صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۳ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۷
مشاور رسانه ای رئیس هیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی:

دانشگاه آزاد باید پل عبور به سمت تمدن سازی اسلامی باشد

دکتر صالح اسکندری با اشاره فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زنجیره­ انقلاب از نهضت انقلاب اسلامی تا تشکیل نظام، دولت، امت و تمدن اسلامی است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید باید پل عبور ما به سمت تمدن سازی اسلامی باشد.
کد خبر : 284958

به گزارش خبرنگار آنا از تبریز، مشاور رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با گرامیداشت یاد و خاطره بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و تسلیت شهادت مولی الموحدین حضرت علی (ع)، به فیوضات ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: ماه مبارک رمضان را خیلی از بزرگانی که اهل سیر و سلوک هستند بهار عبادی و اخلاقی عنوان می کنند. همانطور که طبیعت 4 فصل متفاوت دارد و یک فصل به نام بهار دارد ماه مبارک رمضان هم فصل بهار سیر و سلوک عبادی و اخلاقی است، فصل بارش رحمت الهی است.


اسکندری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به مردم و این حاکمیت است فاصله از حاکمیت و مردم معنا ندارد و دانشگاه باید در حل مسایل و مشکلات مملکت اثرگذار باشد.


وی به تغییر ساختار مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی در سال قبل اشاره کرد و افزود: سال گذشته با حکمی از سوی مقام معظم رهبری دکتر ولایتی به عنوان رئیس هیات موسس انتخاب شد که به تعبیری سال تغییرات و جابجایی ها در دانشگاه آزاد اسلامی بوده است و امیدواریم سال جاری، سال ثبات و استقرار باشد و شاهد شکوفایی برنامه های مدون این مرکز علمی باشیم.


اسکندری اظهار کرد: امسال انتظار عمومی این است که در دانشگاه آزاد اسلامی با شعارهایی که داده شده است تحولاتی رخ دهد و بحمدالله در استان بزرگ آذربایجان شرقی، با حضور مدیران توانمند واحدهای مختلف این استان و مدیریت توانمند دکتر جوانپور که مایه فخر دانشگاه آزاد اسلامی و استان است و با حضورشان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و چه در واحد تبریز مایه خیر و برکت شده، شاهد تحولات چشمگیر، ثبات و استقرار باشیم.


وی به بودجه ریزی شفاف مدیریت جدید دانشگاه اشاره کرد و گفت: امسال با این پتانسیل و ظرفیت مدیریتی فوق العاده با عنایت به تغییرات مهمی که در بودجه­ ریزی دانشگاه رخ داده ، بودجه و ممیزه های خیلی خوبی لحاظ شده است.


مسئول امور رسانه و سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی افزود: شعار دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری "جوان گرایی" است دانشگاه آزاد اسلامی در جوان گرایی پیش قدم شده و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته اعضای هیأت علمی جوان متناسب با نیاز دانشگاه جذب خواهند شد.


اسکندری از افزایش بودجه در زمینه فرهنگی خبر داد و اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائل مورد تاکید دکتر ولایتی و دکتر رهبر موضوع فرهنگ اسلامی است. در راستای تحقق این هدف، افزایش بودجه فرهنگی در سال جاری در برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی گنجانده شده است و امید است با تلاش معاونین فرهنگی دانشگاه ها فعالیت های چشمگیری در این زمینه انجام شود.


وی گفت: یکی از دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری موضوع فرهنگ و اشاعه فرهنگ اسلامی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی است و در ملاقات اخیر مقام معظم رهبری با رئیس هیات موسس و هیات امنا یکی از نکات پنج گانه مطرح شده بحث فرهنگی بوده است که امیدواریم با تلاش ها و فعالیت های معاونین فرهنگی بتوانیم گزارش خوبی برای مقام معظم رهبری برای سال آینده ارائه دهیم.


این مسئول با تاکید بر اهمیت جایگاه معاونان فرهنگی و دانشجویی گفت: علی رغم کوچک و چابک سازی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی و محدودیت های موجود در دانشگاه، در حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی این محدودیت ها و چابک سازی ها اعمال نشده است.


اسکندری افزود: مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به دانشگاه آزاد اسلامی دارند و کار همه دوستان زیر ذره بین است در دیدار دکتر ولایتی با معظم له، از فضای رسانه ای دانشگاه آزاد اسلامی تعریف کرده بودند که نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است . توجه مقام معظم له به دانشگاه آزاد اسلامی باعث می شود که وظیفه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی سنگین تر شود.


وی بیان کرد: کاهش اتکا به 5 درصد شهریه و درآمدهای غیر شهریه ای بسیار اهمیت دارد و براساس گزارشی که از استان آذربایجان شرقی ارائه شد رقم های قابل اعتنا و چشمگیری در فعالیت های حوزه پژوهش واحد تبریز، میانه و اهر به چشم می خورد و انتظار می رود سایر واحدها نیز فعالیت های خود را در این زمینه افزایش دهند چرا که با این همه ظرفیت و پتانسیل ها،کارهای جدی تری می توان انجام داد.


اسکندری به چشم انداز آتی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: اغلب نهادهای علمی و پژوهشی که در دنیا فعالیت می کنند نسبت به آینده آموزش عالی و تصویری که از آموزش عالی دارند با آینده پژوهی و اینکه چه روندها و فرآیندهایی در آینده رخ خواهد داد و سیاست گذاری و برنامه ریزی ها به چه سمتی باید باشد. در روندهای آینده و متغیر مایشاء فقط دانشگاه آزاد اسلامی نیست، متغیر های مختلفی اعم از تصمیمات دولتی، تحولات جهانی ، تحولات بین المللی، زیست محیطی، موضوعات فرهنگی و اجتماعی و موضوعات تکنولوژیک تاثیر گذارند. ما به عنوان متولی آموزش عالی در بخش خصوصی نسبت به بیست سال آینده باید چشم انداز روشنی داشته باشیم.


وی به فرمایش های مقام معظم رهبری در مورد زنجیره انقلاب اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه های دکتر ولایتی و دکتر رهبر این است که دانشگاه آزاد اسلامی یک محملی برای تمدن سازی اسلامی شود. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودندزنجیره ی انقلاب از نهضت انقلاب اسلامی تا تشکیل نظام اسلامی و تشکیل دولت اسلامی و امت اسلامی و تمدن اسلامی است، دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید باید پل عبور ما به سمت تمدن سازی اسلامی باشد.


این مسئول با توجه به برنامه های شورای همبستگی دانشگاه های اروپا تا سال 2030 به برخی از روند های آموزش عالی اشاره کرد و گفت: یکی از روند های برنامه ریزی آموزش عالی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. در فناوری ارتباطات بخصوص شبکه های اجتماعی با قدرت زاید الوصف ارتباطات نوین مواجه هستیم و اگر برنامه ای در این زمینه نداشته باشیم این فرصت به چالش تبدیل می شود.


وی افزود: در روند نقش زبان های غیربومی که در آموزش عالی نقشی ویژه و جدی جریان داشته و ساری و جاری می شود یکی از سیاست های دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت های منطقه ای است. اگر در حوزه بین المللی بخواهیم فعالیت علمی انجام داریم بازار هدف ما کشورهای منطقه است که هم موجب صدور گفتمان انقلاب اسلامی می شود و هم به لحاظ مالی و اقتصادی کمک می کند.


اسکندری به دیدار با وزیر علوم کشور سوریه اشاره کرد و گفت: دکتر ولایتی در دیدار با وزیر علوم سوریه توافق کردند دانشگاه آزاد اسلامی در سه منطقه حلب، لاذقیه و دمشق با همکاری دانشگاه های سوری دانشگاه تاسیس کند. همچنین در شهرهای کربلا، نجف ، بصره و بغداد کشور عراق و در کشورهای آسیای میانه و آذربایجان و ترکمنستان برای تاسیس واحد دانشگاهی مذاکراتی انجام شده است. در ملاقات سفیر آذربایجان با رئیس دانشگاه این سفیر نیاز مبرم به تاسیس واحد پزشکی را اعلام کرده اند و احتیاج جدی به رشته پزشکی مطرح کردند که تبریز به عنوان قطب پزشکی می تواند ایفای نقش موثری داشته باشد.


وی به موضوع فرار مغزها از کشورها اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از روندها در برنامه ریزی آینده افزایش مهاجرت دانشجویی است. بحث فرار مغزها محدود به کشور ما نمی باشد. در این دنیا انتظار نمی رود همه دانشجویان در یکجا متمرکز شوند. عواملی همچون فراهم شدن امکانات ، رشد طبقات اجتماعی ، رشد اقتصادی باعث افزایش مهاجرت دانشجویان در سطح دنیا شده است .در دانشگاه تهران 40 هزار دانشجو در حال تحصیل هستند که ده درصد این دانشجویان که حدود 4000 نفر می شود دانشجوی خارجی هستند. پردیس های بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی می توانند در جذب دانشجوی خارجی موثر باشند.


اسکندری به جذب نخبگان از سایر کشورها اشاره کرد و ادامه داد: از این فرصت استفاده می کنیم و می توانیم در مقابل فرار مهاجرت نخبگان از جذب مغزها استفاده کنیم. از کشورهای منطقه همچون بحرین، یمن، بحرین ، عراق، سوریه ، افغانستان و ... می توانیم دانشجوی خارجی جذب کنیم این دانشجویان همچون سفرای ما در کشور خودشان عمل می کنند حتی تحصیل رایگان آنها در کشور سرمایه گذاری معنوی جهت انتقال ارزش های انقلاب اسلامی است.


وی با توجه به رویه چهارم که رشد بخش خصوصی در آموزش عالی است گفت: توسعه بخش های خصوصی در حوزه آموزش عالی و فاصله گرفتن نهادهای حکومتی و دولتی از آموزش عالی و اداره کردن بسیاری از دانشگاه های مطرح توسط بخش های خصوصی و گردش مالی و اقتصادی خوب آنها نشان می دهد که بخش های خصوصی موفق عمل کرده اند و دانشگاه آزاد اسلامی که بستر لازم را دارد می تواند در این زمینه پیش قراول بوده و در ده سال آینده پیشرفت چشمگیری داشته باشد.


وی ادامه داد: رویه پنجم افزایش تعداد دانشجویان پاره وقت نسبت به تمام وقت است. در رویکرد جدید با توسعه آموزش عالی از راه دور و آموزش الکترونیکی، تلویزیون، و شبکه های اجتماعی و اپلیکشن های آموزشی افزایش 33 درصدی آموزش از راه دور تا سال 2030 را شاهد خواهیم بود.


مشاور رسانه ای دکتر ولایتی به موضوع لزوم مسئله محور بودن دانشگاه ها و تربیت نیروهای کارآفرین و موسس تاکید کرد و آموزش همراه با تفریح که مدل تربیتی نوینی است را یکی از رویه های چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی دانست.


جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با حضور هیأت رئیسه واحد تبریز، رؤسای واحدهای دانشگاهی و شوراهای تخصصی استان در سالن شمس واحد تبریز برگزار شد.







انتهای پیام/

ارسال نظر