صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۸ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح قارچ در ویکی آنا

قارچ علاوه بر خواص و ارزش غذایی بالا، خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و همچنین دارای مواد معدنی مانند فسفر، آهن، سلنیوم و ویتامین‌های مختلف مانند نیاسین، تیامین و فولات است.
کد خبر : 516384

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، قارچ‌ها در حقیقت گیاه نیستند و خود گروه جداگانه‌ای از موجودات زنده را تشکیل می‌دهند که از جهاتی شبیه گیاهان و از جهاتی شبیه جانوران هستند.


مصرف قارچ به دوران باستان بازمی‌گردد. قارچ‌های خوراکی در مراکز باستان‌شناختی با قدمت نزدیک به ۱۳٬۰۰۰ در شیلی یافت شده‌اند. اما اولین شواهد قابل اعتماد دربارهٔ مصرف قارچ به چند صد سال پیش از میلاد در چین باز می‌گردد. چینی‌ها قارچ‌ها را به عنوان دارو و همچنین برای غذا باارزش می‌دانند.



خواص و مضرات قارچ



  • قارچ فعالیت مغز را برمی‎انگیزد.

  • باعث بیرون کردن سم‎های بدن و بلغم را برطرف می‎کند.

  • قارچ حاوی آنتی‎بیوتیک است.

  • قارچ براي رشد و تقويت استخوان‌ها خوب است.

  • ويتامين‌هاي گروه B در قارچ به‌وفور يافت مي‌شوند.

  • براي چشم و پوست مفيد است.

  • اعصاب و عضلات را تقويت مي‌كند.




  • در درمان بعضي انواع كم‌خوني موثر واقع مي‌شود.

  • داراي انواع املاح، آهن، كلسيم، پتاسيم و منيزيم است.

  • براي مبتلايان به ديابت خوراك مناسبي به شمار مي‌آيد.

  • كساني كه دچار يبوست مي‌شوند، بهتر است قارچ ميل كنند.

  • قارچ باعث تقویت استخوان‎ها می‎شود و کمبود ویتامین D را جبران می‎کند.

  • کسانی که بزاق‎شان زیاد ترشح می‎کند از قارچ استفاده کنند.

  • قارچ باعث می‎شود که مواد غذایی آسان جذب گردد و اخلاط مضر و فضولات را خارج می‎کند و دستگاه گوارش را تصفیه می‎کند.

  • قارچ باعث تقویت نیروی جنسی می‎شود.

  • مصرف طبخ شده قارچ با شوید، روغن کنجد و آویشن عوارض گوارشی را کاهش می‌دهد و توصیه شده است تا از نوشیدن آب بعد از خوردن قارچ به شدت پرهیز شود.

  • در مصرف قارچ نباید زیاده روی کرد، زیرا دیر هضم و نفاخ می‌باشد و خصوصا افرادی که مشکلات گوارشی مثل نفخ معده و سردی معده و سو هاضمه دارند استفاده از قارچ را محدود کرده و با مصلح آن مصرف کنند.

  • قارچ دیرهضم است و باعث غلظت خون می‎گردد.

  • مصرف بیش از حد آن درد معده ایجاد می‎كند.

  • طبع قارچ همانطور که گفته شد سرد و تر است پس امكان فلج و سكته دارد برای خنثی شدن این موارد همراه آن زنجفیل بخورید.




  • بعضی قارچ‌ها سم آفلاتوکسین تولید می‌کنند که مواد غذایی مانند پسته، ذرت و بادام زمینی و لبنیات را گا‌ها آلوده می‌کند و وجود مقدار آن در حد مجاز و مشخص مشکلی را برای مصرف کنندگان ایجاد نمی‌کند.

  • افرادی كه دچار كوليت روده هستند نبايد قارچ بخورند.

  • قارچ را با آب سرد بشویید در آب خیس نكنید.

  • تا زمانی كه نمی‎خواهید از قارچ استفاده كنید آن را نشویید.

  • قارچ را در مایكروفر و یا فر نپزید و بخارپز هم نكنید.

  • مبتلایان به نقرس، ناراحتی‌های اعصاب، سوءهاضمه و بیماران کبدی باید در مصرف آن احتیاط کنند.

  • اطفال، سالمندان و زنان حامله باید در مصرف آن احتیاط کنند.



طبع قارچ چیست؟
طبع قارچ در طب سنتی ایران سرد و‌ تر است.



مصلح قارچ چیست؟
توصیه می‌شود آن را همراه آویشن، زیره و فلفل سیاه میل کنید تا اثرات سوء آن خنثی شود. از مصلح‌های دیگر آن می‌توان به خردل، پختن با نمک و شوید، روغن کنجد و زیتون، پونه و زنجفیل اشاره کرد.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
یه غریبه تنهای عاشق
22:16 - 1401/03/03
خوب بود