دریافت تائیدیه FDA برای نانوذرات ضدسرطان کیسه صفرا
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، سیرنائومیکس یکی از شرکتهای دارویی که در حوزهی توسعه داروهای مبتنی بر RNAi فعالیت دارد، اعلام کرد که سازمان غذا و دارو (FDA) فناوری ضدسرطان این شرکت را تائید کردهاست. این فناوری موسوم به STP705 قرار است روی بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته کیسه صفرا مورد آزمایش قرار گیرد.
داروی ضدسرطان سیرنائومیکس حاوی RNA تداخلی است و در آن نانوذرات پلیپپتیدی استفاده شده است. این نانوذرات میتوانند به سلولهای هدف در کبد وارد شده و محتویات خود را در محل مورد نظر رهاسازی کنند. این دارو بهصورت مستقیم مانع از فعالیت سلولهای فیبروبلاست سرطانی موسوم به CAF میشود و با خاموش کردن دو ژن مختلف در محیط سرطانی، بیماری را کنترل میکند.
در سال 2017، این دارو به سازمان غذا و دارو معرفی شد تا نسبت به این روش درمانی تصمیمگیری شود. در حال حاضر این دارو علاوه بر تائیدیه FDA آمریکا، تائیدیه سازمان غذا و داروی چین را نیز دریافت کرده است. بنابراین، این محصول میتواند برای درمان بیماریهای مختلف توسعه یابد.
پاتریک لو، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت سیرنائومیکس، میگوید: چراغ سبز سازمان غذا و داروی آمریکا به این فناوری میتواند مسیر توسعه و تجاریسازی این دارو را هموار کند و به تحقق اهداف سیرنائومیکس در ارائه روشهای درمانی مبتنی بر siRNA برای تأمین نیازها در بخش سلامت کمک کند. براساس راهبرد آنتیفیبروسیس، ما میتوانیم تومور سرطانی را هدفگیری کنیم و ترکیبات ضدسرطان را درون تومور رهاسازی کنیم.
مایکل مولینکس میگوید: سرطان کیسه صفرا یکی از انواع سرطانهای کبد است که روش درمانی مؤثری برای آن وجود ندارد و بسیاری را به کام مرگ میکشاند. براساس نتایج آزمون پیشبالینی، ما امیدواریم که این روش درمانی بتواند تأثیر مثبتی در مسیر درمان داشته باشد. این دارو بهخوبی جذب کبد میشود و میتواند با ایمنی بالا برای درمان سرطان استفاده شود.
سرطان کیسه صفرا دومین سرطان رایج در میان سرطانهای مرتبط با کبد بوده و در آسیا بسیار شایع است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/