تولید اینورترهای فوق کم‌مصرف ایرانی برای کاهش ۵۰ درصدی برق کولرهای آبی

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با تولید دو محصول اینورتر موتور القایی و اینورتر موتور براشلس، مصرف برق کولرهای آبی را از ۸ آمپر به ۳.۵ آمپر کاهش داده و گامی بلند در حل ناترازی انرژی کشور برداشته است. این فناوری که با حمایت دولت و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتبا) توسعه یافته، سالانه معادل برق تولیدی یک نیروگاه در تهران صرفه‌جویی ایجاد می‌کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را دارد.

«دولت» سرمایه مردم را به سمت فناوری سوق می دهد

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای پیشبرد صنایع و نفوذ فناوری تأکید دارد. به این واسطه توسعه فناوری رخ می‌دهد و مردم هم در اینتوسعه تاثیرگذارند. از این رو باید بر جلب مشارکت مردم کار کرد.

ساخت اولین راکتور کوچک مدولار با فناوری خودخنک‌کننده و کاهش ۹۰ درصدی مصالح

سازمان نظارت هسته‌ای کانادا (CNSC) مجوز ساخت اولین راکتور کوچک مدولار (SMR) در بین کشور‌های G۷ را به شرکت تولید برق انتاریو (OPG) اعطا کرد. این راکتور از نوع BWRX-۳۰۰ ساخت جنرال الکتریک هیتاچی با فناوری پیشرفته خودخنک‌کنندگی و مصرف مصالح ۵۰ درصد کمتر، در سایت دارلینگتون انتاریو ساخته می‌شود و تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی خواهد شد.

ایرانی‌ها دستگاه کرایوستات پیشرفته با قابلیت کاهش زمان تشخیص بافت به زیر ۲۰ دقیقه ساختند 

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید نخستین دستگاه کرایوستات (فروزن سکشن) کاملاً اتوماتیک با قیمتی یک‌سوم نمونه‌های خارجی شد. این دستگاه زمان تشخیص بافت در پاتولوژی را از ۲۴ ساعت به کمتر از ۲۰ دقیقه کاهش می‌دهد و وابستگی به واردات را حذف کرده است.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در گفت‌وگو با آناتک بیان کرد:

حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی؛ کلید امنیت زیستی و توسعه پایدار کشور

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، با تأکید بر نقش این ذخایر در امنیت زیستی، تولید پایدار و رشد اقتصادی هشدار داد تخریب محیط زیست، تغییرات اقلیمی و بهره‌برداری ناپایدار، این سرمایه‌های ملی را تهدید می‌کند.

۱۲ درصد شرکت‌های تابلوی بورس دانش بنیان هستند

در حال حاضر از ۸۹۳ شرکت در بورس، ۱۰۹ شرکت دانش بنیان هستند؛ یعنی ۱۲ درصد شرکت‌ها روی تابلوی بورس تاییدیه دانش بنیانی دارند و ارزش بازار این شرکت‌ها هم ۶ درصد از ارزش کل بازار بورس است.
ایران پنجمین ابرقدرت لیزر آنالیز جهان

تولید دستگاه لیزر آنالیز با ۸۰درصد قیمت پایین‌تر از رقبا

ایران با تولید دستگاه پیشرفته لیزر اینداکتیو الکترون اسپکتروسکوپی (LIBS) توسط یک شرکت دانش‌بنیان، به جمع ۵ کشور دارنده این فناوری در جهان پیوست. این دستگاه با قابلیت آنالیز ۷۲ عنصر، کاهش ۳۰درصد ضایعات تولیدی و قیمتی معادل یک‌پنجم نمونه خارجی (۱۲۰ هزار یورو)، تحولی در صنایع معدنی و فلزی ایجاد کرده است.
بر اساس آمار پژوهشگاه زلزله شناسی

در سال گذشته هر ماه حداقل ۵ زمین‌لرزه با بزرگی بیش از ۴.۵ ریشتر در کشور رخ داده است

ایران، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، از جمله کشورهایی است که به طور مداوم در معرض زلزله قرار دارد که بر اساس آخرین آمار، در سال 1403، هر ماه حداقل ۵ زمین‌لرزه با بزرگی بیش از ۴.۵ ریشتر در کشور رخ داد.

شفافیت ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان با پرسشنامه‌های تخصصی

در حال حاضر ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان تاییدیه دانش بنیانی دارند؛ این شرکت‌ها باید برای اخذ مجوز مراحل ارزیابی معاونت علمی را طی کنند. این شرکت‌ها با شاخص‌های مختلفی ارزیابی می‌شوند. دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درصدد برآمده برای اجرای عدالت در این اکوسیستم روشی شفاف برای ارزیابی شرکت‌ها تدارک دیده که بر اساس پرسشنامه‌های تصویری و تخصصی است.