صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
بروجردی:

سال آینده آرشیو ملی هنر و سامانه حمد در کتابخانه ملی ایجاد می‌شود

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از تأسیس آرشیو ملی هنر و راه‌اندازی سامانه حمد خبر داد.
کد خبر : 367589

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اشرف بروجردی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در محل مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، با اعلام برنامه‌های این نهاد در سال آینده گفت: در سال 1398 آرشیو ملی هنر را در شهر شیراز افتتاح خواهیم کرد. به این ترتیب برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران هنرهای ما دارای آرشیو خواهند شد و همه اصحاب هنر می‌توانند از این آرشیو به عنوان یک پایگاه علمی استفاده کنند.


وی با بیان این که سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در سال 1397 اقدامات خود را بر دو محور قرار داده است، افزود: محور اول ایجاد تحول در وظایفی است که به عهده سازمان قرار گرفته است و نکته دوم افزایش سطح خدمت‌رسانی به مراجعین و مخاطبین کتابخانه است. لازمه پیشبرد این محورها استفاده از ابزارهای به‌روز است.


بروجردی اظهار کرد: در حوزه کالبدی نیز اقداماتی انجام شده است. ما تاکنون در مرکز اسناد، بایگانی راکد نداشتیم در حالی که طبق قانون، از وظایف مهم کتابخانه ملی ایجاد بایگانی راکد است. امسال با مذاکراتی که با استانداری تهران داشتیم 8 هزار متر زمین را در منطقه پردیس در اختیار گرفتیم تا سیستم بایگانی راکد به عنوان یک امر مهم کلید بخورد. اقدام دوم در حوزه کالبدی این بود که ساختمان اولیه کتابخانه ملی در خیابان سی تیر که از هشتاد و یک سال پیش تأسیس شده و در حال فراموشی بود را با انتقال موزه کتابت و نشر به آنجا احیا کردیم.


وی عنوان کرد: شعب استانی ما استانداردهای لازم را نداشت؛ در دو سال گذشته ساختمان‌های مناسبی به چهار استان ما اختصاص یافت. تجهیز ساختمان آرشیو ملی به سیستم اعلام و اطفای حریق از دیگر فعالیت‌های امسال ما بود. با راه‌اندازی چند سامانه جدید، در حوزه تحول دیجیتال تحولاتی صورت گرفت. سامانه «رسا» مهم‌ترین سامانه ما بود که در 10سال گذشته به‌روز نشده بود و امسال به‌روزرسانی آن آغاز شد که این امر در حوزه کتابداری تا نیمه سال آینده طول می‌کشد.



بروجردی عنوان کرد: در حال تدوین سامانه حمد (مخفف حافظه ملی دیجیتال) نیز هستیم. مناقصه این سامانه در اسفندماه برگزار خواهد شد و ملزوماتش را هم فراهم کرده‌ایم. در سازمان اسناد و کتابخانه ملی کمیته‌ای با عنوان «حافظه جهانی» وجود دارد که بخشی از سازمان یونسکو است. ما در سال 1397 کارگاه‌هایی آموزشی را در این دبیرخانه برای افراد متخصص به منظور شناسایی منابعی که می تواند ثبت جهانی و ملی شود، برگزار کردیم.


لازم به ذکر است در این نشست علاوه بر رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی، علی زرافشان معاون آرشیو ملی، فریبرز خسروی معاون کتابخانه و هانیه گرایلی مدیر حوزه ریاست و امور بین‌الملل مرکز اسناد و کتابخانه ملی نیز حضور داشتند.


انتهای پیام/4072/4104/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر