مرگ 1200 کارگر در قطر به خاطر جام جهانی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در اسفناک بودن شرایط زندگی و شرایط کاری بعضی از مهاجرینی که برای کار به قطر میروند شکی نیست. هزاران نفر با ساعتهای طولانی کار در گرمای طاقتفرسا، دستمزدهای اندک و خوابگاههایی در شرایط بسیار بد روبرو هستند و بدون دریافت ویزای خروج نمیتوانند خاک قطر را ترک کنند. قطر از انتشار اخبار مربوط به این ماجرا نگران است و یک ماه پیش گروهی از BBC که در حال تهیهی گزارشی دربارهی این کارگران بودند در قطر دستگیر شدند.
هفتهی پیش نموداری در روزنامهی واشنگتن پست منتشر شد که نشان میداد تعداد کارگران کشته شده در جریان ساخت استادیومها و مجموعههای ورزشیای که اخیراً برای میزبانی رقابتهای بزرگ ساخته شده، از المپیک پکن گرفته تا جام جهانی برزیل نسبت به کارگران کشته شده در قطر بسیار اندک بوده است. بر اساس این نمودار تنها تا اینجا 1200 نفر در قطر جان خود را برای ساخت استادیومهای جام جهانی 2022 از دست دادهاند.
اولین گزارش رسمی در این مورد در سال 2013 توسط کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری منتشر شد. این گزارش با توجه به آمار ارائه شده از سفارتخانههای نپال و هند تنظیم شده بود، دو کشوری که بسیاری از کارگران مهاجر قطری از آنها میآیند. این دو سفارتخانه اعلام کرده بودند که در مجموع هر سال 400 نفر از کارگران آنها در قطر جانشان را از دست میدهند.
گفته میشود با اینکه ساخت اولین استادیوم مخصوص جام جهانی تنها از سال گذشته در قطر آغاز شده ولی از چند سال پیش، چندین خط مترو، یک شهر کامل در حال ساخت، یک فرودگاه، تعداد زیادی جاده، یک سیستم فاضلاب در مرکز دوحه و 20 آسمانخراش برای جام جهانی 2022 در این کشور ساخته شده است.
تیم نونان رئیس کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در اینباره گفت: نباید فراموش کنیم که برنامهی ساختوساز زیرساختها و عمران قطر که با برنامههای عمرانی عادی در این کشور تفاوت دارد با هدف میزبانی هر چه بهتر از جام جهانی 2022 در این کشور آغاز شده است.
با این حال عدهای از هواداران میزبانی قطر میگویند اینکه بگوییم اگر جام جهانی در قطر برگزار نمیشد در این کشور هیچ ساختوسازی صورت نمیگرفت اشتباه است. اقتصاد قطر در فاصلهی سالهای 2005 تا 2009 سه برابر شده و حتی پیش از آنکه میزبانی جام جهانی 2022 به این کشور واگذار شود، صنعت ساختوساز در این کشور یک دورهی رشد و رونق را پشت سر میگذاشته. پس مسئول دانستن فوتبال به خاطر همهی مرگومیرهای کارگران ساختمانی در این کشور، از واقعیت به دور است.
تیم نونان اما از آمار 1200 مرگ و میر کارگران که توسط سازمان متبوعش منتشر شده دفاع میکند. او این ادعا که کنفدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری و رسانههای غربی این آمار را صرفاً برای خبرسازی و فشار به قطر اعلام کردهاند را به شدت رد میکند و حتی میگوید آمار واقعی ممکن است به مراتب بیشتر از این باشد.
در تازهترین تحولات مربوط به این موضوع، کنفدراسیون اتحادیههای کارگری نروژ در بیانیهای به انتقاد شدید از سیاستهای قطر و اعطای میزبانی جام جهانی به این کشور پرداخت. رئیس این کنفدراسیون نروژی دربارهی اطلاعیهی این سازمان گفت: اگر قرار بود به ازای مرگ هر یک کارگر مهاجری که به خاطر ساختوسازهای مورد نیاز برای میزبانی جام جهانی 2022 قطر جان باخته یک دقیقه سکوت کنیم، 44 بازی اول جام جهانی باید در سکوت کامل برگزار میشد.
منبع: ورزش سه
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/