بزرگترین جنایتهای داعش در جهان
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، اواسط سال 2014 بود که ابوبکر البغدادی، رهبر داعش در مسجد جامع نوری در موصل خلافت خودخواندهای را تشکیل داد؛ خلافتی که در سه سال گذشته روز به روز تسلطش بر مناطق گستردهای از عراق و سوریه کاهش یافت و اکنون تنها به چند بخش پراکنده در شرق سوریه و غرب عراق محدود شده است.
آنها برای اینکه بتوانند قدرت خود را حفظ کند، هر ازچندگاهی اقدام به وحشتآفرینی در منطقه و جهان میکردند و اکنون، در آستانه محو داعش از موصل عراق، با انبوهی از فجایع انسانی و مادی این گروه تروریستی در عراق و سوریه مواجهیم. در این گزارش بخشی از این فجایع را مرور میکنیم.
1- سوزاندن خلبان اردنی
3 ژانویه 2015 (13 دی 1393) تروریستهای داعش «معاذ کساسبه»، خلبان اردنی را در حالی که در یک قفس زندانی شده بود، زنده زنده سوزاندند و اقدام به انتشار فایل ویدئویی آن در شبکههای اجتماعی کردند. او خلبان یک فروند جنگنده اف 16 بود که هواپیمایش بهدلیل نقص فنی در 24 دسامبر 2014 (3 دی 1393) در شهر رقه سوریه سقوط کرد و داعش او را به اسارت خود درآورده بود. داعش در این فایل ویدئویی، یک روزنامهنگار ژاپنی را که همبند وی بود گردن زد و پس از آن کساسبه را زنده در آتش سوزاند. بعد از این حادثه بود که عناصر داعش 45 فرد دیگر را در استان الانبار عراق بدین شکل اعدام کردند. همچنین در می 2015 (اردیبهشت 1394) منابع خبری از سوزاندن یک زن مسیحی 80 ساله که با احکام خودخوانده داعشیها مخالفت کرده بود خبر دادند.
2- تخریب آثار باستانی و انفجار مسجد جامع النوری در موصل
سال گذشته میلادی و در مدت کمتر از یک سال، گروه تروریستی داعش حدود 30 محل و منطقه باستانی را که همه از میرات فرهنگی جهان بهشمار میرفتند تخریب کرد. داعشیها هر آنچه را از آثار باستانی که ممکن بود میدزدیدند و آنها را در بازار سیاه به قیمتهایی گزاف میفروختند و هر چیزی که قابل دزدیدن و خرید و فروش نبود، تخریب میکردند.
این روند همچنان ادامه دارد و داعشیها در آخرین اقدامات خود در این راستا، اواخر سال گذشته ساختمانها و مجسمههای باستانی را در شهر نمرود (متعلق به قرن 13 پیش از میلاد)، آثار باستانی را در شهر تاریخی الحضر در استان نینوای عراق (قرن سوم پیش از میلاد) و آثار باستانی را در شهرک دور شرزکین در شمال موصل (متعلق به قرن هشت پیش از میلاد) تخریب کردند. علاوه بر این، مسجد جامع نوری ۲۱ ژوئن (31 خرداد) بهدنبال پیشروی نیروهای عراقی و محاصره داعشیها در بخش قدیمی موصل، از سوی عناصر داعش منفجر شد.
این مسجد، از مساجد تاریخی شهر موصل و محل اعلام تشکیل خلافت خودخوانده داعش از سوی ابوبکر بغدادی، رهبر این گروه تروریستی در سال 2014 بود. این مسجد در غرب موصل و در بخش قدیمی این شهر واقع شده است و یکی از نمادهای اصلی شهر موصل بهشمار میرفت.
3- جنایت اسپایکر
«جنایت اسپایکر»، کشتار جمعی است که به دست نیروهای داعش در پایگاه هوایی اسپایکر در تکریت عراق در 11 تا 15 ژوئن 2014 (21 تا 25 خرداد 1393) بهوقوع پیوست.
در زمان حمله، حدود 4 هزار دانشجوی نظامی غیرمسلح در پایگاه بودند. در این میان 1700 دانشجوی شیعه غیرمسلح این پایگاه هوایی بهطور جمعی قتلعام شدند.
حکومت عراق در 21 آگوست 2016 (31 مرداد 1395) حکم اعدام 36 متهم به مشارکت در جنایت اسپایکر را در داخل زندان مرکزی ناصریه در استان ذیقار واقع در جنوبشرقی عراق اجرا کرد.
همچنین حکومت عراق سال گذشته پیکر بیش از 1000 نفر از قربانیان فاجعه اسپایکر را از داخل گورهای جمعی که در منطقه القصور تکریت کشف شده بودند، خارج کرد.
4- کشتن کودکان و استفاده از آنها بهعنوان سپر انسانی
اوایل سال 2015 بود که گروه تروریستی داعش 13 جوان را در شهر موصل عراق در زمان تماشای بازی فوتبال از تلویزیون اعدام کرد. این اقدام در زمانی انجام شد که داعش پیشتر تماشای اینگونه مسابقات را «حرام شرعی» اعلام کرده بود. در این راستا، تروریستهای داعش چندین جوان را در زمانی که در باشگاهی مشغول تماشای فوتبال بودند به رگبار بستند.
علاوه بر این، تاکنون جسد هیچیک از این 13 جوان عراقی به خانوادههایشان تحویل داده نشده است. همچنین داعش سال گذشته میلادی 17 کودک را در محله صحت موصل به گروگان گرفت و به والدین آنها گفت که «این کودکان سربازان خلافت هستند و باید به وظیفه خود در کنار افراد مسلح فعالیت کنند.»
سن این کودکان میان 11 تا 17 سال بود و 10 کودک معلول نیز در میان آنها وجود داشت که آنها را در مناطق درگیری خود با نیروهای عراقی قرار دادند تا در معرض شلیک گلوله یا بمبگذاری قرار بگیرند.
5- ربودن زنان و فروش آنها در بازارهای روسپی
در سال 2014 گروه داعش تعداد زیادی از زنان و دختران کُرد و ایزدی را برای فروششان به تجار و قاچاقچیان انسان ربود و این زنان و دختران با قیمتهایی ارزان در بازارهای روسپیگری در منطقه به فروش گذاشته شدند.
از سوی دیگر، بسیاری از زنان و دختران اسیر در دست داعش مجبور به ازدواج با اعضای این گروه تروریستی میشدند و برخی دیگر مورد تجاوز و شکنجه قرار میگرفتند. علاوه بر این، از برخی از این زنان و دختران برای انجام عملیاتهای انتحاری استفاده میشود.
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه در سال 2014 در گزارشی تاکید کرد که گروه تروریستی داعش دهها نفر از زنان ایزدی را که گروگان گرفته بود، به خارج از موصل منتقل میکند.
6- استفاده از سلاح شیمیایی
روزنامه وال استریت ژورنال در سال 2014 در گزارشی نوشت که داعش در درگیریهای خود با نیروهای عراقی و همچنین علیه غیرنظامیان از گاز کلر استفاده کرده است.
همچنین در جولای 2014 (تیر 1394) گزارشهایی درباره استفاده داعش از گاز خردل علیه کُردهای عراقی منتشر شد. علاوه بر این، در 22 سپتامبر 2015 (شهریور 1394) بود که منابع خبری از کشته شدن بیش از 300 نظامی عراقی در حمله شیمیایی داعش خبر دادند.
نیروهای عراقی و مبارزان کرد در سوریه گزارشهای مشابهی را درباره استفاده داعش از سلاحهای شیمیایی منتشر کردهاند. مقامهای عراقی اکتبر 2014 (مهر 1393) اعلام کردند تروریستهای داعش احتمالا از سیلندرهای گاز کلر در درگیریهای اواخر ماه سپتامبر (اوایل مهر 1393) در شهرهای بلد و ضلوعیه استفاده کردهاند.
7- اعدام نیروهای خودی
در برهههایی از زمان درگیریها در عراق و سوریه، هر رمان که داعش خود را در خطر شکست میدید، برای تنبیه نیروهایی که کمکاری میکنند از حربه «اعدام نیروهای خودی» استفاده میکند.
در سال 2014 گروه داعش 200 نفر از عناصر خود را به بهانههایی همچون ترک پست، فرار از خدمت و بازگشت به خانه و یا ارتکاب اشتباهاتی در حین اعدام و کشتار، اعدام کرد. علاوه بر این، داعش باکی از کشتن عناصر حتی یک یگان کامل خود نداشت و بهعنوان نمونه، یکی از یگانهای خود را بهدلیل مذاکره با کُردها بر سر آزادی اسیرانشان اعدام کرد.
8- حمله تروریستی نیس فرانسه
سال گذشته میلادی و در جریان جشنهای روز ملی فرانسه بود که یک کامیون در شهر نیس واقع در جنوب این کشور به جمعیت حاضر در جشن حمله کرد. 86 نفر در این حادثه کشته و حدود 150 نفر نیز زخمی شدند. راننده کامیون بلافاصله به ضرب گلوله پلیس کشته شد.
در 21 ژوئیه 2016 (31 تیر 1395) دادستان فرانسه اعلام کرد بررسی اطلاعات تلفن راننده کامیون که محمد لحوایج بوهلال نام داشت، نشان میدهد او برای حمله نیس، ماهها برنامهریزی میکرده و از پنج مظنون دیگر پشتیبانی و کمک گرفته است. بهدنبال این حادثه فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری سابق فرانسه گفت حمله علیه تروریستها را در عراق و سوریه افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/