این کتاب به‌عنوان متن درسی برای دانشجویان رشته روانشناسی، الهیات و دین‌شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تهیه و در دانشگاه تدریس می‌شود.


به گزارش آنا در ادامه این نشست قدیر خواجه‌پور و محمدرضا بحرانی به‌عنوان ناقد با ارائه نظر کارشناسی به بحث درباره مسائل مطرح‌شده در کتاب و جلسه پرداختند.


در ادامه برگزاری سلسله نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی، نشستی با موضوع «درآمدی بر روانشناسی دین» به‌صورت آنلاین به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر برگزار شد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر