توجه به روستاها از راهبردهای اصلی دولت است
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهوری، اسحاق جهانگیری عصر امروز در مراسم توديع و معارفه معاون توسعه روستايی و مناطق محروم كشور، توسعه روستايی را اصلیترين و مهمترين موضوع توسعه پايدار دانست و اظهار کرد: توسعه پايدار و متوازن زمانی محقق میشود كه توسعه روستايی در آن نقش اساسی داشته باشد.
وی افزود: توسعه روستايی وقتی محقق میشود كه روستاييان نه تنها از زيرساختها و امكاناتی نظير آب، برق و مدرسه برخوردار باشند بلكه بتوانند از همه بركات و آثار توسعه نيز بهرهمند شوند.
معاون اول رئیسجمهوری با تأكيد بر توسعه سياسی، فرهنگی و اقتصادی در روستاها، تصريح كرد: روستاييان بايد خود را در همه امور كشور سهيم و شريک بدانند و لازم است سازوكاری طراحی شود كه هيچكس در روستاها و مناطق محروم كشور احساس نكند كه نقش و سهم او در توسعه كشور كمتر از ديگر نقاط كشور است.
جهانگيری با اشاره به اهميت عدالت اجتماعی و شعارها و اهداف انقلاب اسلامی برای به ثمر رساندن اين موضوع مهم گفت: موضوع محروميتزدايی و حضور در مناطق دورافتاده كشور از موضوعاتی بود كه در روزهای نخست پس از پيروزی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت و شكلگيری جهاد سازندگی و ساير نهادهای مشابه مانند كميته امداد امام خمينی (ره) و بنياد مسكن انقلاب اسلامی نيز با اين رويكرد و جهتگيری انجام شد
رئيس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به ادغام جهاد سازندگی و وزارت جهاد كشاورزی بهمنظور توجه به روستاها در نهادهای ملی، خدمات بشارتی به عنوان رئيس دفتر مناطق محروم نهاد رياست جمهوری در سالهای گذشته را يادآور شد و خاطرنشان كرد: روستاييان بايد از همه امكانات مانند ساير مناطق كشور برخوردار شوند.
معاون اول رئيسجمهوری تصريح كرد: در سالهای گذشته در يكی از جلسات شورای عالی آب گزارشی ارائه شد كه مردم برخی روستاها با دشواری بسيار بايد آب مورد نياز خود را از مناطق دور دست و با زحمت فراوان تأمين كنند. اين گزارش بسيار ناراحتكننده بود اما باعث شد در سالهای 94 و95 و با اقدامهای جهادگونه و شبانهروزی دولت به اندازه متوسط 10 سال گذشته به روستاها آبرسانی شود كه در همين راستا به حدود سه هزار روستا آبرسانی شد و بخش زيادی از دغدغهها برطرف شدند.
وی همچنين با اشاره به اقدامهای دولت تدبير و اميد در راستای گازرسانی به روستاهای كشور افزود: شبكه گازرسانی در ايران شبكهای گسترده و منحصر بهفرد است بهگونهای كه در هيچ كجای دنيا مشابه آن وجود ندارد كه از طريق يک شبكه سراسری به اقصی نقاط كشور گازرساني شده باشد.
جهانگيری اضافه كرد: با وجود محدوديتهايی كه در بودجه وجود داشت، با تدبير وزارت نفت و شركت ملی گاز ايران بدون اتكا به بودجه دولت و از محل صرفهجويیها، تعداد روستاهايی كه به آنها گازرسانی شد بيشتر از ميزان گازرسانی در تمام دورههای قبل بود و امروز هيچ روستای بالای 20 خانوار در كشور وجود ندارد كه از نعمت گاز برخوردار نباشد.
معاون اول رئيسجمهوری يكی ديگر از اقدامهای مثبت در راستای توسعه روستاها در سالهای اخير را اختصاص 1.5 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملی برای طرحهای اشتغالزا در روستاها عنوان كرد و گفت: تاكنون استفاده مطلوبی از اين منابع صورت گرفته اما هنوز بيش از نيمی از اين رقم باقی مانده كه بايد با شتاب و انگيزه بيشتر كار ادامه پيدا كند.
وی تصريح كرد: مديرانی كه قرار است در زمينه توسعه روستايی فعاليت كنند بايد از عمق وجود معتقد باشند كه بايد به روستاها خدمت كرد تا روستاييان در روستاها كه كانون توليد كشور هستند باقی بمانند و چراغ توليد در كشور كم فروغ نشود.
معاون اول رئيسجمهوری در ادامه با اشاره به عملكرد مثبت سيد ابوالفضل رضوی خاطرنشان كرد: ايشان با برخورداری از تجربه و سوابقی كه در مجلس شورای اسلامی و كميسيون برنامه و بودجه داشت، وارد اين عرصه شد و با حضور ايشان دفتر مناطق محروم به يک معاونت تبديل شد و جايگاه بالاتری به لحاظ اداری پيدا كرد.
جهانگيری افزود: با قانون جديدی كه بهمنظور منع بكارگيری افراد بازنشسته به تصويب رسيد، رضوی جای خود را به مديری جوانتر داد و اميد معاون جديد توسعه روستایی و مناطق محروم كشور نيز انسانی علاقهمند، باانگيزه، مجرب، دلسوز انقلاب و عاشق خدمت به محرومان و روستاها است كه در سالهای گذشته نيز با تمام وجود به محرومان خدمت كرده است.
وی ادامه داد: امروز ديگر دورهای نيست كه بخواهيم خط و مشی سياسی مديران را ملاک قرار دهيم و مديرانی كه علاقهمند به خدمت هستند و سياستهای اصلی و رويكردهای دولت را قبول دارند میتوانند منشأ خدمات باشند و از همه استانداران و وزرا نيز انتظار دارم كه در دوره جديد، با معاونت توسعه روستايی و مناطق محروم كشور در جهت پيشبرد توسعه روستاها همراهی كنند.
در اين مراسم سيد ابوالفضل رضوب معاون سابق توسعه روستایی و مناطق محروم كشور هم گزارشی از عملكرد و اقدامهای خود در دوره تصدی اين معاونت ارائه كرد.
وی با تأكيد بر ضرورت برنامهريزی عالمانه و عاقلانه در كشور برای توسعه گفت: ايجاد جامعه پايدار و جامعه بینياز دو ركن اصلی در برنامهريزیها بايد باشد و بايد تلاش كنيم تا روستاهای كشور به خودكفايی برسند.
رضوی با تأكيد بر اينكه بايد با شناخت كامل روستا و روستاييان تلاش كنيم تا اين كانون بزرگ توليد و تلاش تقويت شود به سخنان بزرگان دين و كشور اشاره كرد و گفت: خدمت به جامعه روستايی و محرومان كشور بزرگترين افتخار دوره مسئوليتش بوده است.
محمد اميد معاون جديد توسعه روستايی و مناطق محروم كشور نيز با اشاره به اهميت جايگاه روستاها در توليد و ضرورت رفع محروميت از مناطق روستايی، برنامههای خود برای دوره پيش رو را تشريح كرد.
انتهای پیام/4079
انتهای پیام/