صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۶ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح فندق در ویکی آنا

فندق یک منبع غنی از انواع ویتامین، پروتئین و چربی‌های سالم بوده و کالری آن در هر ۱۰۰ گرم ۶۲۸ است. 
کد خبر : 513728

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، فندق درختچه‌ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6 متر نیز می‌رسد.درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است. فندق خواص و ارزش تغذیه ‌ای زیادی دارد، به همین دلیل از بروز خیلی بیماری‌ ها پیشگیری می ‌کند.


فندق گرد 2/5-1/5 سانتی‌متر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می‌شود.
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه،‌ گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.


امام رضا (ع)  می فرمایند: فندق روده و معده را نیرومند می گرداند. روغن آن بهترین داروی سینه درد، سرفه و ریزش مو است.


 


خواص و مضرات فندق



  • کسانی که دچار کم‌خونی هستند بعد از هر وعده غذایی ۵ تا ۶ عدد فندق خام بخورند. برای درمان کم‌خونی بسیار موثر است.

  • فندق به دلیل این که دارای مقدار کمی مواد نشاسته‌ای و دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، ‌پتاسیم، فسفر، ‌منیزیوم، سدیم و آهن می‌باشد، برای مبتلایان به بیماری قند مفید است.

  • موثر در درمان و پیشگیری از استرس و افسردگی به دلیل دارا بودن امگا ۳ و ویتامین‌های گروه ب

  • سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست




  • بهبود سلامت سیستم عصبی به دلیل دارا بودن ویتامین ب ۶

  • فندق به خاطر داشتن ویتامین‌های B برای درمان ضعف اعصاب، سستی و خمودگی، هیجان و اضطراب بسیار مؤثر است.

  • حفظ سلامت قلب و عرق به دلیل دارا بودن اسید چرب غیر اشباع

  • بهبود تراکم استخوان از طریق تامین منگنز مورد نیاز بدن

  • سرشار از ویتامین ث و ویتامین‌ ای و موثر در پیشگیری از پیری زودرس پوست

  • سرشار از اسیدفولیک و مفید برای زنان باردار

  • منبع غنی پروتئین و یک غذای عالی برای اضافه شدن به رژیم‌های گیاهخواری

  • مغز فندق با داشتن منیزیم و فیبر از یک سو و درصد بالای ۱۹۳ گرم پتاسیم ازسوی دیگر باعث کنترل و تنظیم فشار خون می شود.

  • اسید آلفا لینولنیک و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در فندق در جهت بهبود اعصاب مربوط به استرس و بیقراری و پیشگیری از اختلالات مربوط به آن موثر می باشند.

  • روغن فندق برای درمان سرفه و بیماری‌های کبدی بسیار مفید است.

  •  به دلیل داشتن فسفر زیاد، مغز را تقویت می‌کند.

  •  در صورت مصرف زیاد، دل درد و نفخ شکم از عوارض آن است.




  • مصرف فندق به‌دلیل اینکه فیبر بلایی دارد، موجب احساس سیری طولانی‌مدت در فرد می‌شود و  راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن و لاغری محسوب می شود.

  • فندق می تواند سطح کلسترول مضر را کاهش دهد.

  • حساسیت به انسولین نقش مهمی در توسعه دیابت نوع ۲ دارد. بهبود این حساسیت، خطر این بیماری را کاهش می دهد.

  • داشتن رژیم غذایی غنی از فندق می تواند شاخصه های زیستی خطرناک قلبی -عروقی را بهبود بخشد و به طور بالقوه خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش دهد.

  • فندق اختلال در رشد مو را برطرف می‌کند.

  • فندق به خاطر داشتن ویتامین A و C برای تقویت پوست و ناخن و مو و تقویت بینایی بسیار مفید است.

  • فندق باعث تنگ کردن عروق زیر پوست و باعث کشیدگی پوست و تغذیه و درمان آن می‌شود.

  • تحقیقات اخیر نشان می دهد مصرف بیشتر آجیل از جمله فندق، ممکن است باعث افزایش تعداد اسپرم و بهبود کیفیت آن شود البته این مورد شامل شرکت کنندگان سالم و بارور است.

  • فندوق برای رشد اندام‌های عضلانی جنین مفید است.

  • فندق منبع خوبی از فیبررژیمی است. خوردن مقدار زیادی فیبر، حرکات منظم روده را افزایش می دهد و باعث جلوگیری از یبوست می شود.

  • اگر می خواهید از شر سرفه های مزمن و خلط دار خلاص شوید بهتر است یک مشت فندق را آسیاب کرده همراه یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و ناشتا میل کنید.

  • کسانی که سنگ کلیه دارند روزی ۱۵ دانه فندق، غذای مناسبی برای آنها می‌باشد.

  • برای رفع کرم کدو روغن فندق را بگیرید و به مدت ۱۵ روز، روزی یک قاشق سوپ خوری از آن روغن میل کنید.

  • فندق سموم را از بدن خارج می‌سازد.

  • کسانی که درد مفاصل دارند روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.

  • کسانی که نقرس دارند صبحانه ۳۰ عدد فندق + یک قاشق عسل خوب جویده میل شود و همراه آن یک لیوان شیر مصرف شود.




  • فندق دارای پتاسیم، اسید های چرب، منیزیم، منگنز و کلسیم است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل با بیماری ها و عفونت ها می شود.

  • زیاده‌روی در مصرف آن باعث ایجاد نفخ و حالت تهوع می‌شود.

  • فشار خون را بالا می برد و برای کسانی که فشار خون بالایی دارند مضر است .



طبع فندق چیست؟


فندق دارای طبع گرم و خشک است.
در افراد گرم مزاج ممکن است باعث بروز جوش، خارش بدن، گرگرفتگی، خشکی دهان، تهوع و ... شود؛ این افرد باید از زیاده‌روی در مصرف این آجیل به ویژه در فصول گرم سال اجتناب کنند.


 


مصلح فندق چیست؟


مصلح فندق برای سردمزاج‌ها آب عسل و برای گرم مزاج‌ها سکنجبین و جلاب (شربت گلاب، زعفران و نبات) است. از دیگر مصلحات آن می‌توان به شربت به و شکر سرخ اشاره کرد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر