صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۲ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
زندگی سالم/69

راه های درمان میگرن چیست؟

میگرن یک بیماری شایع و ناتوان‌کننده است که موجب بار اجتماعی، اقتصادی قابل توجهی در جامعه می شود.
کد خبر : 508828

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ درمان میگرن به دو روش دارویی و غیر دارویی تقسیم می‌‌شود.


دارو‌های پیشگیری کننده حمله میگرن


پزشک متخصص مغز و اعصاب ممکن است برای پیشگیری از ایجاد حمله میگرنی داروهایی را تجویز کند، سوالی که مطرح می شود این است که میگرن چه موقع نیاز به درمانهای نگهدارنده و پیشگیری کننده دارد که به صورت روزانه توسط فرد استفاده شوند؟


پاسخ این است که هرگاه حمله میگرن بیشتر از هفته ای یک بار ایجاد شود و یا کمتر از این مقدار باشد اما حمله آنقدر شدید باشد که فرد را از فعالیتهای روزانه بازدارد و به درمانهای مسکن معمول پاسخ ندهد باید توسط پزشک متخصص سردرد داروهای پیشگیری کننده میگرن تجویز شود.


بعضی از دارو های پیشگیری کننده میگرن شامل موارد زیر است :


داروهای مهار کننده گیرنده بتا (بتا بلاکر) مثل پراپرونولول یا متوپرولول


داروهای ضد افسردگی 3 حلقه مثل آمی تریپتیلین، نورتریپتلین و داکسپین که عوارض جانبی خواب آلودگی و افزایش وزن و خشکی دهان و یبوست می دهد.


داروهای ضد تشنج مثل والپروات سدیم ، توپیرامات (TopoMax)  که می تواند به کاهش حملات میگرن کمک کند ولی عوارض جانبی زیاد مثل سرگیجه، لرزش دست، ریزش مو، گزگز دست و پا، اختلالات حافظه و عوارض کبدی دارد.


 از یک پد گرمکن یا کمپرس گرم استفاده کنید


اگر  سردرد تنشی دارید ، یک پد گرمکن را روی گردن یا پشت سر خود قرار دهید. اگر  سردرد سینوسی دارید ، پارچه ای گرم را در محلی که درد دارید نگه دارید. دوش گرم هم ممکن است موثر باشد.


فشار بر روی پوست سر یا سر خود را کم کنید


اگر کش موی شما خیلی سفت است ، می تواند باعث سردرد شود . این "سردردهای فشرده سازی خارجی"  با پوشیدن کلاه ، پیشانی بند ، یا حتی عینک شنا که خیلی تنگ است ، به وجود می آید. در یک مطالعه ، زنانی که موهای خود را شل کرده اند ، دیدند که سردرد آنها ناپدید می شود.


 چراغها را کم کنید 


نور زیاد یا سوسو زدن ، حتی از صفحه کامپیوتر شما می تواند باعث سردردهای میگرنی شود. اگر نور باعث سردرد شما می شود، در طول روز پنجره های خود را با پرده بپوشانید. عینک آفتابی را در  فضای بیرون بزنید. همچنین صفحه های ضد تابش را به رایانه خود اضافه کنید و از لامپ های فلورسنت طیف روز در چراغ های خود استفاده کنید.


 سعی کنید چیزی نجوید


آدامس نه تنها به آرواره بلکه به سر شما آسیب می رساند. در مورد جویدن ناخن ها ، لب ها ، قسمت داخلی گونه هایتان یا اشیاء مفید مانند قلم ها نیز همین مسئله صدق می کند. از خوردن غذاهای ترد و چسبنده خودداری کنید و حتما از لقمه های کوچک استفاده کنید. اگر  شب ها دندان قروچه می کنید .


ویتامین های B


ویتامین های گروه B ممکن است در کاهش فراوانی و شدت میگرن تأثیر داشته باشند. ویتامین های گروه B در تنظیم انتقال دهنده های عصبی در مغز نقش دارند. ویتامین های B محلول در آب هستند به این معنی که مقادیر اضافی در ادرار دفع می شود و در بدن ذخیره نمی شود.


بدن سریعاً ویتامین های B را دفع می کند ، بنابراین بعید است کسی بتواند بیش از حد مصرف کند. با این وجود ، قبل از شروع ویتامین B با پزشک خود صحبت کنید.


هیدراته بمانید


نوشیدن آب کافی یک محرک شناخته شده سردرد میگرنی است. افراد سعی کنند هر روز  آب بیشتری بنوشند تا از کمبود آب بدن جلوگیری شود. افرادی که دچار کم آبی شدید هستند در ابتدا ممکن است برای جایگزینی الکترولیت های از دست رفته نیاز به یک محلول برای هیدراتاسیون دهانی داشته باشند.


نوشیدن آب در طول روز و حفظ رژیم غذایی سالم معمولاً برای هیدراته بدن کافی است.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر