صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۱ - ۰۸ دی ۱۳۹۹
امیرعبداللهیان روایت کرد؛

کنایه دلسوزانه شهید سلیمانی به قدم‌زدن ظریف با جان‌کری

روایت‌‌ تأمل‌برانگیز حسین امیرعبداللهیان از کنایه دلسوزانه شهید سلیمانی به قدم‌زدن ظریف با جان‌کری در لوزان پس از سقوط موصل به دست داعش را می‌خوانید.
کد خبر : 552078

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل در حاشیه نشست خبری اعلام برنامه‌های سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی به بیان خاطره‌ای از مذاکرات ایران و آمریکا در زمان برجام پرداخت.


حسین امیرعبداللهیان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از آنجایی که امنیت ملی ما با امنیت منطقه‌ای پیوند خورده بود، تلاش سردار سلیمانی در آن سوی مرزها برای تضمین هر چه بیشتر امنیت کشورمان بود که یکی از نکات برجسته اقدامات آن شهید است. 


سخنگوی ستاد سالگرد مردمی شهید سردار سلیمانی با نقل خاطره‌ای از شهید سلیمانی درباره بحث مذاکرات، گفت: امروز با توجه به اینکه جو بایدن بزودی در کاخ سفید مستقر خواهد شد، ما در کشور با یک صدای بلندی از مطالبه برای مذاکره با آمریکا در برخی رسانه‌ها و محافل مواجهیم. سردار سلیمانی به‌رغم اینکه یک ژنرال بود و باید همیشه به روش‌های نظامی می‌اندیشید اما همواره می‌دانست در پیچیدگی‌های جهان معاصر صرفا نمی‌توان با ابزار نظامی هدفی را پیش ‌برد. 


امیرعبداللهیان گفت: سردار سلیمانی از دیپلماسی به بهترین وجه خودش استفاده می‌کرد و به همه ظرفیت‌های موجود توجه داشت. سال ۸۶ که برای مذاکرات سه‌جانبه ایران، عراق و آمریکا به بغداد می‌رفتیم، مدیریت این مذاکرات در بعد نرم‌افزاری در اختیار سردار سلیمانی بود، یعنی سردار مأموریت تأمین امنیت حداکثری ایران و کمک به امنیت عراق را داشت ولی وقتی بنا شد به درخواست دوستان عراقی مذاکره سه‌جانبه‌ای با آمریکا داشته باشیم، سردار سلیمانی نه‌تنها مخالف مذاکره نبود بلکه در مذاکره به ظرایف امر توجه داشت. 


وی ادامه داد: یکی از ظرایف این بود که همیشه می‌گفت با دشمن مذاکره می‌کنید و دشمن به دنبال این نیست که منافع ما را تأمین کند اما برای اتمام‌حجت بگذارید دوستان عراقی ما هم رفتار آمریکایی‌ها را در میز مذاکره ببینند. 


سخنگوی ستاد سالگرد مردمی شهید سردار سلیمانی تاکید کرد: روزی سردار سلیمانی با من که معاون وزیر خارجه بودم تماس گرفتند، در آن زمان آقای ظریف در لوزان سوییس با ۵ کشور در حال مذاکرات هسته‌ای بودند. شب قبل از آن تصاویری از قدم زدن آقای ظریف با جان کری منتشر شده بود. سردار با کنایه و خنده‌ای به من گفتند دارید با آمریکایی‌ها قدم می‌زنید؟!


وی تصریح کرد: سپس گفتند این پیامی که می‌خواهم بگویم را به آقای ظریف برسانید. من به دفتر ایشان رفتم. او می‌خواست ما را توجه بدهد به این مساله که به دشمن نمی‌توان اعتماد کرد. در آن جلسه به من گفتند ما اسناد دقیقی به دست آورده‌ایم مبنی بر اینکه در جریان سقوط شهر موصل به دست داعش چند هواپیمای غول‌پیکر لجستیکی آمریکایی در تاریخ و ساعت مشخص در فرودگاه موصل به زمین نشسته است و از یکی از این هواپیماها ژنرال‌های آمریکایی پیاده می‌شوند و فرماندهان داعش روی فرش قرمز به استقبال آنها می‌روند. 


امیرعبداللهیان گفت: سپس گفتند در جریان این اتفاق به مدت ۵ ساعت در سالن VIP فرودگاه موصل بین ژنرال‌های آمریکایی و فرماندهان داعش مذاکره می‌شود. جزئیات این مذاکره و فایل آن در اختیار سردار سلیمانی بود. در تمام این مدت ۵ ساعت هم سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته آمریکایی از هواپیماهای لجستیکی پیاده می‌شد و در اختیار نیروهای داعش قرار می‌گرفت. تمام تصاویر و نوع سلاح‌ها در این اسناد مشخص بود. 


وی تاکید کرد: سردار سلیمانی می‌خواستند با این اسناد به ما بگویند این دشمنی که در حال مذاکره با شماست، قابل اعتماد نیست و بدانید این دشمن در آن روی سکه این کارها را می‌کند. 


سخنگوی ستاد سالگرد مردمی شهید سردار سلیمانی گفت: من بلافاصله از طریق سیستم محرمانه خودمان مطالب سردار سلیمانی را به آقای ظریف منتقل کردم و آقای ظریف هم در نخستین فرصت این موضوع را به طرف آمریکایی گفت و طلبکاری کرد و البته پاسخ چندپهلو و مبهمی از جانب مقام آمریکایی دریافت کرد. آمریکایی‌ها هیچ‌گاه حاضر نشدند به ما بگویند شما اسنادتان را بدهید، زیرا خودشان می‌دانستند در حال اجرای چه استاندارد دوگانه‌ای در عراق هستند. 


امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به برنامه‌های سالگرد شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی اظهار داشت: نخستین زندگینامه خودنوشت سردار سلیمانی همزمان با سالگرد او منتشر می‌شود که نام این زندگینامه عبارتی است که از درون خاطرات او گرفته شده است تحت عنوان «از چیزی نمی‌ترسیدم».


سردار سلیمانی خاطرات خود را از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷ نوشته که این کتاب به 7 زبان زنده دنیا در حال ترجمه است و نسخه فارسی آن هم به‌ صورت تحریر شده و هم عین دستخط سردار سلیمانی عزیز در بخش دوم کتاب به عنوان مستندات منتشر شده است که یکی از اسناد ارزشمند برای آشنایی با زندگی سردار سلیمانی است. 


وی درباره پیگیری پرونده مربوط به آمران و عاملان این جنایت نیز گفت: به ۶ کشور نیابت قضایی داده شده و دستگاه قضا بشدت پیگیر موضوع انتقام است. همچنین در تکمیل کامل و دقیق و مستند پرونده آمران و عاملان ترور سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهان‌شان، متهمان اصلی امر و عامل آمریکایی از ۴۵ به ۴۸ نفر افزایش یافته که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد صدور حکم قضایی و اقدامات قوی و تاثیرگذار قضایی در این مساله باشیم. 


وی در پایان خاطرنشان کرد: طبعا موضوع انتقام ‌سخت موضوعی است که در دستور کار جدی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و این موضوعی است که در زمان خودش به شیوه مناسب انجام خواهد شد، هر چند چند سیلی مردمی به عوامل این جنایت ‌زده شده است.


جزئیات پاسخ به عربستان در آخرین سفر حاج‌قاسم


در آستانه سالروز شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، مقامات عراقی و دیگر کشورهای منطقه به بیان ابعاد شخصیتی حاج‌قاسم و خاطرات کمتر شنیده شده از سید‌الشهدای مقاومت می‌پردازند. در همین راستا نخست‌وزیر پیشین عراق از موضوع میانجی‌گری‌اش میان ایران و عربستان در زمان حیات شهید سلیمانی روایت کرد. 


عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر پیشین عراق در مستند الرحله الاخیره(آخرین سفر) که از شبکه ماهواره‌ای العهد عراق پخش شد با بیان اینکه پس از سفرش به پکن و بعد از هماهنگی با عربستان برای میانجی‌گری میان ایران و عربستان به ریاض رفته است، گفت: با ملک سلمان پادشاه عربستان و محمد بن‌سلمان ولیعهد این کشور دیدار و موضوع را مطرح کردم. آنها گفتند بسیار خب! ما نامه‌ای برای شما ارسال خواهیم کرد و تو آن را به دست طرف ایرانی برسان. 


نخست‌وزیر پیشین عراق پیام عربستان را پیامی خشک توصیف کرد که فاقد سلام و بسم‌الله بوده است و افزود: من گفتم ارسال چنین پیامی به ایران سخت است، سعودی‌ها گفتند نخست‌وزیر عراق پیام ما را ببیند و اگر ملاحظاتی دارد به ما بگوید، من ملاحظاتی که داشتم را برای آنها ارسال کردم و سعودی‌ها نیز پیام جدیدی نوشتند، این پیام دیپلماتیک‌تر بود، مضامین آن تغییر نکرده بود اما شکل پیام و برخی کلمات آن تغییر کرده بود. 


عادل عبدالمهدی در ادامه گفت: من پیام را به دست سردار سلیمانی رساندم و او نیز گفت ما به این پیام پاسخ خواهیم داد. بعد از آن شهید سلیمانی را دیدم و به او گفتم پاسخی به من ندادید، سردار سلیمانی گفت در سفر بعد پاسخ ایران را خواهم آورد که آن سفر آخرین سفر بود و سردار سلیمانی در آن شهید شد. 


وی در رابطه با حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به برخی مقرهای نظامی عراق و هجوم مردم عراق به سفارت آمریکا گفت: ۲ روز قبل از این اتفاق با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تماس تلفنی داشتم، او گفت این تظاهرات در مقابل سفارت ما چیست، گفتم اینها عراقی هستند که به مساله حمله به منطقه قائم اعتراض دارند، ترامپ گفت ایرانی هستند، گفتم خیر، همه آنها عراقی هستند و بین آنها افراد ایرانی حضور ندارند.


نخست‌وزیر پیشین عراق خاطرنشان کرد: مکالمه ما بسیار خوب بود و احتمال این وجود داشت که گفت‌وگوهایی را با ایران آغاز کنیم و عملیات تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا انجام شود. به گفته وی، شرط ایران این بود که همه زندانی‌ها یکجا آزاد شوند اما آمریکایی‌ها برای معلوم شدن اهداف و چیزهای دیگر می‌گفتند ابتدا برخی از زندانی‌ها آزاد می‌شوند نه همه آنها. عبدالمهدی یادآور شد: در حقیقت در آن زمان آقای الکاظمی به عنوان رئیس اطلاعات به تهران رفت و با یکی از زندانی‌ها عکس گرفت و با آگاهی ما و ایران عکس‌ها را برداشت و عملیات تبادل زندانیان را برعهده گرفت.


دیدار خداحافظی با سیدحسن نصرالله


شبکه ماهواره‌ای العهد عراق در مستندی تحت عنوان الرحله الاخیره (آخرین سفر) در رابطه با ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس اعلام کرد سردار سلیمانی در سفر آخرش ابتدا تهران را به مقصد دمشق ترک کرد و پس از رسیدن به دمشق، بدون اینکه با مقامات سوری دیدار کند، این کشور را به مقصد بیروت و دیدار با سیدحسن‌ نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان ترک کرد و بعد از لبنان عازم بغداد شد که در فرودگاه توسط نیروهای آمریکایی به شهادت رسید. 


«شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در این مستند تاکید می‌کند تنها سیدحسن نصرالله و یک‌ مقام نظامی لبنانی از سفر شهید سلیمانی به بیروت خبر داشتند. وی می‌گوید برخی سفرهای سردار سلیمانی به صورت ناگهانی بود و تنها چند ساعت طول می‌کشید. شیخ نعیم‌ قاسم خاطرنشان کرد: سیدحسن نصرالله گفت دیدارش با سردار سلیمانی کاری نبود و مسائلی برای گفت‌وگو نداشتند و گویی شهید سلیمانی برای خداحافظی آمده بود. 


شیخ نعیم قاسم هفته گذشته هم در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری العهد به رشادت‌های ایشان اشاره کرد. وی در این باره گفت: «اگر شهید قاسم سلیمانی رضوان‌الله علیه دردآورترین فرد برای آمریکا و طرح‌های استکباری این کشور نبود، ترامپ تصمیم به ترور مستقیم و آشکار ایشان نمی‌گرفت. اگر موفقیت‌های ایشان و پیروزی‌های محور مقاومت به دست ایشان نبود، ایشان چنین جایگاه والایی در قلب مردم پیدا نمی‌کرد».


همچنین «وفیق صفا» مسؤول کمیته ارتباط و هماهنگی حزب‌الله به بیان ابعاد شخصیتی حاج‌قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پرداخت. صفا گفت، تنوع شخصیت‌های مختلف در وجود حاج‌قاسم جمع شده بود. او پدر و فرمانده‌ای مهربان و دلسوز و پدر معنوی برادران مجاهد و تیم کاری‌اش بود و هنگام ورود به سنگر درگیری، در خط مقدم حضور پیدا می‌کرد. 


عضو حزب‌الله درباره نخستین دیدار با حاج‌قاسم در سال ۲۰۰۵ در سوریه با حضور شهید «عماد مغنیه» فرمانده عالی‌رتبه حزب‌الله گفت، سردار سلیمانی در آن زمان این احساس را داشت که اتفاقی رخ خواهد داد و کار بر همان اساس بود. وی افزود: رابطه حاج‌قاسم و شهید عماد مغنیه بسیار محکم و گویا یک روح در ۲ جسم بود. شهادت حاج‌عماد ضایعه بزرگی برای حاج‌قاسم و «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله و شهادت حاج‌قاسم نیز ضایعه بزرگی برای نصرالله بود. 


وفیق صفا در ادامه گفت: پس از شهادت حاج‌عماد رابطه میان حاج‌قاسم و شهید «مصطفی بدرالدین» فرمانده عالی‌رتبه حزب‌الله محکم‌تر شد و این رابطه به دلیل حوادث سوریه و مرتبط بودن بخشی از کار حاج‌مصطفی با سردار سلیمانی بیشتر شد و حاج‌مصطفی عملا با حاج‌قاسم در ارتباط مستقیم قرار داشت.


در سنگر نیروهای پیشمرگه


زمانی که داعش به مرزهای اربیل، دهوک و کرکوک رسید، این ایران بود که با فرماندهی حاج‌قاسم سلیمانی به صف نیروهای پیشمرگه کُرد پیوست و رهبری عملیات دفع خطر داعش از سر مردم کُرد عراق را بر عهده گرفت. مهر با سرتیپ «محمد امین حسین» فرمانده نیروهای پیشمرگه اتحادیه میهنی در شنگال در زمان حمله داعش، گفت‌وگو کرده است.


این فرمانده کرد گفت: زمانی که تروریست‌های داعش به مرزهای اربیل، کرکوک و دهوک نزدیک و نزدیک‌تر می‌شدند و مسؤولان حکومتی و نظامی اقلیم کردستان مضطرب و نگران بودند، هیچ نیروی خارجی و هیچ کشوری برای یاری رساندن فوری به اقلیم کردستان و نیروهای پیشمرگه اعلام آمادگی نکرد به غیر از جمهوری اسلامی ایران و حاج‌قاسم سلیمانی. شهید سلیمانی مانند یک پیشمرگه در سنگرهای نبرد علیه داعش می‌جنگید، ایشان مانند یک نیروی عراقی در جبهه‌های مبارزه علیه تروریست‌های داعش تلاش می‌کرد و خود را جدا از مردم عراق و مردم اقلیم کردستان نمی‌دانست.


سرتیپ «محمد امین حسین» می‌گوید: ارتباط نیروهای پیشمرگه با حاج قاسم خیلی خوب بود. در تصاویری که از جبهه‌های نبرد و سنگرهای پیشمرگه‌ها منتشر شده است، می‌بینید که چگونه نیروهای کُرد با این ژنرال بلند‌پایه ایرانی دوست و رفیق هستند. کُردها ایشان را مردی ساده و بی‌آلایش، شجاع و نترس و با تجربه جنگی می‌دانند.


هیچ وقت کُرد عراق و بویژه پیشمرگه‌ها حاج‌قاسم سلیمانی را فراموش نمی‌کنند. ایشان خود را در دل مردم کُرد عراق و پیشمرگه‌ها جای دادند و بخشی از تاریخ مبارزات کُردها علیه تروریست‌های داعش به اسم ایشان نوشته خواهد شد. فرمانده کرد درباره نقش ایران و حاج‌قاسم در کمک به کردها یادآور شد: در چندین مرحله، زمانی که داعش از مرزهای سوریه وارد عراق شد و چندین شهر و ناحیه را تصرف کرد، نیروهای عراقی و نیروهای پیشمرگه هیچکدام آماده نبودند.


عراق دچار یک بحران شد و چیزی نمانده بود که فاجعه عظیمی رخ بدهد. نیروهای ایرانی با سرپرستی فرمانده قدس بلافاصله برای ما اسلحه و مهمات بسیار خوب و کافی فرستادند. اگر این کمک‌ها نبود معلوم نبود چه بر سر عراق می‌آمد. در مرز موصل توپخانه ایران وارد عمل شد و داعشی‌ها را بمباران کرد و اجازه نفوذ بیشتر و آمدن به سوی شمال عراق را به داعش نداد. در عملیات بازپس‌گیری سد موصل هم ایرانی‌ها نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای داشتند و با تلاش آنها سد موصل از دست داعشی‌ها خارج شد.


نیروهای سپاه قدس در شنگال، آمرلی، مخمور، گویر، گرمیان، خانقین، جلولا و اربیل در کنار نیروهای پیشمرگه و نیروهای ارتش عراق با داعش مبارزه کردند اما در عملیات آزادسازی آمرلی و جلولا حاج‌قاسم سلیمانی و نیروهای ایشان بسیار نقش تعیین‌کننده و مهمی داشتند. در جریان آزادسازی آمرلی، من در شنگال فرمانده نیروهای پیشمرگه بودم و با بی‌سیم و تلفن با فرماندهان دیگر در ارتباط بودیم. به ما گفتند خود حاج‌قاسم سلیمانی اینجا در سنگر نیروهای پیشمرگه حضور دارد و خود ایشان مستقیما وارد جنگ شده است.


منبع: روزنامه صبح‌نو 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر