صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک مسئول محیط زیست خبر داد:

تخریب پوشش گیاهی استان یزد توسط معادن شن و ماسه رودخانه‌ای

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: صدور مجوزهای معادن شن و ماسه رودخانه‌ای سطح زیادی از اراضی مرتعی را تخریب و پوشش گیاهی آن را از بین برده است.
کد خبر : 362198

اعظم حبیبی‌پور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص وضعیت معادن شن و ماسه استان یزد اظهار کرد: به‌طور کلی شن و ماسه به دو صورت به دست می‌آید؛ شن و ماسه رودخانه‌ای که همان آورد رودخانه‌های فعال است و از طرفی شن و ماسه کوهی نیز از طریق فک‌های سنگ‌شکن و مصالح کوهی تأمین می‌‌شود.


معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان یزد ادامه داد: متأسفانه آنچه که در حال حاضر برای صدور مجوز معادن شن و ماسه صورت می‌گیرد، این است که دشت‌های آبرفتی استان برای استحصال شن و ماسه واگذار می‌شود که در این نوع برداشت، سطح زیادی از اراضی مرتعی تخریب شده و پوشش گیاهی آن‌ها از بین می‌رود.‌ 


وی تصریح کرد: در این نوع فرآوری برای دستیابی به دانه‌بندی مطلوب، آب زیادی مصرف می‌شود و ذرات ریز آبرفت در استخرهای مربوطه بارگذاری و سپس در فضای باز تخلیه می‌شود و تمام این فرآیند، آلودگی زیادی را به‌ویژه در بحث هوا پدید می‌آورد.


حبیبی‌پور گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، شن و ماسه کوهی از کیفیت و استاندارد بالاتری برخوردار است و آب کمتری در پروسه تولید مصرف می‌کند، اما به دلیل هزینه بیشتر نمی‌تواند با شن و ماسه رودخانه‌ای که با هزینه کمتر به دست می‌آید، رقابت کند.


معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد خاطرنشان کرد: دشت‌هایی که برای استحصال شن و ماسه از  آبرفت استفاده می‌شود، می‌تواند به کاربری‌های متعالی‌تری اختصاص یابد و واگذاری آن‌ها برای چنین کارکردی، غیر‌اصولی و نادرست است و گویی مقدار فراوانی اسکناس را داخل شومینه انداخته و برای گرم کردن از آن استفاده کرد.


وی تأکید کرد: مکاتبات متعددی با ارگان‌های مربوطه به‌ویژه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان انجام شده تا با برنامه‌ریزی، واحدهای موجود را مکلف به استفاده از مصالح کوهی کرده و از برداشت دشت‌های آبرفتی استان یزد ممانعت به‌عمل آورند؛ اما بخش نگری دستگاه‌های صادر‌کننده مجوز و عدم توجه آنها به مباحث مربوط به توسعه پایدار، موجب شده تا واحدهای دانه‌بندی و تولید شن و ماسه آبرفتی توسعه یافته و تخریب گسترده‌ای را در استان رقم بزند.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر