طبع، خواص، مضرات و مُصلح فندق در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فندق درختچهای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6 متر نیز میرسد.درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است. فندق خواص و ارزش تغذیه ای زیادی دارد، به همین دلیل از بروز خیلی بیماری ها پیشگیری می کند.
فندق گرد 2/5-1/5 سانتیمتر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا میشود.
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
امام رضا (ع) می فرمایند: فندق روده و معده را نیرومند می گرداند. روغن آن بهترین داروی سینه درد، سرفه و ریزش مو است.
خواص و مضرات فندق
- کسانی که دچار کمخونی هستند بعد از هر وعده غذایی ۵ تا ۶ عدد فندق خام بخورند. برای درمان کمخونی بسیار موثر است.
- فندق به دلیل این که دارای مقدار کمی مواد نشاستهای و دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن میباشد، برای مبتلایان به بیماری قند مفید است.
- موثر در درمان و پیشگیری از استرس و افسردگی به دلیل دارا بودن امگا ۳ و ویتامینهای گروه ب
- سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست
- بهبود سلامت سیستم عصبی به دلیل دارا بودن ویتامین ب ۶
- فندق به خاطر داشتن ویتامینهای B برای درمان ضعف اعصاب، سستی و خمودگی، هیجان و اضطراب بسیار مؤثر است.
- حفظ سلامت قلب و عرق به دلیل دارا بودن اسید چرب غیر اشباع
- بهبود تراکم استخوان از طریق تامین منگنز مورد نیاز بدن
- سرشار از ویتامین ث و ویتامین ای و موثر در پیشگیری از پیری زودرس پوست
- سرشار از اسیدفولیک و مفید برای زنان باردار
- منبع غنی پروتئین و یک غذای عالی برای اضافه شدن به رژیمهای گیاهخواری
- مغز فندق با داشتن منیزیم و فیبر از یک سو و درصد بالای ۱۹۳ گرم پتاسیم ازسوی دیگر باعث کنترل و تنظیم فشار خون می شود.
- اسید آلفا لینولنیک و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در فندق در جهت بهبود اعصاب مربوط به استرس و بیقراری و پیشگیری از اختلالات مربوط به آن موثر می باشند.
- روغن فندق برای درمان سرفه و بیماریهای کبدی بسیار مفید است.
- به دلیل داشتن فسفر زیاد، مغز را تقویت میکند.
- در صورت مصرف زیاد، دل درد و نفخ شکم از عوارض آن است.
- مصرف فندق بهدلیل اینکه فیبر بلایی دارد، موجب احساس سیری طولانیمدت در فرد میشود و راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن و لاغری محسوب می شود.
- فندق می تواند سطح کلسترول مضر را کاهش دهد.
- حساسیت به انسولین نقش مهمی در توسعه دیابت نوع ۲ دارد. بهبود این حساسیت، خطر این بیماری را کاهش می دهد.
- داشتن رژیم غذایی غنی از فندق می تواند شاخصه های زیستی خطرناک قلبی -عروقی را بهبود بخشد و به طور بالقوه خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش دهد.
- فندق اختلال در رشد مو را برطرف میکند.
- فندق به خاطر داشتن ویتامین A و C برای تقویت پوست و ناخن و مو و تقویت بینایی بسیار مفید است.
- فندق باعث تنگ کردن عروق زیر پوست و باعث کشیدگی پوست و تغذیه و درمان آن میشود.
- تحقیقات اخیر نشان می دهد مصرف بیشتر آجیل از جمله فندق، ممکن است باعث افزایش تعداد اسپرم و بهبود کیفیت آن شود البته این مورد شامل شرکت کنندگان سالم و بارور است.
- فندوق برای رشد اندامهای عضلانی جنین مفید است.
- فندق منبع خوبی از فیبررژیمی است. خوردن مقدار زیادی فیبر، حرکات منظم روده را افزایش می دهد و باعث جلوگیری از یبوست می شود.
- اگر می خواهید از شر سرفه های مزمن و خلط دار خلاص شوید بهتر است یک مشت فندق را آسیاب کرده همراه یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و ناشتا میل کنید.
- کسانی که سنگ کلیه دارند روزی ۱۵ دانه فندق، غذای مناسبی برای آنها میباشد.
- برای رفع کرم کدو روغن فندق را بگیرید و به مدت ۱۵ روز، روزی یک قاشق سوپ خوری از آن روغن میل کنید.
- فندق سموم را از بدن خارج میسازد.
- کسانی که درد مفاصل دارند روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.
- کسانی که نقرس دارند صبحانه ۳۰ عدد فندق + یک قاشق عسل خوب جویده میل شود و همراه آن یک لیوان شیر مصرف شود.
- فندق دارای پتاسیم، اسید های چرب، منیزیم، منگنز و کلسیم است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل با بیماری ها و عفونت ها می شود.
- زیادهروی در مصرف آن باعث ایجاد نفخ و حالت تهوع میشود.
- فشار خون را بالا می برد و برای کسانی که فشار خون بالایی دارند مضر است .
طبع فندق چیست؟
فندق دارای طبع گرم و خشک است.
در افراد گرم مزاج ممکن است باعث بروز جوش، خارش بدن، گرگرفتگی، خشکی دهان، تهوع و ... شود؛ این افرد باید از زیادهروی در مصرف این آجیل به ویژه در فصول گرم سال اجتناب کنند.
مصلح فندق چیست؟
مصلح فندق برای سردمزاجها آب عسل و برای گرم مزاجها سکنجبین و جلاب (شربت گلاب، زعفران و نبات) است. از دیگر مصلحات آن میتوان به شربت به و شکر سرخ اشاره کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/