صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۳ - ۲۲ دی ۱۳۹۷
صلاح زواوی در گفتگو با آنا:

قدس غربی و شرقی بهانه است؛ صهیونیست‌ها کل فلسطین را می‌خواهند

سفیر فلسطین در تهران گفت: مشخص است دشمن صهیونیستی قصد تصاحب و مالکیت کل سرزمین فلسطین را دارد و موضوع شرقی، غربی، شمالی و جنوبی بهانه است.
کد خبر : 351351

حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی: فلسطین ظرف چند ماه گذشته شاهد تحولات بسیار گسترده‌ای بوده است. از تظاهرات بازگشت گرفته تا سفر مقام‌های جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جهاد اسلامی و نیز موضوع به رسمیت شناختن قدس غربی به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی استرالیا و موضوع معامله قرن، همه و همه باعث شد تا برای بررسی آنها مصاحبه‌ای تفصیلی با جناب آقای صلاح زواوی، سفیر محترم فلسطین در جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم. 


مشروح این مصاحبه را در زیر مشاهده می‌کند:


نقش دکتر ولایتی در ایجاد سفارت فلسطین در تهران


آنا: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم. شما به‌عنوان سفیر دولت فلسطین و مقدم‌السفرای هیئت‌های سیاسی در ایران این انقلاب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


زواوی: در ابتدای مصاحبه از حضور شما در سفارت فلسطین تشکر می‌کنم و به دوست و برادر عزیزم جناب آقای دکتر علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری و رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی درود می‌فرستم. جا دارد مطلبی را بیان کنم و آن این است که پیش از آنکه وی وزیر امور خارجه شود، این سفارت به‌عنوان دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین شناخته می‌شد. وقتی جناب ولایتی به‌عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد، این دفتر را به‌عنوان سفارت فلسطین به‌ رسمیت شناخت و از آن زمان تاکنون اینجا به‌عنوان سفارت فلسطین در جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود.


علاوه بر این، مایلم از جمهوری اسلامی ایران و از انقلاب عزیز ملت شما قدردانی کنم؛ انقلابی که با دو پرچم اسلام و فلسطین به پیروزی دست یافت، پرچم‌هایی که امام راحل(ره) برافراشته بودند و ما به‌عنوان فلسطینی و عرب و مسلمان افتخار می‌کنیم که امام راحل (ره) این امت را که در زیر سایه امپریالیسم و صهیونیسم بود، به جهان اسلام بازگرداند و این امت بزرگ را به ما هدیه داد.


انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب تاریخی در جهان بود، زیرا کشوری که سال‌ها در قبضه امپریالیسم آمریکا و صهیونیسم قرار داشت، به جهان اسلام بازگردانده شد تا از امور جهان اسلام دفاع کند. ما به چنین نظام و به چنین رهبری افتخار می‌کنیم. البته هر کس پرچم اسلام و فلسطین را برافراشته نگه دارد، بهایش را می‌پردازد و توطئه‌ها علیه وی افزایش می‌یابد. با وجود اینکه دولت وحدت اسلامی یا همان دولت عثمانی (البته ما به این دولت انتقادها و ایراداتی را وارد می‌دانیم) توانست میان جهان اسلام وحدت ایجاد کند، ولی متأسفانه جیره‌خواران امپریالیسم و صهیونیسم در 1924 میلادی توانستند آن را ساقط کنند.


وقتی امام خمینی (ره) آمدند و اسلام و فلسطین را مطرح کردند، درواقع پیام وحدت جهان اسلام را سر داده بودند. بعد از ایشان، مقام معظم رهبری راهشان را ادامه دادند و پیروی وحدت جهان اسلام هستند.


«نه» به قدس غربی و قدس شرقی !


آنا: لطفا موضع خود را درباره به‌ رسمیت شناختن قدس غربی به پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی برخی کشورها در مقابل آمریکا و چند کشور دیگر که پایتختی قدس شرقی را مطرح کردند، بیان کنید.


زواوی: وسعت سرزمین فلسطین 27 هزار کیلومتر مربع، وسعت بیت‌المقدس برای من 27 هزار کیلومتر مربع، وسعت مسجد الاقصی 27 هزار کیلومتر مربع، وسعت منزل خودم در کرانه باختری فلسطین 27 هزار کیلومتر مربع و وسعت مغازه کوچک پدرم 27 هزار کیلومتر مربع است. همه اینها به این معنی است که ما هرگز از هیچ وجبی از خاک فلسطین چشم‌پوشی نخواهیم کرد. من، این بنده فقیر و مبارز کوچک که اکنون مقابل شما نشسته است، می‌گویم که هیچ لحظه‌ای از مبارزه، جهاد و شهادت برای آزادی کل فلسطین از پا نخواهم نشست. رژیمی که در سرزمین ما کاشته شده، رژیم غاصبی است و باید از ریشه کنده شود. رژیمی که با کمک امپریالیسم و صهیونیسم ملت فلسطین را آواره و سرزمین فلسطین را اشغال کرده است.


شاید آنهایی که توافق‌نامه را با دشمن صهیونیستی امضا کرده بودند، به خیال خود می‌پنداشتند دشمنان ما حاضر خواهند بود طبق قرارداد اسلو به تشکیل دولت فلسطینی در کرانه غربی و نوار غزه تن در دهند، ولی باید حقیقتی را به شما بگویم. پیش از قرارداد اسلو تعداد شهرک‌های صهیونیستی تقریباً 10 شهرک بود که بعد از اسلو به 200 شهرک افزایش یافت، همچنین تعداد یهودی‌های شهرک‌نشین اندک  بودند که اکنون به حدود یک میلیون نفر افزایش یافته‌اند. دشمن مجرم صهیونیستی می‌خواهد کرانه غربی رود اردن و نوار غزه را ضمیمه خاک خود کند، زیرا اینجا را به نام یهودا و السامره می‌داند.


نه دشمن صهیونیستی و نه آمریکا از زمانی که توافق‌نامه اسلو امضا شد. هیچ قصدی نداشتند که دولتی در کرانه باختری و نوار غزه را به ما واگذار کنند، وگرنه چرا تاکنون درباره شهرک‌های صهیونیست‌نشین و ادامه روند ساخت‌وساز آنجا ساکت مانده‌اند؟ چرا روند مهاجرت صهیونیست‌ها به سرزمین‌های اشغالی متوقف نمی‌شود؟ مشخص است که دشمن صهیونیستی قصد تصاحب و مالکیت کل سرزمین فلسطین را دارد و موضوع شرقی، غربی، شمالی و جنوبی بهانه است. آنها می‌خواهد همه را تصاحب کنند و ما ان‌شاءالله تا لحظه‌ای که این سرزمین و هر وجب و هر ذره از خاک فلسطین آزاد نشود از مبارزه، جهاد و شهادت دست نخواهیم کشید.


عهد میان من و شما و میان جهان عرب و اسلام و همه گروه‌های مبارز فلسطینی این است که باید برای آزادی هر وجب از خاک فلسطین بجنگیم. اگر خدای نکرده کسی نظرش تغییر کرد، هیچ رابطه‌ای میان ما و آن نیست. موضوعی که من و شما را اینجا جمع کرده، اسلام و فلسطین است، نه موضوع اینکه من سفیر هستم و در سفارت حضور دارم. اسلام و فلسطین از نظر من بالاتر از همه این سِمَت‌ها است و  هر کس از این مسیر منحرف شود با او رابطه‌ای نخواهم داشت.


مخالفت فلسطین با توافق‌نامه اسلو


آنا: برخی‌ ممکن است تشکیک ایجاد کنند فلسطینیان با وجود اینکه مخالف توافق‌نامه اسلو هستند و علیه آن بیانیه صادر کردند، حال خواستار تشکیل یک دولت فلسطینی در کرانه غربی رود اردن به پایتختی قدس شریف هستند. آیا این نوعی تناقض در موضع‌گیری شما نیست؟


زواوی: خیر. من اصلاً بالاتر از این را می‌گویم. اگر یک دولت در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه به پایتختی قدس شریف تشکیل شود، من شادی می‌کنم و در خیابان می‌رقصم، زیرا می‌دانم تشکیل چنین دولتی آغازی بر نابودی دشمن صهیونیستی است. صهیونیست‌ها این را می‌فهمند که اگر دولتی برای فلسطین تشکیل شود و پرچم فلسطین بالا رود حتماً پرچم اسرائیل پایین خواهد آمد و امکان ندارد این دو در کنار هم بمانند؛ دشمن ما این را می‌فهمد، بنابراین نمی‌گذارد چنین موضوعی رخ دهد.


آنها برای اسلو شعر می‌سرایند و شهرک‌های صهیونیستی را در سرزمین ما می‌سازند و واقعیت چیز دیگری است. صهیونیست‌ها خود را پایبند توافق‌نامه اسلو می‌دانند، ولی به شهرک‌سازی‌های خود ادامه می‌دهند. دشمن صهیونیستی هرگز اجازه نخواهد داد دولتی برای ملت فلسطین تشکیل شود. باید بگویم فلسطین یا متعلق به آنها یا متعلق به ماست و امکان ندارد این دو در کنار هم جمع شوند. آنها رژیمی برای خود تشکیل داده‌اند ولی من اعتقاد کامل دارم که این رژیم از بین رفتنی است.


«صلاح زواوی» در ادامه نقشه‌ای را که گویای توطئه صهیونیست‌ها برای  تجزیه سرزمین‌های اشغالی است، نشان داد و گفت: «این نقشه روی یک سکه 10 آگورای صهیونیستی است. به نظر شما این نقشه نشان‌دهنده چیست؟ این محدوده  اشغالگری صهیونیست‌ها را نشان می‌دهد که شامل بخشی از صحرای سینا، اردن، کل فلسطین، لبنان، سوریه، عراق و یک‌سوم عربستان سعودی تا مدینه منوره می‌شود. آیا من توافق‌نامه اسلو را باور کنم یا این نقشه را که روی سکه آنها نقش بسته است»؟


حمایت بی‌دریغ جمهوری اسلامی ایران از فلسطین


آنا: مردم و ملت جمهوری اسلامی ایران تاکنون چه حمایت‌هایی از ملت فلسطین و تشکیلات خودگردان انجام داده‌اند؟


زواوی: تغییر حکومت از شاهنشاهی به اسلامی و پذیرفتن فلسطینیان در ایران کمک به فلسطین است. امتی که روزی در خدمت اهداف آمریکا و صهیونیسم بوده، اکنون در خدمت فلسطین و آزادی فلسطین قرار دارد و این نوعی کمک است. اخراج اسرائیلی‌ها از خاک ایران و تغییر سفارت صهیونیست‌ها به سفارت فلسطین و حضور من در اینجا کمک جمهوری اسلامی ایران به موضوع فلسطین است. البته اگر منظور کمک‌های مالی به فلسطین است، به ارتباط میان دولت فلسطین و وزارت امور خارجه بازمی‌گردد که من تمایل ندارم درباره آن توضیحی ارائه کنم و این‌گونه موضوعات رسانه‌ای شود.


علاوه‌براین، آیا فشارهایی که شما به‌خاطر حمایت از ملت فلسطین تحمل می‌کنید، کمک به فلسطین نیست؟ تردیدی وجود ندارد که شما اگر خدای ناکرده به حالت پیش از انقلاب اسلامی بازگردید و رابطه‌تان با آمریکا و صهیونیست‌ها بهبود یابد و فلسطین را از دست بدهید، از رفاه برخوردار خواهید شد و آنها حاضرند جای 100 بمب اتم که به دیگران می‌دهند، هزار بمب اتم به شما بدهند. همه این فشارها که به شما وارد شده به‌خاطر حمایت‌ از آرمان و موضوع فلسطین است.


من از فشارهایی که مردم عزیز ایران تحمل می‌کنند آگاهم و می‌دانم خیلی‌ها نمی‌توانند هر شب گوشت و مرغ بخورند و خیلی‌ها در زندگی‌شان مشکلات دارند. خیلی از جوانان فارغ‌التحصیل ایرانی هستند که درجه بالای علمی دارند و حتی مدرک تحصیلی‌شان از مدرک من بالاتر است ولی شغل ندارند، بعضی‌ها بیمارند ولی پول دارو ندارند ولی وقتی شما پرچم اسلام و فلسطین را در دست گرفتید می‌دانستید که بهای این کار سنگین است و درحال پرداخت این بها هستید. آیا خلق پدیده‌ای به‌نام حزب‌الله در لبنان کمک به فلسطین نیست؟ حزب‌اللهی که بر سینه همه ما همچون مدال افتخاری است، همان‌هایی که جنوب لبنان را آزاد کردند و آیا این کمک به فلسطین نیست؟ حزب‌الله موضوعی است که باید به‌خوبی شناخته شود.


تحمل ملت ایران مرا به یاد دوران حیات رسول اکرم (ص) می‌اندازد وقتی می‌دید رفقایش در معرض فشار هستند و می‌دید چگونه عمار یاسر در معرض شکنجه مشرکان قرار گرفتند و به‌ وی توصیه می‌کرد تا صبور باشد. پیامبر به عمار یاسر وعده داد که میعادگاهشان بهشت است و من به‌عنوان سفیر فلسطین در ایران به ملت ایران می‌گویم صبور باشید که میعادگاه ما ان‌شاءالله پیروزی است.


من تقریباً از 40 سال پیش در جمهوری اسلامی ایران سفیر هستم، موضوعات را کاملاً درک می‌کنم و می‌دانم شما چه فشارهایی به‌خاطر فلسطین و امور مرتبط با جهان اسلام تحمل می‌کنید. من شما را امت بزرگی می‌دانم و می‌گویم صبور و پایدار باشید. فشارها هر روز علیه شما و به‌خاطر حمایت‌ از فلسطین و اسلام افزایش خواهد یافت، ولی من مطمئنم پیروزی آخر متعلق به شما است.


آنا: ان‌شاءالله شاهد حضور شما در ایران باشیم و به همراه یکدیگر آزادی قدس شریف را جشن بگیریم.


زواوی: ان‌شاءالله. دشمن صهیونیستی همان‌طور که حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب  فرمودند، از بین رفتنی است و من برای این مدعا دلیل دارم؛ نخست، اینکه آنها از تمام جهان مهاجر پذیرفتند درحالی که هیچ هماهنگی میان مهاجران وجود ندارد و متحد نیستند، بنابراین به‌محض اینکه تغییری در اسرائیل رخ دهد، می‌ترسند و فرار می‌کنند. آنها یک عِرقِ مشترک یا زبان مشترک ندارند، از کشورهای مختلف آمدند و آنجا مستقر شدند زیرا فکر می‌کردند می‌توانند راحت زندگی کنند. آنها هر زمان مشکلی پیش آمده بود بار دیگر به محل قبلی خود برمی‌گشتند و هم‌اکنون روند مهاجرت معکوس از سرزمین‌های اشغالی به خارج آغاز شده است و درنهایت چه بخواهند و چه نخواهند، رژیم صهیونیستی از بین خواهد رفت.


پدرم فردی روحانی‌مسلک است و در 1920 از استادان خودش شنیده‌ بود که یهودیان از تمام دنیا در فلسطین جمع خواهند شد و دولتی تشکیل خواهند داد، ولی این دولت از بین خواهد رفت. جنگی در دشتی به نام «ابن عامر» رخ خواهد داد و یهودیان آنجا قتل عام خواهند شد و رودخانه‌ای به‌نام «النعامین» میان حیفا و عکا پر از خون خواهد شد و دشت «ابن عامر» به‌نام دشت ندبه‌کنندگان نامیده خواهد شد، مدیترانه نیز حدود یک مایل پر از خون خواهد شد و دولت جعلی اسرائیل از بین خواهد رفت.


مخالفت قاطع فلسطین با معامله قرن


آنا: با توجه به اینکه از سویی پرزیدنت محمود عباس میانجیگری آمریکا را قبول نکرده و از سوی دیگر اخباری درباره ارائه طرح صلح آمریکا موسوم به «معامله قرن» از سوی دونالد ترامپ منتشر شده است، ارائه این طرح چه پیامی می‌تواند داشته باشد؟


زواوی: رئیس محمود عباس در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد معامله قرن و میانجیگری آمریکا را کاملاً رد کرده است، زیرا آمریکا از دشمن صهیونیستی 100 درصد دفاع می‌کند و ترامپ یک مهره آمریکایی بیش نیست. به‌ قول یکی از رهبران منطقه، آمریکا سیاستی منحصر به خود برای غرب آسیا ندارد و سیاست صهیونیست‌ها را اجرا می‌‌کند. بنابراین رئیس محمود عباس به‌محض اینکه سخنرانی‌اش در مجمع عمومی تمام شد، با هیئت آمریکایی که درخواست ملاقات کرده بودند، ملاقات نکرد و این نشان‌دهنده موضع‌گیری وی در قبال آمریکاست.


از سوی دیگر در موضوع فلسطین ما با مشکلاتی مواجه هستیم. شهید یاسر عرفات وقتی با هواپیمای خودش از بالای شهر قدس رد می‌شد، چشم‌هایش را می‌بست، زیرا بچه قدس است و دلش نمی‌خواست ببیند سربازان اسرائیلی در این شهر جولان می‌دهند. قدس تنها متعلق به فلسطینیان، اعراب، مسلمانان یا مسیحیان نیست، بلکه متعلق به کل جهان است. ابومازن در سخنرانی بسیار مهمی گفته بود نمی‌خواهد به زندگی خودش به‌عنوان یک خیانتکار به آرمان ملت فلسطین پایان دهد و می‌خواهد در راهی که تأمین‌کننده منافع ملت فلسطین باشد قدم بردارد، بنابراین وضعیتی که الان به‌عنوان یک فلسطینی داریم، ما را به آزادی فلسطین نمی‌رساند.


 اختلافات میان ایران و محمود عباس با گفتگو قابل حل است


آنا: به نظر می‌آید در نوع روابط میان ایران و تشکیلات خودگردان به ریاست محمود عباس برخی اختلاف نظرها وجود داشته باشد. راه برون‌رفت از اوضاع کنونی و حل مشکلات چیست؟


زواوی: ما معتقدیم وحدت ملی شرط نخست برای رسیدن به آزادی فلسطین است. من می‌خواهم به برادران خودم در جمهوری اسلامی ایران نکته‌ای را گوشزد کنم؛ شما برادران خودتان را در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به تهران دعوت کردید و جناب محمود الزهار که از دوستان بنده و پدر دو شهید است و روزی وزیر امور خارجه دولت خودگران فلسطین بود مدتی در ایران ماند و ملاقات‌هایی انجام داد. همچنین برادرم زیاد النخاله با هیئتی از جهاد اسلامی فلسطین به تهران آمد. شما چند روزی با آنها جلسه گذاشتید و صحبت کردید، من از مقام‌های محترم جمهوری اسلامی ایران می‌خواهم که از برادر ابومازن دعوت کنند تا به تهران بیاید و و در جلساتی موضوعات مختلف را بیان و درباره امور مربوط به فلسطین با یکدیگر تبادل نظر کنید. شما حرف‌های خودتان را به وی بگویید و او هم حرف‌هایش را به گوش شما برساند، زیرا محمود عباس نماینده مشروعیت فلسطین است. ابومازن رئیس قانونی دولت ملی فلسطین است و در انتخابات شرعی انتخاب شده و نماینده یک جنبش بسیار ارزشمند و مبارز یعنی جنبش فتح است، جنبشی که بزرگ‌ترین جنبش فلسطین و صاحب نخستین گلوله در اول ژانویه 1965 (11 دی 1343) به‌شمار می‌رود.


جنبش فتح صدها هزار شهید تقدیم آرمان فلسطین کرد و محمود عباس رئیس این جنبش است، بنابراین امیدوارم وی را همراه با یک هیئت بلندپایه در تهران ببینم و مذاکراتی با برادران خودش در جمهوری اسلامی ایران انجام دهد. نکته دیگر اینکه ما از اوایل قرن بیستم و با وجود شهدای زیاد و انقلاب‌های متعدد، دچار مصیبت‌های بزرگی همچون اختلافات فامیلی، عشیرتی، قبیله‌ای و ... شدیم و بنابراین به همه برادران خودم در تمام گروه‌های فلسطینی می‌گویم که باید متحد شویم و از گذشته درس عبرت بگیریم. در اوضاع کنونی آزادی فلسطین ممکن نیست مگر اینکه هر کس مسئولیت خودش را برعهده بگیرد و همه ما دست به دست هم بدهیم. وقتی فلسطینیان متحد شدند، اعراب و مسلمانان اطراف خودمان را می‌توانیم متحد کنیم. تمرکز و اسلحه ما باید در راه دفاع از بیت‌المقدس نشانه برود و به‌ جز با وحدت ملی فلسطینیان و وحدت اعراب و مسلمانان، فلسطین آزاد نخواهد شد.


سرنوشت پرونده ترور یاسر عرفات؟!


آنا: لطفاً آخرین تحولات مربوط به پرونده ترور یاسر عرفات را بیان کنید.


زواوی: ما تاکنون در پرونده شهادت یاسر عرفات به نتیجه قطعی دست نیافته‌ایم، یعنی بررسی‌های زیادی انجام شده است و ما مطمئنیم دشمن صهیونیستی وی را به شهادت رسانده است و مطمئنیم همکارانی نیز داشته است. ما درحال پیگیری پرونده هستیم و هیئتی نیز تشکیل شده است. پرونده قطوری شکل گرفته ولی به نتیجه نهایی که بتوان اعلام کرد دست نیافته‌ایم، هر چند همه ما مطمئنیم دشمن صهیونیستی یاسر عرفات را به شهادت رسانده است.


آنا: شما در مصاحبه‌ای گفته بودید که ما فقط در میدان جنگ با رژیم صهیونیستی مواجه خواهیم شد. این صحبت شما به‌معنای این است که می‌خواهید مقاومت مسلحانه را در نوار غزه احیا کنید؟


زواوی: قیام سنگ‌ها یا انتفاضه سنگ‌ها از 1987 میلادی آغاز شد و مردم ما با سنگ و فلاخن به سوی دشمن نشانه رفتند. ما در آن انتفاضه یک‌هزار و 162 شهید و 90 هزار زخمی تقدیم کردیم و دشمن صهیونیستی 60 هزار فلسطینی را اسیر کرد. 440 هزار درخت را قطع کردند و ما توانستیم 160 صهیونیست را از بین ببریم. در انتفاضه دوم یا همان انتفاضه الاقصی که در 2000 انجام شد، ما 4 هزار و 412 شهید و 50 هزار زخمی تقدیم کردیم و توانستیم یک‌هزار 100 صهیونیست را بکشیم. یکی از این شهدا «محمد الدُرّه» بود که پدرش از ایران دیدن کرد. در انتفاضه قدس ما 12 هزار زخمی، 13 هزار اسیر و صدها شهید تقدم کردیم تا به راهپیمایی‌های بازگشت رسیدیم. در این راهپیمایی‌ها 111 تا 200 شهید تاکنون تقدیم کرده‌ایم و  12 هزار نفر زخمی و معلول شده‌اند. بنابراین ما هرگز اسلحه خودمان را زمین نگذاشته‌ایم و نخواهیم گذاشت. باز هم تأکید می‌کنم که دیدار ما با دشمن صهیونیستی در صحنه نبرد هست و جز این راه دیگری نیست.


ما به‌عنوان فلسطینی اسلحه را کنار نگذاشته و نخواهیم گذاشت. ما به‌عنوان پیش‌قراول جهان عرب و اسلام در خط نخست و در سنگر نخست نبرد با دشمن صهیونیستی و آمریکا هستیم و این مبارزات ما تا آزادی کامل فلسطین ان‌شاءالله متوقف نخواهد شد. قبل از سال نکبت یا سال آغاز فاجعه فلسطین در 1948 خیلی‌ها از جهان عرب و اسلام، به‌ویژه از کشورهای هم‌جوار فلسطین در راه آزادی فلسطین شهید شدند که از ایران، مصر، سوریه، اردن، لبنان نیز شهدایی وجود داشت. شهید نواب صفوی زمانی به فلسطین رفت و با شهید یاسر عرفات دیدار کرد. تمام کشورهای جهان اسلام برای آزادی فلسطین شهید دادند ولی امروز متأسفانه به مرحله‌ای بسیار ناراحت‌کننده و تأسف‌آور رسیده‌ایم. باید از تمام کشورهای عربی و اسلامی سؤال شود که شما برای آزادی فلسطین حاضرید چه کار انجام دهید؟ آنهایی که اسلحه دارند، اسلحه بدهند. آنهایی که پول دارند، پول بدهند. آنهایی که سرباز دارند، سرباز بدهند. نباید فقط فلسطینی‌ها مبارزه کنند و دیگران فقط با حرف نظاره‌گر باشند. اوضاع جهان اسلام به‌ویژه اوضاع عادی‌سازی با دشمن صهیونیستی بسیار سخت است. همه درگیری‌های جانبی باید کنار گذاشته شود و فلسطین در اولویت باشند. اگر 10 رئیس جمهور از 10 کشور اثرگذار در جهان عرب و اسلام دور یک میز بنشینند و برنامه‌ای میان خودشان بگذارند، قادر خواهند بود مشکلات جهان اسلام را حل‌وفصل کنند و اسلحه ما دوباره به طرف دشمن صهیونیستی نشانه خواهد رفت.


وحدت عامل افزایش قدرت در موضوع فلسطین


آنا: نقش علمای اسلام را در اتحاد میان مسلمانان در موضوع فلسطین چگونه ارزیابی می‌کنید؟


زواوی: درباره اختلافات مذهبی، مذهب شیعه به اعتراف الازهر مذهب پنجم جهان اسلام است. باید علمایی از الازهر، حرمین شریفین، نجف اشرف و قم مقدس کنار هم بنشینند و برای ما یک زبان مشترک ایجاد کنند، زیرا خدای ما یکی، انبیای ما یکی و کتاب خدای ما یکی است و اهل بیت (علیهم‌السلام) متعلق به همه و نه به یک گروه خاص است. اگر چنین موضوعی اتفاق بیفتد، آن زمان خواهیم توانست اسلحه‌ خود را به‌ سوی سر دشمن صهیونیستی نشانه رویم. تمام جنگ‌های تأسف‌بار منطقه باید کنار گذاشته شود و وحدت جهادی خودمان را به‌ دست بیاوریم. کسی که پرچم اسلام و فلسطین در دست گرفته است نباید دشمن باشد.


متأسفانه وضعیت کنونی منطقه مرا به‌ یاد وضعیت ما در اندلس در اسپانیا می‌اندازد. آن زمانی که اسلام به تمام دنیا رسیده بود، اسپانیا در دست مسلمانان بوده ولی متأسفانه به‌ جایی رسیدیم که پادشاهان مسلمانان از پادشاهان فرنگ علیه یکدیگر استفاده می‌کردند تا اینکه اندلس و حکومت اسلامی در آنجا از دست رفت و امروز برای ما از اندلس چیزی جز خاطره باقی نمانده است. می‌رویم آنجا کاخ الحمرا را می‌بینیم، کاخ گرانادا و ... را می‌بینیم، ما متأسفانه امروز این‌طوری شده‌ایم و از فرنگی‌ها علیه یکدیگر استفاده می‌کنیم و اگر اینگونه ادامه بدهیم من هشدار می‌دهم به جهان اسلام که دیگر وحدتی میان ما ایجاد نخواهد شد و دشمن بر ما مسلط خواهد شد.


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تمام قلدری می‌گوید ما قدرت اول منطقه هستیم و از بعضی از کشورهای منطقه چه مخفیانه و چه علنی دیدارهایی انجام می‌دهد و خطرناک‌تر از آن هم اینکه اگر ما متحد نشویم همان‌طور که خدا در قرآن کریم گفت، خدا وضعیت قومی را عوض نخواهد کرد مگر اینکه خودشان را عوض بکنند، ممکن است روزی برسد که نتانیاهو به این کشور یا آن کشور دستور بدهد که سیاست خود را باید اینگونه اجرا کنید و شاید آن‌موقع ما باید مرتب به دستورات نتانیاهو گوش فرابدهیم همان‌طور که ترامپ به سخنان نتانیاهو گوش می‌دهد.


بازگشت کشورهای عربی به آغوش دمشق


آنا: به‌عنوان سؤال آخر، تحلیل شما از بازگشت کشورهای عربی به آغوش دمشق و بازگشایی سفارتخانه‌ها چیست؟


زواوی: اینکه سفارتخانه‌های عربی به سوریه برمی‌گردند خبر بسیار خوشی است. من مایلم درباره سوریه به شما بگویم پیش از 1948 فرزندان فلسطین آنجا آموزش نظامی می‌دیدند و برای مبارزاتشان اسلحه می‌گرفتند و حتی انقلاب مسلحانه مردم فلسطین در 1965 میلادی از سوریه آغاز شد. هیچ شهر یا دهی در سوریه نیست که به‌خاطر حمایت‌هایشان از موضوع فلسطین مورد حمله ظالمانه دشمن صهیونیستی قرار نگرفته باشد؛ آنها در خون و سرنوشت شریک ما هستند. 


من از اینکه کشورهای عربی به سوریه بازگشتند خوشحالم و امیدوارم ان‌شاءالله هرچه زودتر بازسازی سوریه انجام شود تا سوریه دوباره نقش خودش را درباره خدمت به عرب و اسلام ایفا کند.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر