دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1401 - 06:06
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

انسان توسعه‌یافته چه ویژگی‌هایی دارد؟

انسان توسعه‌یافته چه ویژگی‌هایی دارد؟
مدیر رویداد‌های دانش‌آموزی سازمان سما گفت: توسعه‌یافتگی جوامع را باید در انسان‌های جامعه جست‌وجو کرد؛ بنابراین باید دید که انسان توسعه‌یافته دارای چه ویژگی‌هایی است.
کد خبر : 819272

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ امروزه کارشناسان توسعه بر این باورند که مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در فرآیند توسعه اقتصادی ـ اجتماعی کشورها نیروی انسانی آموزش‌دیده و توسعه‌یافته است. ازاین‌رو سرمایه‌گذاری در توسعه منابع انسانی و درنتیجه آموزش مهارت و حرفه‌آموزی، بهره‌وری فردی و اجتماعی افراد را ارتقا می‌دهد.

خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در لنجان با علی حسن‌زاده مدیر رویداد‌های دانش‌آموزی و پژوهش‌سرا‌های سازمان سمای دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع «توسعه‌یافتگی جوامع» گفت‌وگو کرده است.

حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: توسعه‌یافتگی جوامع را باید در انسان‌های جامعه جست‌وجو کرد؛ بنابراین باید دید که انسان توسعه‌یافته دارای چه ویژگی‌هایی است.«انسان توسعه‌یافته» به حقوق و تکالیف مدنی خودآگاه بوده و با عمل به وظایف، حق‌وحقوق خود را مطالبه می‌کند.

وی با بیان اینکه انسان توسعه‌یافته اعتمادبه‌نفس منطقی دارد، اضافه کرد: انسان توسعه‌یافته به توانایی‌های انسانی‌اش باور دارد، خودش را محیط بر مسائل زندگی‌اش می‌داند و می‌فهمد که انسان موجودی خلاق و مبتکر و توانمند است. می‌داند که در درون انسان، نیرویی وجود دارد که اگر اراده کند می‌تواند همه مشکلات را با تعقل و تدبیر، حل‌وفصل کند.

مدیر رویداد‌های دانش‌آموزی و پژوهش‌سرا‌های سازمان سمای دانشگاه آزاد اسلامی مهربان و آرام بودن را از دیگر ویژگی‌های انسان توسعه‌یافته نام برد و گفت: انسان باید خوب گوش و فکر کند با عجله سخن نگوید و زمانی که با او برخورد می‌کنید، امواج آرام‌بخش و مهربانی، سراسر وجودتان را پرمی‌کند.  انسانی توسعه‌یافته است که از نیاز به نمایش عبور کرده در سخن گفتن اظهار فضل نمی‌کند و از چاپلوسی دیگران مشمئز می‌شود.

حسن‌زاده روحیه مشارکت‌پذیری، همفکری و همکاری با دیگران را از دیگر ویژگی‌های انسان توسعه‌یافته نام برد و ادامه داد: انسانی که به تفکر جمعی و مشورت اعتقاد دارد، تقسیم‌کار را می‌فهمد، اصول مقدماتی مدیریت را بلد بوده و کاملاً باور دارد که عقلِ کل نیست، انسانی توسعه‌یافته است. انسان باید در مقابل تبلیغات زیان‌بار و یا کذب، روحیه پایداری و نگاه کارشناسی داشته باشد و هر نگرشی را در قالب عقل، تجربه و مشورت به تجزیه‌وتحلیل گیرد تا در گرداب تبلیغات سوء قرار نگیرد.

وی افزود: انسان توسعه‌یافته روحیه همزیستی مسالمت‌آمیز با جامعه دارد با خودش سازگار و با محیط زندگی‌اش هماهنگ است، محیط زندگی‌اش را تغییر می‌دهد؛ اما با شرایط نمی‌جنگد. انسان باید به تندرستی جسمی، سلامتی روحی و روانی خود اهمیت دهد. ورزش و تفریح کرده در همه امور متعادل باشد و به‌واقع زندگی کند. نوع لباس پوشیدنش، روش گفتاری‌اش، منش کرداری‌اش و حتی نوع نگاه و چهره‌اش به‌گونه‌ای باشد که موردپذیرش اجتماع واقع شود.

این کارشناس فلسفه تعلیم و تربیت  با اشاره به دیگر ویژگی‌های انسان توسعه‌یافته مطرح کرد: انسان توسعه‌یافته بخش مهمی از زندگی خود را برای به‌جای گذاشتن میراثی ارزشمند برای جامعه، طراحی می‌کند، مسئولیت کاری را که در آن تخصص ندارد نمی‌پذیرد،  مسئولیت کاری را به کسی که در آن کار تخصصی ندارد نمی‌سپارد و اگر خواست ثروتمند شود، نهاد‌های دولتی و حکومتی را ترک می‌کند؛ اجازه می‌دهد دیگران حرف خود را تمام کنند. یاد گرفته بیشتر سکوت کند تا حرف بزند، بیشتر بشنود تا بگوید؛ با حیوانات مهربان بوده و به محیط‌زیست خود اهمیت می‌دهد؛ قانونمند است و به قانون احترام می‌گذارد. حتی در مواقعی که قانون را مطابق میل خود نمی‌داند نیز حاضر نیست قانون‌شکنی کرده و قانون را زیر پا بگذارد.

حسن‌زاده با تأکید بر دانایی تبیین کرد: «انسان توسعه‌یافته» کتاب می‌خواند. انسان باید برای کل جامعه و آینده آن تلاش می‌کند و نه صرفاً برای باند، گروه، همفکران و یا اقوام خود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته