بازیگران ایرانی چقدر دستمزد میگیرند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، درباره رقم دستمزد بازیگران سینمای ایران بارها عددهایی در رسانههای رسمی منتشر شده است. سال پیش هم هفت صبح میزان دستمزد برخی بازیگران را اعلام کرد که واکنشهای زیادی به همراه داشت. در آن گزارش نوشتیم همه موهبات بازیگران به دستمزدهای هنگفت خلاصه نمیشود.
شهرت برای بازیگران امتیاز دیگری به همراه دارد که باعث میشود در جامعه از خدمات مختلف بهره ببرند. حالا آنچه میخوانید پرسوجوی دوباره ما درباره میزان دستمزد بازیگران است. چند روایت شنیدیم که تقریباً به هم نزدیک هستند. با اینحال برای دستمزدها، ملاک را میانگین آنچه از افراد مطلع شنیدیم قرار دادیم که در چند بخش دستهبندی شده است.
بالای ۸۰۰ میلیون تومان
در یک دستهبندی کلی میتوان به چهار نوع دستمزد رسید. دسته اول کسانی هستند که بالای ۸۰۰ میلیون تومان دستمزد میگیرند و شنیده شده در برخی پروژهها به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
در این دسته پنج بازیگر حضور دارند:
رضا عطاران، مهران مدیری، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی و جواد عزتی. عطاران جزو معدود بازیگرانی است که غالب فیلمهایی که بازی میکند به فروش بالا دست مییابند. او مدتها است فیلمی روی پرده نداشته و از حالا سازندگان "زیر نظر" و "انفرادی" به ترکاندن گیشه با نام او دل بستهاند! مهران مدیری، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی و جواد عزتی در فیلم "ما همه با هم هستیم" حضور داشتند که خب فیلم گیشه نداشت.
فیلم قبلی مدیری و گلزار یعنی "رحمان ۱۴۰۰" خوب میفروخت که توقیف شد. لیلا حاتمی همچنان "مردی بدون سایه" را روی اکران دارد که شکست خورد. جواد عزتی یکی از عوامل فروش فیلمها است، اما گاهی نام او هم نمیتواند به کمک فیلمها بیاید. نمونهاش "پیلوت" که فروش پایینی داشته است. این بازیگران در مجموع میتوانند به فروش فیلمها کمک کنند.
بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان
نام چند بازیگر در دسته دوم دیده میشود: مهناز افشار، پژمان جمشیدی، الناز شاکردوست، حمید فرخنژاد، ترانه علیدوستی، امیر جعفری، حامد بهداد، محسن تنابنده و پیمان معادی. مهناز افشار بازیگری است که طرفداران خاص خود را دارد، اما فیلمهایش بهواسطه نام او پر فروش نمیشود.
البته جنس انتخابهای افشار هم غالباً سینمای گیشهای نیست. او در چند ماه اخیر "قسم" و "شاهکش" را روی پرده داشته که فروششان متوسط بوده است. الناز شاکردوست با "شبی که ماه کامل شد" به خوشبختی کامل رسید! هم سیمرغ گرفت و هم فیلمش پرفروش شد.
"مطرب" تا قبل از اتفاقات اخیر خوب میفروخت، اما شاکردوست در آن بازی خوبی نداشت. حمید فرخنژاد بعد از اینکه در چند فیلم پرفروش حضور داشت، به یکباره شکستهای سریالی خورد. حالا مشخص میشود این بازیگر عاملی برای پرفروش شدن فیلمها نیست. "سامورایی در برلین"، "دختر شیطان" و "سمفونی نهم" آثار شکستخورده فرخنژاد هستند.
محسن تنابنده و پیمان معادی به جنس خاصی از سینما گرایش دارند و به واسطه جنس بازیشان کارگردانها نمیتوانند بدلشان را پیدا کنند. شرایط برای پژمان جمشیدی متفاوت از دیگران است. او در سالهای اخیر صاحب محبوبیت شده و خیلیها به خاطر او بلیت میخرند.
بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان
عمده بازیگران شناخته شده سینمای ایران دستمزدی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان دریافت میکنند. بر اساس پرسوجو از آدمهای مطلع، این بازیگران عبارتند از: علی نصیریان، پرویز پرستویی، رضا کیانیان، هدیه تهرانی، نیکی کریمی، هومن سیدی، طناز طباطبایی، پژمان بازغی، فرهاد اصلانی، هوتن شکیبا، مریلا زارعی، سام درخشانی، سارا بهرامی، هادی حجازیفر، علی مصفا، محسن کیایی و سیامک انصاری.
در این جمع نصیریان، تهرانی و پرستویی کمکارتر از بقیه هستند. پژمان بازغی، علی مصفا و فرهاد اصلانی هم جزو بازیگران پرکار این سالها محسوب میشوند. این جمع از بازیگران جزو چهرههای شناخته شده سینما به شمار میروند، اما هیچکدام عامل فروش فیلمها لقب نمیگیرند.
حتی نمیتوان موفقیت "مطرب" را صرفا به حساب پرویز پرستویی گذاشت چراکه سبک خود فیلم به مذاق برخی از مخاطبان خوش آمده است. سام درخشانی و پژمان بازغی جزو بازیگرانی هستند که در کنار سینما، همچنان در تلویزیون هم پرکارند و ارتباطشان را با مخاطبان این مدیوم قطع نکردهاند. هوتن شکیبا سال پیش سیمرغ گرفت و همزمان در "لیسانسهها" حضور یافت تا ارتباطش با مخاطب گسترده قطع نشود.
زیر ۲۰۰ میلیون تومان
تعداد بازیگرانی که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان دستمزد میگیرند زیاد است. با اینحال بخش عمده بازیگران بهخصوص پیشکسوتان و سن بالاترها میزان دستمزدشان زیر ۱۰۰ میلیون تومان است. درباره دستمزد برخی بازیگران به رقم دقیقی دست یافتیم که گاهی به زیر ۵۰ میلیون تومان هم میرسد.
با اینحال از بیان آن معذوریم چراکه متاسفانه دستمزد شده ملاک ارزیابی توانایی بازیگران. با این حال همین کف دستمزد بازیگران خیلی وقتها با سقف دستمزد برخی عوامل فنی یکسان است. این را هم اضافه کنیم که بعضی تهیهکنندگان دستمزد غیرمتعارف به بازیگر نمیدهند، از جمله حسین فرحبخش که چندسال پیش گفته بود: "مقصر اصلی در مسئله دستمزد بالای بازیگران وزارت ارشاد بود که تهیهکنندگان را چهار پاره کرد.
بعضی بازیگران ما واقعاً بیانصافند، چون اگر فکر میکنند که حضور آنها باعث پرفروش شدن یک فیلم میشود، بهتر است از فروش فیلم پورسانت بگیرند. بعضی هنرپیشهها از بی لیاقتی برخی کارگردانان و تهیه کنندگان سوءاستفاده میکنند و پول زیادی میگیرند. "
منبع: روزنامه هفت صبح
انتهای پیام/
انتهای پیام/