صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
عربی 21 گزارش کرد؛

تأثیر تحویل عمر البشیر به دیوان کیفری بین‌المللی بر مذاکرات صلح سودان

یک منبع سودانی از تصمیم خارطوم برای تحویل رئیس‌جمهور سابق این کشور به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه خبر داده و این در حالی است که تحلیلگران این کشور روند صلح سودان را حتی با وجود تحویل دادن وی دارای پیچیدگی‌های فراوان خوانده‌اند.
کد خبر : 472595

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری عربی 21 در گزارشی نوشت: دولت سودان تصمیم دارد در چارچوب توافق صلحی که چندی پیش با شورشیان دارفور امضا شده بود، عمر البشیر، رئیس‌جمهور سابق این کشور را به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه تحویل دهد.


محمد الحسن التعایشی، سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده دولت سودان در روند مذاکرات صلح گفت: عمر البشیر ازجمله مسئولان سودانی است که خارطوم می‌خواهد وی را به دلیل ارتکاب جنایت جنگی به دیوان کیفری بین‌المللی تحویل دهد و شورای حاکمیت سودان نیز با این موضوع موافقت کرده است.


بیشتر بخوانید:


عمر البشیر به ۲ سال حبس محکوم شد


اعتراف عمر البشیر به دریافت رشوه از بن‌سلمان


روند صلح مشروط


تصمیم خارطوم درباره تحویل دادن البشیر به دیوان کیفری لاهه ابهاماتی را در زمینه سرنوشت مذاکرات صلح میان حکومت و شورشیان به وجود آورده است؛ ازجمله اینکه آیا این اقدام می‌تواند تأثیری در برداشته شدن موانع موجود بر سر راه ادامه مذاکرات دوجانبه داشته باشد؟



عمر البشیر، رئیس‌جمهور سابق سودان


«خالد الإعيسر»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی سودان دراین‌باره گفت: اختلاف اصلی میان حکومت انتقالی و شورشیان مسلح در این است که افراد مسلح می‌خواهند گام‌های متوازنی در زمینه پرونده‌های دارفور برداشته شود که مهم‌ترین گام در این راستا تحویل دادن متهمان آن به دیوان کیفری بین‌المللی است. این موضوع اقدام اصلی و محوری در مسیر رسیدن به صلح دائم به شمار می‌رود.


وی تصریح کرد: تصمیم خارطوم درباره تحویل دادن البشیر به دیوان کیفری لاهه ممکن است روند صلح را سرعت ببخشد، ولی هیچ منبع رسمی‌ای در شورای حاکمیت و دولت عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر سودان اعلام نکرده‌اند که در تصمیم اتخاذشده مصمم هستند تا به این وسیله اعتماد ازدست‌رفته خود را در نزد اتحادیه آفریقا بازیابند. اقدام اعلام‌شده صرفاً روی کاغذ است و مشابه آن پیش‌تر نیز اعلام شده بود. هدف از چنین اقدامی حفظ روند مشارکت طرف‌های مذاکره برای رسیدن به نتیجه مدنظر حکومت سودان است.



تصمیم خارطوم درباره تحویل دادن البشیر به دیوان کیفری لاهه ممکن است روند صلح را سرعت ببخشد، ولی هیچ منبع رسمی‌ای در شورای حاکمیت و دولت سودان اعلام نکرده‌اند که در تصمیم اتخاذشده مصمم هستند.



این تحلیلگر سودانی عنوان کرد: اگر این تصمیم عملی شود می‌تواند اعتماد شورشیان مسلح طرف مذاکره را جلب کند، ولی همچنان روند مذاکره پیچیده باقی خواهد ماند و باید تصمیمات دیگری به‌وسیله شورای نظامی انتقالی سودان اتخاذ شود.


عربی 21 نوشت: باید در انتظار تصمیم صادره از سوی  شورای حاکمیت که متشکل از نظامیان و نمایندگان مردم است، ماند و در این میان هیچ‌کس نمی‌تواند به نمایندگی از مردم تصمیمی را اعلام کند. تنها در این صورت است که می‌توان درباره سرنوشت مذاکرات صلح تحلیل درستی ارائه کرد.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر