پهپادها با فناوری رادار به استراق سمع پیام‌های مخابراتی زیردریایی دست یافتند

محققان دانشگاه‌های پرینستون و MIT فناوری جدیدی ابداع کرده‌اند که با استفاده از پهپادهای مجهز به رادار، قادر به استراق سمع و رمزگشایی پیام‌های صوتی زیر آب است. این اختراع، باورهای دیرینه درباره امنیت ارتباطات زیرآبی را به چالش کشیده و خطرات امنیتی جدی برای زیرساخت‌های حساس مانند زیردریایی‌ها، سکوهای نفتی و سنسورهای محیطی ایجاد کرده است. نتایج این پژوهش در کنفرانس «ACM MobiCom» در ۲۰ نوامبر ارائه شد.

محققان ETH زوریخ رکورد سرعت انتقال داده را با دستگاه کوچک طلایی شکستند

محققان موفق به توسعه نسل جدیدی از مدولاتور‌های پلاسمونیک شده‌اند که انتقال داده‌های نوری را در فرکانس‌های تراهرتز ممکن می‌سازد. این نوآوری که رکورد سرعت انتقال داده را شکسته است، می‌تواند تحول بزرگی در فناوری‌های ارتباطی مانند ۶ G، محاسبات و تصویربرداری پزشکی ایجاد کند.

بکارگیری تجهیزات بومی فناوری ۴G در چند روستای استان یزد توسط محققان یک شرکت دانش بنیان

محققان یک شرکت دانش بنیان که طی دو دهه اخیر تجهیزات فناوری ۴G را بومی سازی کردند، در استان های چرخاب (واقع در دهستان رستاق در بخش مرکزی یزد) و روستای اسلامیه (از توابع بخش مرکزی شهرستان تفت)این فناوری را نصب و راه‌اندازی کردند که اکنون درحال بهره‌برداری است. 

معاون علمی رئیس‌جمهور: پیوستن ایران به جمع کشور‌های پیشرو در هوش مصنوعی/ وعده به رهبری را اجرایی کردیم

امروز سکوی ملی هوش مصنوعی که توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به مقام معظم رهبری وعده داده شده بود رونمایی شد. این پروژه ۶ ماه است که شروع شده و اسفند سال ۱۴۰۴ به مرحله استفاده عمومی می‌رسد. حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور در این مراسم با تاکید بر تحقق وعده به رهبری گفت: این سکو، یک تکنولوژی صرف نیست؛ این بستر تحقق «عدالت فناورانه» در ایران است. از امروز، دانشجویی در یک روستای دورافتاده یا محققی در قلب تهران، به یک اندازه از هوش مصنوعی بهره خواهند برد.

رونمایی از سکوی ملی متن‌باز هوش مصنوعی ایرانی/تقویم اجرای پروژه ملی

سکوی ملی متن‌باز هوش مصنوعی که توسط محققان کشور، دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به نتیجه رسیده رونمایی شد.

نسخه اولیه «سکوی ملی هوش مصنوعی» در معاونت علمی رونمایی می شود

نسخه اولیه سکوی ملی هوش‌مصنوعی روز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و جمعی از اساتید دانشگاهی رونمایی خواهد شد.

چه استان‌هایی هنوز نتوانستند محصولات نانو تولید کنند؟

بر اساس آخرین اطلاعات استان های اردبیل، کردستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی در میان 31 استان محصول نانو تولید نکردند.

چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در تابلوی بورس برای افزایش سرمایه

در سال‌های اخیر، شاهد رشد چشمگیر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران بوده‌ایم. این شرکت‌ها که عمدتاً در حوزه‌های فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی و انرژی‌های نو فعالیت می‌کنند، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال داشته‌اند. یکی از مهم‌ترین تحولات در این زمینه، افزایش حضور این شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران است. دولت با تسهیل شرایط پذیرش، فرصت‌های جدیدی برای تأمین مالی و رشد این شرکت‌ها فراهم کرده است.
معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی خبر داد:

۳ برابر شدن یارانه خرید تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان

معاونت علمی ریاست جمهوری از افزایش ۳ برابری یارانه خرید تجهیزات پزشکی از نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ خبر داد. این یارانه به بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی اجازه می‌دهد تا ۴۰ درصد هزینه تجهیزات فناورانه بالا، ۲۰ تا ۳۰ درصد تجهیزات فناوری متوسط و ۱۰ درصد تجهیزات پایه را از شرکت‌های دانش‌بنیان خریداری کنند.