ادبیات گستردهای در خصوص نقش توسعه انسانی در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی وجود دارد که نشان میدهد توسعه انسانی معیشت، سواد و سلامتی نقش کلیدی در فرآیند توسعه دارد.
نظر به اهمیت سرمایهگذاری در افزایش ظرفیتهای تولیدی، به ویژه در صنعت و معدن، این گزارش به بررسی ساختار و ترکیب سرمایهگذاری در بخش صنعت و عوامل مؤثر بر آن در ایران پرداخته است.
بررسی وضعیت رفاه کشورها نیازمند وجود شاخصهایی است که به شایستگی، رفاه زندگی مردم را نشان دهد؛ یکی از شاخصهایی که میتواند بر این مسئله تأثیر بگذارد، شاخص رفاه اقتصادی است که توسط بنیاد جامعه پایدار ارائه شده است.
بخش حمل و نقل جادهای به عنوان پیشنیاز و زیربنای توسعه اقتصادی، دارای نقشی اساسی است و ادبیات جغرافیای اقتصادی جدید نشان میدهد هزینه حمل و نقل یک عامل محرک اصلی برای ظهور الگوهای پیرامون در یک کشور است.
کشورهایی موفق به جذب این نوع سرمایهگذاری میشوند که هم زمینههای لازم جهت جذب آن را فراهم کنند و هم بتوانند آیندهای مثبت برای شرکتهای چندملیتی رقم بزنند.
یکی از مشکلات اصلی در جوامع درحال توسعه، کمبود منابع برای سرمایهگذاری در جهت ایجاد اشتغال، زیرساختهای اقتصادی و بهبود رشد و توسعه اقتصادی است. ازآنجاییکه سرمایهگذاری مستقیم خارجی هم بر بخش تقاضای کل اقتصاد و هم بر بخش عرضه تأثیر میگذارد، مطالعه اثرات آن بر تولید، بسیار مهم تلقی شده و میتواند برای مدیریت اقتصاد یک کشور، توصیههای سیاستی مناسبی ارائه دهد.
شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نشان میدهد که رهبر معظم انقلاب به درستی دریافتهاند که لازمه رشد اقتصادی، تولید بیشتر و سرمایهگذاری افزونتر است. در این گزارش به واکاوی ابعاد مختلف این موضوع به منظور شناسایی متغیرهای اثرگذار بر سرمایهگذاری بخش خصوصی در ایران خواهیم پرداخت.
یکی از ملزومات دیپلماسی پارلمانی چابک و تحول گرا، رصد اجلاسهای مجامع پارلمانی در سال ۲۰۲۵ میلادی و ریلگذاری نقشه راه عملیاتی برای انتفاع حداکثری از مجامع مذکور است. در این میان، اتحادیه بینالمجالس جهانی با بیش از ۱۱۰ سال قدمت دارای اساسنامه و ارکان وابسته تأثیرگذار در مراودات دیپلماتیک است.