صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۴۲ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
مرادی در گفتگو با آنا:

نرم‌افزار تشخیص و درمان اوتیسم ساخته شد

استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران گفت: موفق به توسعه مجموعه‌ای از محصولات تشخیص و درمان بیماری اوتیسم و بیش‌فعالی شده‌ایم.
کد خبر : 375327

هادی مرادی در گفتگو با خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به محصولاتی که در مرکز نوآوری دانشگاه تهران ارائه کرده است، بیان کرد: در حوزه علوم شناختی به قابلیت‌های شناختی مرتبط با مغز افراد پرداخته می‌شود. بخشی از کار غربالگری و بخش دیگر تشخیص بیماری است.


وی افزود: غربالگری بیماران ابتلا به اوتیسم و اختلال کم‌توجهی  بیش‌فعالی مسئله‌ای حساس است. موفق به ساخت مجموعه‌ای از محصولات شده‌ایم که قابل نصب در مراکز درمانی، کلینیک‌ها و مراکز سلامت است. این محصولات می‌توانند بدون نیاز به متخصص، غربالگری اولیه‌ای از بیمار انجام بدهند.


استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران اظهار کرد: تیمی از مهندسان و روانشناسان و روان‌پزشکان حدود هشت سال روی ساخت این مجموعه کار کرده‌اند که ترکیبی از سیستم‌های مختلف است. ماشین اسباب‌بازی هوشمندی که برمبنای استفاده کودک می‌تواند تشخیص اوتیسم بدهد، سیستم خبره غربالگری اوتیسم که اپلیکیشن آن با دقت 96 درصدی به صورت آنلاین در دسترس است و والدین می‌توانند از آن استفاده کنند.


وی افزود: مجموعه مغزینه نیز برای توانبخشی مشکلات شناختی مانند حافظه کاری، توجه و تمرکز و تصمیم‌گیری طراحی شده است که کودکان می‌توانند با استفاده از تمرین‌های آن،  قابلیت‌های شناختی خود را بهبود ببخشند. مجموعه مغزینه مخصوص کودکان مبتلا به بیش‌فعالی یا اوتیسم است.


مرادی اظهار کرد: یکی دیگر محصولات کهکشان احساسات است که وقتی شخص به آن نگاه می‌کند، احساس وی را به تصویر می‌کشد. این محصول برای غربالگری اولیه اوتیسم کاربرد دارد. کودکان مبتلا به اوتیسم نمی‌توانند احساسات خود را ابراز کنند بنابراین نوع بازی آنها با نرم‌افزار کهکشان احساسات می‌تواند بیماری اوتیسم را نشان دهد.


وی افزود: این مجموعه بخشی هم مخصوص درمان دارد. زمانی که کودکان با کاراکتر کارتونی این برنامه بازی می‌کنند، عضلات آنها شکل می‌گیرد که نوعی پروسه درمان عضلانی برای نشان دادن احساسات است.


استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهرانخاطرنشان کرد: سیستم غربالگری خبره حدود هفت سال است که به صورت آنلاین فعال است و سیستم ماشین اسباب‌بازی نیز حدود پنج سال قبل توسعه یافته است. این محصولات با حمایت ستاد علوم شناختی و ریاست جمهوری به مرحله نیمه‌تجاری رسیده‌ و در اختیار تعداد محدودی از مراکز قرار گرفته‌اند تا با استفاده از بازخوردها و نتایج برای مرحله تولید انبوه آماده شوند.


انتهای پیام/4107/4021/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر