قابلیتهای تلفن هوشمند قدیمی را دست کم نگیرید/ از دوربین مداربسته تا کنترل تلویزیون
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، با پیشرفت روزافزون فناوریهای جدید، بسیاری از ما صاحب دستگاههای هوشمندی مثل تلفن همراه و تبلت هستیم که اگرچه زمان زیادی از خریداریشان نمیگذرد اما از رده خارج شدهاند و عملاً بیاستفاده ماندهاند. شما با دستگاههای قدیمیتر چه کار میکنید؟ اگر قصد فروش ندارید یا نمیخواهید آنها را به کسی هدیه دهید، در این گزارش چند روش مختلف برای استفاده دوباره از این دستگاهها را به شما پیشنهاد میدهیم! در بیشتر این روشها تلفن یا تبلت شما به یک دستگاه خاص-منظوره (با یکی دو برنامه) تبدیل میشود.
دوربین مداربسته
اگر تلفن هوشمند شما مدتی است که به هیچ دردی نمیخورد، آن را در حالت آفلاین قرار داده و در یک گوشه یا کنار پنجره مستقر کنید و از آن بهعنوان یک دوربین امنیتی یا یک مانیتور کوچک استفاده کنید. اپلیکیشنهای خوبی برای تبدیل تلفن هوشمند به یک دوربین مداربسته خانگی وجود دارد از جمله : iCamSpy ،Presence، و Manything، که به شما قابلیت نظارت بر رویدادها را در نقاط مختلف منزل میدهند.
فایل ویدئویی را میتوان ضبط کرد، در مانیتور گوشی نمایش داد یا از طریق شبکه خانگی به تلویزیون یا کامپیوتر منتقل کرد! همچنین با برنامه IP Webcam میتوانید از طریق یک مرورگر، روی هر کامپیوتری(در هر مکانی، حتی کیلومترها دورتر) به فیلم ذخیرهشده دسترسی پیدا کنید.
کنترل از راه دور
کنترل تلویزیونتان را گم کردهاید و در عین حال یک تلفن هوشمند بلااستفاده در منزل دارید؟ چرا تلفن هوشمند را به یک دستگاه کنترل تبدیل نمیکنید؟ برنامههای متعددی برای کنترل دستگاههای مختلف وجود دارد. برنامه a kit from Logitech، تلفن هوشمند شما را به کنترل از راه دور برای دستگاههای صوتی و ویدئویی تبدیل میکند.
DSLR Remote، قابلیت کنترل دوربین دیجیتال را به شما میدهد. همچنین یک برند مشهور آمریکایی برای کنترل دستگاههایش با مدیریت مرکزی یک سامانه ترتیب داده است. همچنین شرکت گوگل، اپلیکیشن Chromecast streaming sticks را ارائه میکند. با نصب و راهاندازی این برنامه میتوانید با موبایل اندرویدیتان، در تلویزیون یک کلیپ را از شبکههای اشتراکگذاری ویدئو پخش کنید. همچنین با این اپلیکیشن میتوانید، فایل صوتی را در دستگاههای پخش صدا اجرا کنید.
همچنین از تلفن هوشمند قدیمیتان میتوانید به عنوان یک ابزار کنترلی بر روی کامپیوتر استفاده کنید. برای مثال با استفاده از اپلیکیشن Gmote 2.0 میتوانید موبایل را به یک کنترل از راه دور برای کامپیوتر تبدیل کنید. با این برنامه قادرید از کیلومترها دورتر فیلم پخش کنید، موسیقی اجرا کنید و اسنادتان را ویرایش کنید. این اپلیکیشن برای مدیران سرور عالی است. آنها میتوانند کنترل کاملی بر شبکه تحت مدیریتشان داشته باشند. نسخه رایگان این برنامه دقیقاً مانند نسخه تجاری این برنامه کار میکند(تنها با این تفاوت که در نسخه رایگان تبلیغات در گوشهکنار وجود دارد). ضمناً باید یک برنامه در کامپیوتر نصب شود تا مجوز دسترسی را به کاربر بدهد، بهتر است در موارد حساس از پسوردهای دومرحلهای استفاده شود.
MP3player
در گذشته نه چندان دور پیش از اینکه تلفنهای هوشمند برای اجرای موسیقی این قدر مجهز باشند، همه علاقهمندان به موسیقی MP3player داشتند(امروز هم کمابیش دارند). اتفاقاً تمام تلفن هوشمندها و تبلتها دارای یک برنامه نرمافزاری MP3 Player هستند و با یک هدفون یا ورودی صدا میتوان آنها را تبدیل به یک دستگاه پخش صوت کرد. بهتر است برای بالا رفتن کارایی سایر اتصالات را خاموش کنید و صدای تلفن هوشمند را قطع کنید و از خروجی صدای دستگاه جانبی بهره ببرید. همچنین میتوانید تلفن هوشمند را در خودرو مستقر کنید و آن را از طریق کابل یا بلوتوث به دستگاه پخش وصل کنید و از فضای ذخیرهسازی و دسترسی آسانش به فایلهای صوتی بهرهمند شوید.
آلبوم عکس دیجیتال
اگر امکانش است که تبلت یا تلفن هوشمند همیشه به برق وصل باشد، آنگاه میتوانید دستگاه را به یک آلبوم عکس دیجیتال تبدیل کنید. برای این کار، گوشی را در حالت آفلاین قرار دهید، سپس از تنظیمات گوشی، تاریک شدن صفحه نمایش را لغو کرده و صفحه را Lock کنید(یعنی با لمس عادی صفحه، برنامه در حال اجرا قطع نشود).
برنامه Dayframe یک اپلیکیشن اندرویدی است که به شبکههای اجتماعی که در آن عضویت دارید وصل میشود و آخرین تصاویر دوستان شما را به نمایش میگذارد. نرمافزار Picmatic چنین کاری را در iOS انجام میدهد. همچنین دهها اپلیکیشن گالری وجود دارند که از محتویات حافظه محلی شما، تصاویر را نمایش میدهند. اپلیکیشن EarthCam Webcams app هم برنامه جالب دیگری است که به دوربینهای مداربسته در نقاط مختلف جهان متصل است و میتوانید از تصاویر زنده از جنگلهای آمازون، باغ وحش ساندیگو، آبشار نیاگارا، آکواریوم زیر آب مونتری بی و ... را در تلفن هوشمند یا تبلت تماشا کنید.
کتاب الکترونیک
صفحات تبلت و تلفن هوشمند برای مطالعه کتب شاید ایدهآل نباشند اما برای گریزی به آخرین اخبار یا مطالبی با نوشتههای درشت مفید هستند. در این زمینه برنامههای خوبی مثل iBooks و Playbooks وجود دارد همچنین برنامههای Kindle و Kobo، کتب در حال مطالعه را در دستگاههای مختلف هماهنگ میکند(نشانهگذاری میشود که تا کجا کتاب را خواندهاید). همچنین اپلیکیشنهایی وجود دارد که به منظور گسترش فرهنگ کتابخوانی، تبلت یا تلفن هوشمند شما را منحصراً به یک دستگاه مطالعه تبدیل میکند از جمله Instapaper یا Pocket که در این زمینه پیشگام و پیشتاز هستند. اگر در خارج از ایران زندگی میکنید، با برنامه Overdrive میتوانید به کتابخانه مدارس، دانشگاهها، انستیتوها و... دسترسی داشته باشید.
وسیله بازی کودکان!
اگر در منزل کودک دارید، با اهدای یک تلفن هوشمند یا تبلت به آنها، خود را از یک خرج عظیم کنسولهای بازی خلاص کردهاید(اگرچه آنها دقیقا نمیتوانند جای این کنسولها را بگیرند)، زیرا صدها هزار اپلیکیشن بازی و البته بیشمار برنامههای آموزشی مناسب کودکتان وجود دارد که میتوانید از آنها برای سرگرمی و اوقات فراغت کودک بهره ببرید. همچنین اگر روی این مسئله حساسیت دارید که کودک از چه برنامههایی استفاده میکند، از ابزارهای parental controls استفاده کنید که در دسترسی کودکان به اپلیکیشنها براساس محتوا محدودیت ایجاد میکند. ضمناً از اندروید 4.3 به بالاتر، قابلیت تعریف کاربران مختلف با سطوح دسترسی مختلف وجود دارد که میتوان در آن برنامههای بزرگسالان را برای کودکان غیرفعال کرد.
رادیو و تلویزیون
تقریباً تمام ایستگاههای رادیویی حرفهای در حال حاضر امواجشان را به صورت اینترنتی در دسترس قرار دادهاند، اگر شما هم از جمله افرادی هستید که به برنامههای رادیویی تعلق خاطر دارید و اوقات میگذرانید، میتوانید از طریق wi-fi به این ایستگاهها متصل شوید و از برنامهها به طور زنده بهره ببرید. برنامههای خوبی برای دسترسی به ایستگاههای رادیویی وجود دارد از جمله میتوان به TimeIn Radio و iHeartRadio اشاره کرد.
همچنین اگر تبلتتان دارای ابعاد خوبی است میتوانید از اپلیکیشنهای تلویزیونی استفاده کنید که از طریق اینترنت دقیقا همان برنامهای که تلویزیون نمایش میدهد را در آن واحد در اینترنت پخش میکند. برنامه SimayeHamrah که توسط صداوسیمای ایران عرضه شده به طور رایگان تمامی کانالهای ملی و استانی را از طریق اینترنت متناسب با اینترنت ایران عرضه میکند.
مشارکت در تحقیقات علمی
باورش سخت است اما با همین دستگاه قدیمی اندرویدتان میتوانید در تحقیقات علمی مثل پروژههای درمانی جدید برای مقابله با سرطان مشارکت داشته باشید. این پروژه زیر نظر دانشگاه یو سی برکلی با نام BOINC (زیرساخت باز برکلی برای رایانش شبکهای) آغاز شده است. تمام کاری که لازم است انجام دهید این است که برنامه رایگان BOINC app را نصب کرده، سپس پروژه دلخواهتان را انتخاب کنید و در نهایت مشخص کنید چه میزان و چه مدت منابع پردازشی دستگاهتان را در اختیار پروژه قرار خواهید داد.
تا وقتی wifi دستگاه در زمان تخصیص منبع به تحقیقات علمی روشن بماند، دانشمندان از دانشگاههای مختلف میتوانند از زیرساخت بیاستفاده شما(تلفن همراه قدیمی شما یک زیرساخت پردازشی بیاستفاده به حساب میآید) برای ارزیابی و تحلیل دادههایشان استفاده ببرند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/