در سالهای اخیر، شاهد رشد چشمگیر تعداد شرکتهای دانشبنیان در ایران بودهایم. این شرکتها که عمدتاً در حوزههای فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی و انرژیهای نو فعالیت میکنند، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال داشتهاند. یکی از مهمترین تحولات در این زمینه، افزایش حضور این شرکتها در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران است. دولت با تسهیل شرایط پذیرش، فرصتهای جدیدی برای تأمین مالی و رشد این شرکتها فراهم کرده است.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی خبر داد:
معاونت علمی ریاست جمهوری از افزایش ۳ برابری یارانه خرید تجهیزات پزشکی از نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ خبر داد. این یارانه به بیمارستانها، درمانگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی اجازه میدهد تا ۴۰ درصد هزینه تجهیزات فناورانه بالا، ۲۰ تا ۳۰ درصد تجهیزات فناوری متوسط و ۱۰ درصد تجهیزات پایه را از شرکتهای دانشبنیان خریداری کنند.
دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از اختصاص پاویونی ویژه به ایرانیان متخصصی که پس از بازگشت به کشور، کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه سلامت راه اندازی کردهاند، خبر داد. همچنین حضور روسیه، چین و ترکیه با برگزاری پاویونهای اختصاصی در این نمایشگاه قطعی شده است.
ایران در حوزه زیست فناوری به ۱۷ کشور جهان صادرات دارد که آمار رسمی آن به ۲۰۰ میلیون دلار میرسد. صادرات غیررسمی این حوزه نیز در بازه ۵-۶ سال گذشته حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
محققان چینی از دانشگاه علم و فناوری چین (USTC) با رونمایی از ابررایانه کوانتومی Zuchongzhi-۳، دستاوردی تاریخی در محاسبات کوانتومی ثبت کردند. این سیستم ۱۰۵ کیوبیتی، محاسبات را ۱۰۱۵ برابر سریعتر از قویترین ابررایانه کلاسیک جهان و یک میلیون برابر سریعتر از پردازنده کوانتومی گوگل (Sycamore) انجام میدهد. این پیشرفت، چین را به نقطه عطفی در مسیر «برتری کوانتومی» رسانده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: امیدواریم که با شناسایی نقاط ضعف و دریافت بازخورد از دستگاههای مرتبط، بتوانیم به بهبود و ارتقای محصولات کمک کنیم.
دانشمندان در حال مقابله با یکی از بزرگترین موانع در محاسبات کوانتومی هستند. خطاهای ناشی از نویز و تداخل از مشکلات این مبحث است. این محققان نشان دادند یک تراشه جدید به نام «Ocelot» که از کیوبیتهای گربه استفاده میکند نوع خاصی از کیوبیت است که به طور چشمگیری خطاها را کاهش میدهد.
پارک فناوری پردیس با استناد به مصوبه دولت، موظف به ایجاد ۶ قطب فناوری در حوزههای اولویتدار از جمله «هوش مصنوعی» شده است. این اقدام در راستای کاهش تمرکزگرایی در اکوسیستم فناوری و توسعه فعالیتها در استانهای محروم طراحی شده است.