صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶

کشف اتاق مخفی در هرم بزرگ جیزه

باستان‌شناسان موفق به کشف فضای توخالی بزرگی در هرم بزرگ جیزه شدند که می‌تواند رازهای باستانی این مقبره 4500 ساله را برملا کند.
کد خبر : 228023

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، دانشمندان یک فضای توخالی باریک در هرم جیزه پیدا کرده‌اند که می‌تواند پرده از اسرار تاریخی ساخت و ساز این بنای شگفت‌انگیز بردارد. این فضای توخالی حداقل 30 متر طول دارد و بالای گالری بزرگ، یک راهروی صعودی در قلب هرم که اتاق ملکه را به اتاق شاه وصل می‌کند، قرار گرفته است.


محققان هنوز نمی‌دانند که دلیل وجود این فضای توخالی چیست یا دست‌سازه ارزشمندی در آن وجود دارد یا خیر چراکه امکان دسترسی به این اتاق مخفی وجود ندارد.


ابعاد این اتاق مانند اتاق گالری بزرگ است: 50 متر طول، یک متر عرض و هشت متر ارتفاع دارد. به گفته دانشمندان ممکن است این اتاق، یک شکاف ساختاری، بخشی از یک معبر که پس از ساخت هرم به کارگران اجازه دسترسی به گالری بزرگ و اتاق شاه را می‌داد، باشد.


فیزیکدانان با عکسبرداری از داخل هرم، برای اولین بار متوجه وجود این اتاق مخفی شدند. این عکسبرداری با استفاده از ذرات کیهانی انجام شد که عمیق‌تر از اشعه ایکس به سنگ نفوذ می‌کند.



کشف این اتاق مخفی، بزرگ‌ترین کشف داخلی هرم جیزه از قرن نوزدهم محسوب می‌شود. هرم بزرگ جیزه تحت نظر «فرعون خوفو» ساخته شد و در 2550 سال قبل از میلاد مسیح کامل شد. این مقبره باستانی هزاران سال به عنوان بلندترین سازه دست بشر شناخته می‌شد.


این سازه با نام «هرم خوفو» نیز شناخته می‌شود و جزو عجایب هفت گانه جهان است. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که هرم جیزه چگونه ساخته شده و چقدر طول کشیده است تا ساخته شود. به گفته متخصصان، اکتشاف اخیر می‌تواند پرده از اسرار نحوه ساخت این هرم بردارد.


پژوهشگران با استفاده از اشعه‌های کیهانی، رفتار ذرات زیراتمی را ثبت کردند. سنسورها در داخل هرم، ازجمله اتاق ملکه، تعبیه شده بودند. این امر به دانشمندان اجازه داد که بدون آسیب رساندن به این بنای تاریخی، یک نقشه کامل از داخل هرم به دست آورند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

برچسب ها: اشعه ایکس
ارسال نظر