دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1399 - 00:03
دانش‌بنیان‌ها در مبارزه با کرونا/58؛

حمله به کرونا با «شکارچی تب»/ دیگر نگران اماکن پر تردد نباشید!

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید سامانه هوشمند تشخیص حرارت بدن و غربالگری کرونا شده است که کاربرد بسیاری در اماکن شلوغ و پرتردد دارد.
کد خبر : 499446
128105000001.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  تب یا افزایش حرارت بدن بیش از حد استاندارد یکی از علائم بیماری کرونا به شمار می‌رود. درواقع کرونا نیز مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر وقتی بدن را درگیر عفونت می‌کند، باعث افزایش حرارت آن می‌شود. گفتنی است که افزایش دمای بدن در علم پزشکی علامت مثبتی در نظر گرفته می‌شود زیرا به این معناست که بدن در حال مبارزه با عوامل بیماری‌زاست و سیستم ایمنی در حال مقابله با ویروس‌ها یا میکروب‌های واردشده به بدن است.


تشخیص دمای بدن به صورت گروهی


یک شرکت دانش‌بنیان که حوزه اصلی فعالیتش ساخت تجهیزات امنیت الکترونیک است، بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور با تغییر و ارتقای کارایی سیستم‌ دوربین‌های خود موفق به ایجاد سامانه‌ای برای تشخیص دمای بدن شد. این سیستم شکارچی تب نام دارد و می‌تواند کاربرد بسیاری در مکان‌ها و فضاهای پرتردد مانند پاساژها، فروشگاه‌ها و سازمان‌ها داشته باشد.



سحر مهدی‌زاده کارشناس فنی این شرکت دانش‌بنیان، می‌گوید؛ سامانه تشخیص گروهی دما در اسفند ماه به بهره‌برداری رسید و میزان خطای آن زیر یک دهم درجه سانتی‌گراد است. این سیستم می‌تواند دمای بدن 30 نفر را به صورت همزمان اندازه‌گیری کند که به نوعی غربالگری کرونا به شمار می‌رود.


سامانه هوشمند تشخیص و غربالگری بیماران مبتلا به کرونا از تلفیق یک دوربین حرارتی و دوربین دید در شب تشکیل شده که  مجهز به سنسور کالیبراسیون (نوعی سنسور پزشکی) بوده و می‌تواند درجه حرارت بدن افراد را از فاصله دو تا هفت متری تشخیص دهد.  علاوه‌بر اعمال تغییرات در سخت‌افزار این سامانه، نرم‌افزار آن نیز توسط دانشمندان ایرانی بومی‌سازی و شخصی‌سازی شده است.  سامانه هوشمند تشخیص کرونا قابل سفارشی‌سازی برای سازمان‌های مختلف را نیز دارد.



حمایت بیشتر، تولید بیشتر


پس از انجام آزمایش‌های نهایی، این سامانه به اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فرستاده شد تا مجوز نهایی آن گرفته شود. این شرکت دانش‌بنیان در هفته 15 تا 20 دستگاه غربالگری کرونا تولید می‌کند و در صورت حمایت بیشتر می‌تواند ظرفیت تولید خود را به 50 دستگاه در هفته برساند.


این محصول از نظر کیفی قابل‌ رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است  و علاوه‌بر این دسترسی به خدمات پس از فروش و گارانتی آن آسان‌تر و ارزان‌تر است. این شرکت در صورت حمایت می‌تواند نیاز کشور به دوربین حرارتی را تأمین کند تا کشور از واردات این محصول بی‌نیاز شود. نمونه اولیه سامانه شکارچی تب با حمایت‌ها و تسهیلات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ساخته شده است. سنسورهای مورد نیاز برای ساخت این سامانه 8 هزار دلار قیمت دارند که این شرکت با استفاده از تسهیلات معاونت توانست سنسورها را با قیمت پایین‌تری تحویل بگیرد.



خلاقیت و نوآوری؛ کلید مبارزه با همه‌گیری کرونا


با شیوع کرونا در جهان مشکلات بسیاری گریبان‌گیر بشر شد، از کمبود ماسک و ونتیلاتور گرفته تا بحران‌های بهداشتی و اقتصادی. در این شرایط بحرانی شرکت‌های دانش‌بنیان به سرعت دست به کار شدند و با بکارگیری خلاقیت، نوآوری، دانش فنی و پشتکار خود گوشه‌ای از کار را گرفتند تا نیازهای جامعه را برطرف کنند. برخی از این شرکت‌ها خطوط تولید جدید راه‌اندازی کردند، برخی توان تولید خود را افزایش دادند و برخی دیگر خط تولید خود را به طور کلی تغییر دادند تا اقلام و کالاهای مورد نیاز کادر درمانی و مردم را فراهم کنند. کمترین کاری که می‌توان برای قدردانی از این شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داد استفاده و خرید از محصولات آنهاست. البته حمایت از دانش‌بنیان‌ها نباید تنها به مردم ختم شود، بلکه انتظار می‌رود سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک نیز از شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات آنها حمایت کنند تا کشور به خودکفایی برسد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته