صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۸
لطفی:

اکثر آتش‌سوزی‌ها در مراتع و جنگل‌ها عمدی است

معاون یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: عمدی‌بودن آتش‌سوزی‌ها در مراتع و جنگل‌ها از دلایل اصلی بروز حوادث در فصول گرماست.
کد خبر : 398501

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، عبدالرحیم لطفی با بیان اینکه آتش بزرگ‌ترین دشمن برای مراتع و طبیعت است، اظهار کرد: هرساله شاهد آتش‌گرفتن حجم وسیعی از مراتع کشور و استان هستیم.


وی افزود: آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها علاوه  بر نابودی منابع خدادادی، موجب نابودی منابع آلی خاک شده و حتی حیات وحش را نیز تهدید می‌کند.


به گفته معاون یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان، بار مالی که اینگونه حوادث  بر دولت تحمیل می‌کند، بسیار سنگین است.


این مقام مسئول آتش‌سوزی در مراتع را به دو نوع عمدی و غیرعمدی تقسیم کرد و گفت: امسال به علت بارش‌های بیشتر و پوشش گیاهی نسبتاً بالایی که در مناطق وجود دارد، مراتع مستعد آتش‌سوزی هستند.


معاون یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان خاطرنشان کرد: عمدی‌بودن آتش‌سوزی‌ها از دلایل اصلی بروز این حوادث در فصول گرماست. پرتاب ته شیشه بطری‌ها، پرتاب ته سیگار، کبریت، آتش‌بازی در مراسم جنگ قبیله‌ای بین روستائیان، سهل‌انگاری گردشگران و برخی از چوپانان به هنگام گرم‌کردن آب از جمله عوامل عمدی‌بودن آتش‌سوزی‌ها به شمار می‌آید.


لطفی بیان کرد: سوزاندن بقایای کشاورزی باور اشتباهی است که بین برخی از روستائیان برای رشد بهتر محصولات آتی و حاصلخیزشدن زمین رایج شده است.


وی تأکید کرد: برای حفظ منابع طبیعی و سرمایه ملی می‌توان با فرهنگسازی این باور نادرست را بین جوامع محلی از بین برد.


این مقام مسئول اظهار کرد: کشاورزان پس از برداشت محصول خود، بقایای محصولات را آتش نزنند؛ چراکه علاوه بر از بین‌بردن مواد آلی خاک، برابر ماده 20 قانون هوای پاک، فرد متخلف در هنگام بروز حادثه 6 ماه تا دو سال به حبس محکوم می‌شود.


معاون یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان اظهار کرد: سال گذشته کاهش 75 درصدی آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها در مقایسه با سال 96 ثبت شده است.


وی گفت: در سال 96، 330 هکتار به مقدار 39 مورد و در سال گذشته نیز حدود 82 هکتار به تعداد 20 مورد آتش‌سوزی در مراتع استان ثبت شده است که عملیات اطفای حریق بلافاصله بعد از شروع آتش‌سوزی  با مشارکت مردم و منابع طبیعی صورت گرفته است.


لطفی توصیه کرد: مردم هنگام مشاهده آتش‌سوزی در مرتع و جنگل با شماره تماس گویای 1504 تماس گرفته و گزارش خود را اطلاع دهند.


معاون یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان با بیان اینکه منابع طبیعی برای مردم و نسل‌های آینده است، تأکید کرد: جوامع محلی به هنگام بروز حادثه با نیروهای یگان اداره کل منابع طبیعی در راستای اطفای حریق همکاری کنند.


انتهای پیام /4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر