صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۲۷ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

آنچه باید در مورد داروی ضد چربی خون بدانید

برای مقابله با کلسترول یا مقدار چربی بالای خون، داروهای متعددی وجود دارد که پزشکان اگر ببینند کلسترول بالای بیمار با تغییر سبک زندگی خود، تغذیه و ورزش، پایین نمی آید به سراغ داروی ضد چربی خون می روند.
کد خبر : 277217

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، هرچند مدت هاست بر سر استفاده داروهای ضد چربی بین متخصصان اختلاف نظر وجود دارد زیرا به عقیده برخی، داروی ضد چربی خون می تواند خطراتی برای بدن داشته باشد.


مواد چرب درون بدن مضر نیستند بلکه برای سلامت کلی، بدن نیاز به کلسترول دارد. کلسترول در خون توسط پروتئین هایی به نام لیپید حمل می شود. این پروتئین ها می توانند در دو حالت خوب (HDL) و بد (LDL) باشند.
– کلسترول خوب خون (HDL): کلسترول را از سلول‌ها برداشته و به کبد برمی‌گرداند، که در آنجا یا تجزیه می‌شود و یا به عنوان مواد زائد به خارج از بدن انتقال داده می‌شود. به همین دلیل، به HDL‌ کلسترول خوب گفته می‌شود و هر چه سطح آن بیشتر باشد بهتر است.
– کلسترول بد خون (LDL): کلسترول را به سلول‌هایی که به آن نیاز دارند حمل می‌کند. اگر میزان کلسترول موجود بیش از مقدار مورد نیاز سلول‌ها باشد، در این صورت این ماده در دیواره سرخرگ‌ها رسوب می‌کند که این باعث بروز بیماری‌های مربوط به سرخرگ‌ها می‌شود. به همین دلیل به LDL کسترول بد گفته می‌شود.
میزان تری گلیسیرید (یا چربی) در خون یکی از مهم‌ترین فشارسنج‌های مهم سلامت متابولیک است؛ افزایش سطح‌ تری گلیسیرید باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های عروق کورونری ، دیابت و کبد چرب می‌شود.
عامل دیگر افزایش دهنده خطر ابتلا به بیماری‌های عروق کورونری افزایش کلسترول LDL (کلسترول بد) و کاهش کلسترول HDL (کلسترول خوب) است. عوامل دیگر که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را بالا می‌برد کلسترول تام خون (نشان دهنده میزان کل کلسترول خون ) و کلسترول LDL است.
پیشگیری و درمان چربی خون
بهترین راه برای پیشگیری و درمان چربی یا همان کلسیم بالای خون، تغییر سبک زندگی است. یعنی رژیم غذای مناسب برای کاهش چربی های بد خون، رژیمی پر از فیبر و سبزیجات لازم برای سلامتی و در کنار آن ورزش به صورت مداوم.
پزشکان به افراد بالای ۴۰ سال توصیه می کنند حتما سالانه آزمایش خون برای چکاب کامل از جمله بالا بودن چربی خون بدهند. اگر فرد نتواند با روش های پیشگیری و تغییر سبک زندگی خود، چربی خون را پایین بیاورد پزشک ناگزیر بهترین داروی ضد چربی خون را که با کمترین عوارض جانبی روبه رو است نسخه می کند.
عوارض داروی ضد چربی خون
گرفتگی عضلانی
نارسایی کلیوی
آلزایمر
آب مروارید
داروهای ضد چربی خون
استاتین ها گروهی از داروها هستند که امروزه بیشترین تجویز را برای کاهش کلسترول خون به خود اختصاص داده اند. استاتین ها مسیر ساخت کلسترول توسط کبد را مسدود می کنند بنابراین سلول های کبدی تهی از کلسترول می شوند و نهایتاً باعث می شود که کبد کلسترول را از خون برداشت و جمع آوری کند.
همچنین استاتین ها به جذب مجدد کلسترول از رسوب های موجود در دیواره شریان ها کمک می کند و بدین شکل بیماری شریان های کرونری را از بین می برد.
همچنین می توان گفت، از دیگر اثرات قرص رزوواستاتین (Rosuvastatin) این است که باعث بهبود تصلب شرایین شده و از سکته قلبی و مغزی در بیماران پیشگیری می کند و نسبت LDL/HDL در خون را تنظیم می کند و سبب کاهش میزان کلسترول LDL می شود. از میان قرص های استاتین یا رزوواستاتین، قرص روسوتین این روزها بیشتر مورد تجویز پزشکان قرار گرفته است.
روسوتین داروی ضد چربی خون
داروی ضد چربی خون روسوتین از طریق مهار انتخابی و رقابتی آنزیم HMG-CoA ردوکتاز عمل کرده و سبب مهار ساخت ماده پیش ساز کلسترول در کبد می گردد که در پی آن ساخت کلسترول کاهش می یابد.
عوارض جانبی داروی ضد چربی خون
شایع ترین عوارض جانبی که بیشتر یا مساوی ۲ درصد افراد دچار آن می شوند که شامل:
– سردرد
– میالژی
– درد شکمی
– اضطراب حاد و تهوع
– افزایش غیر طبیعی آنزیم های کبدی در مصرف داروی ضد چربی خون: قبل از شروع درمان بهتر است، آنزیم های کبدی یک بار چک شود چرا که ممکن است افزایش ثابت ترانس آمینازهای کبدی بروز کند.


منبع: نبض ما


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
Abdunaser maroofi
07:54 - 1398/11/13
من میخواهم از طریق اینترنت تمام مشکلات بدن خود را حل کنم
شکوفه بهشتی
03:12 - 1398/10/04
سلام ببخشیدمن سی سالمه چربی خون دارم وضع مالی مناسبی ندارم ک زیرنظرپزشک باشم ی باررفتم دکتردکترعکس ازمغزم گرفت و گفت چربی خونت بالاست ی سره دستام خاب میره سرم دردمیکنه گیج میره حالت تهوع دارم پاهام بدجوری خاب میره خودم زندگیمواداره میکنم میخاستم بهم کمک کنیدتامن ازاین بیماری راحت بشم و حالم خوب بشه دخترم اگ من نباشم کسیونداره ممنون میشم ازراهنماییتون
ناشناس
21:12 - 1398/10/01
اگردرهنگام خوردن قرص استاتین پاها سرشودوحالت فلجی ب خودبگیره بایدچکارکردلطف میشه پاسخ بدید
بیتا رحیمی
20:01 - 1398/05/09
مصرف رزواستاتین را تا چه موقع باید ادامه داد؟ آیا بعد از مصرف قرص میزان چربی خون به حد نرمال برسد میتوان قرص را قطع کرد؟
عسل غیبی
00:44 - 1398/03/30
آیا آتروواستاتین با رزوواستاتین تفاوت داره؟
تورج آزادیان
13:07 - 1397/10/19
باخواندن این موضوع میتوان نتیجه خوبی گرفت واز سلامتی خود آگاه شد