صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۰۱ آذر ۱۳۹۵
دبیر علمی بخش کودکان یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران:

آشنایی با مهم‌ترین عوامل پوسیدگی دندان‌های شیری در کودکان

دبیر علمی بخش کودکان یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران عنوان کرد: مصرف چند وعده شیر طی ساعات شب و حین خواب در کودکان موجب افزایش احتمال پوسیدگی دندان‌های شیری می‌شود.
کد خبر : 136000

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر کتایون اصفهانی‌زاده پوسیدگی دندان‌های شیری را از مهم‌ترین مشکلات دندانی دوران کودکی دانست و گفت: مهم‌ترین عامل بروز این نوع پوسیدگی‌ها شیردهی شبانه و با شیر خوابیدن کودکان است.


وی افزود: پوسیدگی‌ دندان‌های شیری بیشتر در سنین 1 تا 2 سالگی و با درد بروز پیدا می‌کند و مورد توجه والدین قرار می‌گیرد و این در حالی است که پوسیدگی از بدو رویش دندان‌های شیری شروع شده است.


دبیر علمی بخش کودکان یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: به طور متوسط هر کودک 2 ساله دارای 6 دندان شیری پوسیده است اما در برخی کودکان تمام دندان‌های شیری دچار پوسیدگی شده است و به ندرت کودکی را می‌بینیم که دندان پوسیده شیری نداشته باشد.


اصفهانی‌زاده ادامه داد: این پوسیدگی‌ها در نهایت منجر به عصب کشی یا کشیدن دندان می‌شود و از آنجایی که کودکان کوچک توانایی کافی برای همکاری با دندانپزشک را ندارند اغلب تحت بیهوشی عمومی مورد درمان قرار می‌گیرند.


وی در ادامه تصریح کرد: پوسیدگی دندان‌های شیری در 2 سال اول تولد بیشتر به این دلیل رخ می‌دهد که مادران شیرده و مادرانی که با شیرخشک کودک خود را تغذیه می‌کنند، او را با شیر می‌خوابانند و در طول ساعات شب حین خواب، چندین وعده شیر به او می‌دهند. این مساله باعث می‌شود که قند شیر به مدت طولانی در مجاورت دندان‌ها باقی بماند و سبب تخریب دندان‌ها شود.


اصفهانی‌زاده ادامه داد: این در حالی است که اگر مادران بعد از دادن شیر، قدری به کودک آب بدهند و یا با یک گوش پاکن یا تنظیف مرطوب، دندان‌ها را تمیز کنند بروز این قبیل پوسیدگی‌ها به حداقل می‌رسد.


دبیر علمی بخش کودکان یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در پایان خاطرنشان کرد: برخی مادران تصور می‌کنند که خوردن توت خشک، انجیر و کشمش بهتر از شکلات است و کمتر به سلامت دندان‌ها آسیب می‌رساند، اما واقعیت این است که این مواد به علت خاصیت چسبندگی زیاد می‌توانند مدت زیادی روی دندان‌ها باقی بماند و به آن آسیب برسانند. پس انتخاب ماده قندی که سریع‌تر از دهان پاک می‌شود راهی مناسب در کاهش پوسیدگی دندان‌های شیری است.


بر اساس این گزارش، یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی از 21 تا 24 دی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر