صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
ظرفیت‌های داخلی را فعال کنیم؛

افزایش قدرت نظامی در راستای خودباوری ملی

تازه‌ترین گزارش از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی در راستای خودباوری ملی و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی می‌تواند بر مشکلات فائق آید.
کد خبر : 363839

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- محسن احدی؛ دو روز قبل شبکه راشا تودی در یک برنامه ویژه به گزارش‌هایی استناد کرد که نشان می‌داد نیروهای نظامی و سایبری ایران توانسته‌اند با نفوذ به مراکز فرماندهی پهپادهای جاسوسی آمریکا در سوریه و عراق تمامی عملیات آنان را رصد کرده و حتی برخی از اطلاعات را در اختیار نیروهای مقاومت قرار دهند.


در این نفوذ، اطلاعاتی به دست آمده است که نشان می‌دهد در جریان ظهور پدیده تروریسم تکفیری و گروه‌های تروریستی مانند داعش در سوریه و عراق، نیروهای آمریکایی به‌وسیله هواپیماهای بدون سرنشین خود در حال رصد آنان بوده و حتی می‌توانستند مراکز تجمع فرماندهان این گروه که سایه وحشت بر سر میلیون‌ها انسان در خاورمیانه انداختند را مورد هدف قرار دهند؛ ولی هیچ‌گاه چنین اقدامی را انجام ندادند تا برگ دیگری بر کارنامه سیاه خود بیفزایند.


در کنار به دست آمدن چنین اطلاعات مهمی که دست‌های آلوده آمریکا را به خون هزاران مسلمان سوری و عراقی توسط داعش نشان می‌دهد، آنچه مورد توجه کارشناسان شبکه راشاتودی قرار گرفت، قدرت سایبری ایران بود که توانسته بود به پیشرفته‌ترین مرکز فرماندهی پهپادی جهان نفوذ کرده و تمامی اطلاعات آنان را رصد کند.


«مایکل مالوف»، افسر بازنشسته وزارت دفاع آمریکا که به‌عنوان کارشناس در شبکه راشاتودی شرکت داشت با تأیید توانمندی ایران برای نفوذ به سامانه‌های پیشرفته جهانی گفت: ایران از 2011 بارها نشان داده است که می‌تواند سیستم‌های پیشرفته را هک کرده و اطلاعات مهم آنها را بازیابی کند. شاید مهم‌ترین کاری که ایرانیان توانسته‌اند انجام دهند، رصد، ردیابی و سالم بر زمین نشاندن پهپاد RQ170 آمریکایی باشد که رسوایی بزرگی برای واشنگتن بود.


اما توانمندی‌های نظامی کشورمان تنها در حوزه سایبری منحصر نمانده و ایران توانسته است در سال‌های اخیر به پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف نظامی برسد، به‌طوری که بر اساس گزارش وب‌سایت تخصصی گلوبایل فایر پاور، جمهوری اسلامی ایران در میان 137 کشور جهان توانسته است از بُعد قدرت دفاعی در مقام سیزدهم قرار بگیرد و این در حالی است که جایگاه رژیم صهیونیستی جایی بهتر از رتبه شانزدهم نیست.


سال 1397 در حالی در ماه پایانی خود است که امسال را می‌توان به‌عنوان یکی از پربارترین سال‌های عملکرد نظامی دفاعی ایران در تاریخ ثبت کرد. به پرواز درآمدن جنگنده نسل چهارم تمام بومی- ایرانی «کوثر»، به آب انداختن زیردریایی تمام ایرانی «فاتح» و ناوشکن «سهند» و رونمایی از صدها دستاورد دیگر در حوزه موشکی و دفاعی را می‌توان ازجمله پیشرفت‌های نظامی کشورمان دانست که همه با تکیه بر توان داخلی و در حالی از ایده به عمل رسیده است که تحریم‌های فزاینده نتوانستند عزم جوانان انقلابی را در حوزه‌های دفاعی خُرد کنند.


این پیشرفت‌ها در حالی است که کشورهای دیگر منطقه خلیج‌فارس و به‌طورکلی غرب آسیا سال‌هاست با فروش منافع ملی خود به یانکی‌ها برای خود امنیت خریده‌اند. بودجه‌های سرسام‌آور میلیاردی خرید سلاح کشورهای عربی از آمریکا و دیگر کشورهای غربی حتی نتوانسته است امنیت نسبی برای این کشورها فراهم کرده و در مقابل، عزت و احترام ملی آنان را نیز زیر پوتین گاوچران‌های آمریکایی لگدمال شده است.


هنوز زمان زیادی از بسته شدن قراردادهای سرسام‌آور خرید سلاح‌های آمریکایی (به قول دونالد ترامپ سلاح‌های زیبای آمریکایی) توسط عربستان سعودی نگذشته بود که رئیس جمهور آمریکا که پیش‌تر سعودی‌ها را گاو شیرده خطاب می‌کرد، مدعی شد: اگر کمک آمریکا نبود، ایران ظرف مدت 12 دقیقه کل خاورمیانه را به اشغال خود درمی‌آورد و عربستان باید از بابت امنیتی که ما برای آنها تأمین کرده‌ایم، قدردان بوده و هزینه آن را بپردازد.


اعلام رتبه‌بندی قوی‌ترین نیروهای نظامی جهان که نام جمهوری اسلامی در آن می‌درخشد را اگر در کنار اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد جوان سعودی بگذاریم که پیش‌تر در یک گزافه‌گویی مدعی شده بود که ایران حتی در میان پنج قدرت برتر جهان اسلام نیز قرار ندارد، شکست بزرگی برای حکام عرب خواهد بود. بر اساس اعلام گلوبال فایر پاور، عربستان سعودی به‌رغم مخارج سنگین برای خرید تسلیحات به‌روز غربی، در جایگاه 26 جهان قرار گرفته و این بدان معنی است که دلار نمی‌تواند قدرت و امنیت بخرد و حتی در صورت خرج کردن بیشتر باید حیثیت خود را نیز به آمریکایی‌ها دهد؛ کما اینکه تاکنون نیز اینگونه بوده است.


«ایلان گلدنبرگ»، مشاور جان کری نیز در مقاله‌ای که در نشریه «فارن پالیسی» منتشر کرد، درباره قدرت و توان موشکی کشورمان اظهار کرده بود: برنامه موشکی ایران ستون فقرات بازدارندگی نظامی این کشور است و ایرانیان توانسته‌اند با افزایش توان موشکی، خود را به‌عنوان قدرتی مسلم در خاورمیانه تبدیل کنند.


امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز بهار سال جاری در گزارشی درباره وضعیت آمادگی نیروهای مسلح به مجلس شورای اسلامی ایران تصریح کرده بود: ایران در تأمین بسیاری از سلاح‌های مورد نیاز خود کاملاً خودکفا شده و در حال حاضر نیز بیش از 85 درصد تسلیحات در داخل کشور تولید می‌شود.


شاید بتوان گفت که این بلوغ در صنعت نظامی و خودکفایی در حوزه تأمین تسلیحات نظامی در کنار تحریم‌های سنگین جبهه استکبار که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشته، نشانه عزم و اراده پولادین کسانی است که جز دغدغه ارتقاء جایگاه کشور و امنیت این مرز و بوم، هیچ دغدغه دیگری ندارند.


و بالاخره اینکه جایگاه قدرت نظامی ایران در جهان نشان می‌دهد که با تکیه بر توان بومی و خودباوری می‌توان زنجیر تمامی تحریم‌ها را شکست و مکر بدخواهان نظام و کشور را به خودشان بازگرداند.


انتهای پیام/4106/4093/


انتهای پیام/

ارسال نظر