تعاملات دوجانبه علمی در سطوح بالا میان اعضای آیونز در جریان است
امیر دریادار حسین خانزادی در گفتگو با خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره همکاریهای علمی میان کشورهای عضو «آیونز» اظهار کرد: نشریهای تحت عنوان «آینوز اسپیئِر» را در مجموعه کشورهای عضو آیونز تأسیس کردهایم که در واقع توسط آن فضایی برای به اشتراک گذاشتن ظرفیتهای دانشی بین افسران نیروی دریایی کشورهای عضو مهیا شده است و در مدت دو سال باید دو نسخه از این نشریه چاپ شود و در این راستا فراخوان مقالات و داوری مقالات دریافتی نیز انجام شده که در حال انجام مراحل چاپ نسخه اول این نشریه هستیم.
وی ادامه داد: عناوین نسخه دوم مسابقه مقالهنویسی به کشورهای عضو اعلام شده و بهطور تدریجی مقالات در حال دریافت است؛ لذا تا پایان امسال نسخه دوم این نشریه را چاپ خواهیم کرد و این مهم نشاندهنده ظرفیت بسیار خوبی است که همه میتوانند قبل از اینکه حتی از مرزهایشان خارج شوند، دانش خودشان را در این فضا به اشتراک بگذارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: همچنین محیطهایی برای سخنرانی و کارگروههایی برای به اشتراک گذاشتن نظرات و ایدهها وجود دارد که افسران در سطوح پایینتر میتوانند در این کارگروهها شرکت کنند.
خانزادی تأکید کرد: سه کارگروه علمی برای همکاریهای علمی میان کشورهای عضو آیونز درنظر گرفته شده است که اولین کارگروه مربوط به «امنیت دریایی» است و مسئولیت آن با نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است. جلسه این کارگروه در اسفند سال گذشته برگزار شد و امسال هم یک جلسه دیگر در این زمینه برگزار میکنیم.
خانزادی ادامه داد: همچنین میزهای مختلفی در کارگروه امنیت دریایی تعریف شدهاند که موضوعات مختلفی در آن مطرح میشود و پس از طرح مباحث، نتایج، جمعبندی و سپس در کارگاه مقدماتی اجلاس بعدی مطرح میشود و نتایج این کارگاه مقدماتی در جلسهای محرمانه که در اجلاس بعدی میان فرماندهان برگزار میشود خواهد رفت و برای تصمیمگیری در اختیار فرماندهان قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: «کارگروه تبادل اطلاعات» دومین کارگروه آیونز است که مسئولیتش با نیروی دریایی استرالیاست، و سومین کارگروه «کارگروه مقابله با بلایای طبیعی» است که مسئولیتش با نیروی دریایی هند است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: افسران ما در این کارگروهها شرکت میکنند و اخیراً نیروی دریایی بنگلادش هم یک دوره آموزشی برای مقابله با بلایای طبیعی پیشبینی کرده و آن را به نیروی دریایی کشورمان اعلام کرد و سپس ما از کشورهای منطقه اقیانوس هند که عضو اجلاس هستند، درخواست کردیم که آمادگی خودشان را اعلام کنند و استقبال بسیار خوبی از این دعوت صورت گرفت و حتی برای اولینبار در سطوح درجهداران در این اجلاس شرکت خواهند کرد که شاهد حضور یک افسر و یک درجهدار از نیروی دریایی کشورهای عضو در برنامههای آموزشی خواهیم بود.
فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در پایان یادآور شد: توسعه تعاملات آموزشی دوجانبه بسیار عالی است که بهعنوان مثال در حوزههای «اقیانوسشناسی» نیروی دریایی استرالیا متولی تعاملات علمی در این حوزه است؛ سنگاپور تعاملات علمی در حوزه «تبادلات دادههای سفید» که در واقع دادههای بدون طبقهبندی است را پیگیری میکند و حتی نیروی دریایی فرانسه در این فضا با استفاده از ظرفیت ماداگاسکار برخی فعالیتها را انجام میدهد. در یک کلام باید بگویم که تعاملات علمی بسیار زیاد است که اگر بخواهیم درباره هرکدام از این حوزهها سخن بگویم باید ساعتها وقت صرف آن کرد.
به گزارش آنا، اجلاس کشورهای حاشیه اقیانوس هند «آیونز»، اقدامی داوطلبانه جهت افزایش همکاریهای دریایی مابین نیروهای دریایی کشورهای ساحلی اطراف منطقه اقیانوس هند با استفاده از ایجاد مجمعی آزاد و جامع برای بحث و تبادل اطلاعات مرتبط منطقهای است. این اجلاس تلاش میکند تا جریانی از اطلاعات را مابین خبرگان نیروی دریایی برقرار کند که سبب ایجاد درک مشترک و ارائه راهکارهای چندجانبه در طی مسیر پیشرو شود. این اجلاس متشکل از 24 کشور عضو و 8 کشور ناظر است.
انتهای پیام/4079/4123/ن
انتهای پیام/