دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1397 - 13:47
اسحاق جهانگیری:

نخبگان دانشگاهی در شرایط فعلی نقش مهمی در حل مشکلات کشور دارند

معاون اول رئیس جمهور گفت: در شرایط حساس کنونی باید نخبگان، دانشگاهیان و دانشگاه‌ها بتوانند نقش واقعی خود را در کشور ایفا کنند و به کانون حل و فصل مشکلات و مسائل کشور تبدیل شوند.
کد خبر : 304228

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری، اسحاق جهانگیری شامگاه سه‌شنبه در جلسه هم‌اندیشی با رؤسای ۱۳ دانشگاه برتر کشور و برخی از استادان دانشگاه با اشاره به جنگ تبلیغی و روانی آمریکا و رسانه‌های وابسته آنان علیه ملت ایران اظهار کرد: دشمنان تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا با یک جنگ روانی و رسانه‌ای، افکار عمومی در ایران را با تشویش، نگرانی و ناامیدی نسبت به آینده کشور و نظام مواجه سازند.


وی افزود: دشمنان سرمایه اجتماعی کشور را نشانه گرفته‌اند که همه دلسوزان کشور باید با وحدت و همدلی نگذارند سرمایه اجتماعی کشور دچار فرسایش شود.


معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مردم و به ویژه نسل جوان نسبت به آینده نگرانی‌هایی دارند و تلاش ما باید بر محوریت رفع نگرانی مردم و ایجاد امید و نشاط در جامعه متمرکز شود.


جهانگیری تاکید کرد: در فضای بی‌اعتمادی و ناامیدی نسبت به آینده، هر نوع سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای کشور با مشکل مواجه می‌شود بنابراین ایجاد امید و اعتماد نسبت به آینده کشور باید اولویت همه باشد.


رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به آگاهی دولت از وجود ضعف در ساختار ارتباطی دولت با نخبگان و مردم گفت: باید این اختلال ارتباطی با کمک صاحب‌نظران و هم‌اندیشی دولت با نخبگان مرتفع و مناسبات ارتباطی میان دولت و نخبگان و مردم تقویت شود تا بتوانیم جنگ روانی دشمن را با شکست مواجه کنیم.


معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: در شرایط حساس کنونی باید به سمتی حرکت کنیم که نخبگان، دانشگاهیان و دانشگاه‌ها بتوانند نقش واقعی خود را در کشور ایفا کنند و به کانون حل و فصل مشکلات و مسائل کشور تبدیل شوند.


جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه پس از برجام کشور در مسیر توسعه قرار گرفت و به دنبال جذب و تأمین منابع مالی برای رفع نیازهای دانشگاه‌ها و نوسازی و تجهیز بخش‌های مختلف علمی و اقتصادی در مسیر توسعه کشور بودیم، خاطرنشان کرد: اولویت نخست همه ما در شرایط تحریم باید تلاش برای اداره مطلوب کشور به نحوی باشد که به زندگی مردم کمترین آسیب وارد شود چرا که آمریکا در تلاش است با اعمال فشارهای مختلف بر جامعه، ما را به عقب‌نشینی و تسلیم وادار کند اما به فضل الهی و با تلاش و همت مردم و مسئولین این مشکلات را به خوبی پشت سر خواهیم گذاشت و از این شرایط عبور خواهیم کرد.


وی با بیان اینکه در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با چهار ماه ابتدای سال گذشته هم به لحاظ فروش نفت و درآمدهای ارزی و هم به لحاظ اختصاص ارز برای تأمین نیازهای اساسی کشور در وضعیت مطمئن‌تری هستیم تاکید کرد: همه تدابیر لازم برای مواجهه با شرایط مختلف اندیشیده شده است و جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.


معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت وحدت مسئولان کشور و قوای سه گانه در مدیریت شرایط خطیر کنونی و تسهیل فرایندهای تصمیم‌گیری و اجرایی تصریح کرد: خوشبختانه با تدبیر رهبر معظم انقلاب و تشکیل جلسات مستمر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا شاهد وحدت رویه در مواجهه با مسائل مختلف کشور هستیم و دولت نیز در این راستا آمادگی لازم را برای اصلاح فرایندهای تصمیم‌گیری و اجرایی متناسب با شرایط مختلف را دارد.


جهانگیری همچنین حل و فصل اختلافات داخلی را ضروری خواند و گفت: همه نخبگان سیاسی و اجتماعی و گروه‌ها و جریان‌های سیاسی مختلف باید برای انسجام و وحدت در کشور بیش از پیش تلاش کنند تا اعتماد و امید مردم را ترمیم کنیم.


رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه کشورمان و خروج غیرقانونی از برجام تصریح کرد: به تصدیق غالب نخبگان کشور در مقطع کنونی با توجه به سیاست‌های خصمانه و توأم با بی‌احترامی دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران مذاکره با این کشور پذیرفتنی نیست.


حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست با اشاره به فضاسازی‌های انجام شده توسط دشمنان علیه کشور در خصوص موضوعات مختلف سیاسی نظیر برجام و رژیم حقوقی دریای خزر خواستار بسترسازی و حضور دانشگاهیان برای توضیح مسائل سیاسی و حقوقی به افکار عمومی شد.


وی گفت: اگر نتوانیم در این مسائل روشنگری لازم را انجام دهیم و با ایجاد شوک‌های مثبت روانی و رسانه‌ای به جامعه، افکار عمومی را همراه نکنیم، کشور با مشکل مواجه خواهد شد.


احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این جلسه با بیان اینکه وحدت مسئولان در داخل کشور باید نمود عینی داشته باشد، به برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت برای تامین نیازهای جامعه تاکید کرد و گفت: خوشبختانه در محافل علمی بدون توجه به سوداگری‌های بازار تحقیقات و امور پژوهشی به خوبی در حال انجام است.


همچنین سیدحسن صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی در این نشست با اشاره به برخی نگرانی‌ها بین استادان دانشگاه و دانشجویان در خصوص وضعیت کنونی کشور، گفت: دولت باید با ارتباط قوی‌تر با محافل دانشگاهی این نگرانی‌ها و دغدغه‌ها را مرتفع کند.


محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران نیز موضوع تقویت تعامل دستگاه‌ها با یکدیگر و استفاده از تجارب دانشگاهی برای حل و فصل موضوعات پیش رو را یادآور شد و خواستار همکاری بیشتر دستگاه‌های حاکمیتی با نهادهای علمی شد.


وی ارائه راهکار از سوی دانشگاه ها را منوط به در اختیار داشتن اطلاعات دقیق از مسائل و مشکلات پیش روی دولت دانست و اظهار کرد: در صورت ارتباط بیشتر مسئولان اقتصادی با دانشگاهیان می‌توان برای برون‌رفت از مسائل موجود به راه حل‌های اجرایی رسید.


در ادامه این جلسه رؤسای دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، امیرکبیر، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، شیراز، تبریز و اصفهان نیز هر کدام در سخنانی با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های بزرگی در دانشگاه‌های کشور برای برون‌رفت از مشکلات وجود دارد، آمادگی خود را برای همراهی با دولت و ارائه پیشنهادات راهگشا به منظور حل بحران‌های فعلی اعلام کردند.


تأکید بر قانون‌گرایی، ضرورت جلب اعتماد مردم و نمایش همبستگی دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه، روشنگری درباره ابعاد تحریم‌ها و ظرفیت‌های کشور، استفاده از توانمندی استادان و دانشجویان برای ترسیم چشم‌انداز روشن نسبت به آینده کشور با توجه به واقعیت‌ها، برخورد با مفسدان اقتصادی، چگونگی ایجاد ارتباط نظام‌مند میان مسئولان و نخبگان و همکاری برای تزریق امید و اعتماد به جامعه از مهمترین مباحث مطرح شده در این جلسه بود.


در این جلسه مقرر شد رؤسای دانشگاه‌های حاضر طی جلسه‌ای ساز و کار ایجاد ارتباط نظام‌مند دولت با نخبگان و دانشگاه‌ها را با محوریت رضا فرجی دانا مشاور رئیس جمهور تعیین و به دولت پیشنهاد کنند.


انتهای پیام/4007


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته