صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۳ - ۲۰ دی ۱۳۹۹
یادداشت رئیس‌کل بانک مرکزی؛

کشورهای موفق اجازه دخالت در سیاست‌های پولی را از نهادهای مختلف گرفته‌اند

عبدالناصر همتی در یادداشتی نوشت: در کشورهایی که توفیقات مهمی در مهار و کنترل تورم داشته‌اند، نهادهای قانون‌گذار اجازه هرگونه دخالت و سلطه بر سیاست‌گذاری پولی را از نهادهای مختلف گرفته‌اند.
کد خبر : 555373

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالناصر همتی در تازه‌ترین یادداشت اینستاگرامی به بیان نکاتی درباره متغیرهای پولی پرداخت و نوشت: امروز گزارش تحلیلی آذرماه بانک مرکزی منتشر شد. دو واقعیت آماری قابل‌توجه در گزارش است: 1-رشد 15.5 درصدی پایه پولی در 9 ماهه سال جاری. 2-توقف رشد «پول» در آذرماه و کاهش 10.3 درصدی رشد دوازده‌ماهه این متغیر در آذرماه نسبت به آبان ماه بود.


چند نکته کلیدی در مورد این آمار قابل اشاره است:


 توقف رشد «پول» و کاهش رشد دوازده‌ماهه آن در آذرماه نسبت به آبان، علامت مهمی از کاهش انتظارات تورمی است.


کنترل رشد «پایه پولی»، علی‌رغم شرایط بی‌سابقه اقتصادی و انتقال بیشتر فشارهای آن به بانک مرکزی، اگرچه مطلوب بانک مرکزی نیست، اما اولاً رشد پایه پولی و نقدینگی باید بر اساس شرایط موردتوجه قرار گیرد و ثانیاً، بانک مرکزی برای بهبود کنترل رشد متغیرهای پولی، محدودیت بر رشد ترازنامه بانک‌ها را از دی‌ماه جاری ابلاغ نموده است تا آنچه مقدور است جهت کنترل تورم بکار گیرد.


امروزه مهم‌ترین دستاورد علم اقتصاد در عرصه سیاست‌گذاری، شناخت ریشه‌های تورم و درمان آن است. این مهم، نتیجه سه تغییر مهم و کلیدی بوده است و آن اذعان به اینکه 1-سیاست مالی بر اساس یک قاعده مشخص انجام گیرد؛ 2-سیاست پولی مستقل و متمرکز بر اهداف مصرّح قانونی خود باشد؛ 3-بانک مرکزی متعهد به هدف کاهش پایدار تورم باشد.


برای تحقق این سه امر در کشورهایی که توفیقات مهمی در مهار و کنترل تورم داشته‌اند، نهادهای قانون‌گذار اجازه هرگونه دخالت و سلطه بر سیاست‌گذاری پولی را از نهادهای مختلف گرفته است و به‌طور مشخص بانک مرکزی را متولی سیاست پولی کرده و لذا، استقلال بانک مرکزی صورت قانونی و الزام‌آور به خود گرفته است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر