کرونا تلفات میدهد یا بیمسئولیتی؟/ وقتی رئیس جمهور جای عراق و ترکیه را عوض میکند
گروه جامعه خبرگزاری آنا-یاسمین بخشی؛ آقای رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به دلایل شروع موجود چهارم کرونا (کرونای انگلیسی) از جمله خریدهای شب عید، سفرهای نوروزی، مراسم عروسی در ماههای رجب و شعبان و دورهمیهای شب عید گفت: اولین و بزرگترین عامل ورود ویروس انگلیسی و آنچه امروز خانوادهها را گرفتار کرده و بیمارستان را پر کرده است انتقال ویروس از عراق بود؛ اگر از خوزستان و ایلام، ویروس انگلیسی وارد این استانها و وارد بقیه استانها نمیشد، حتماً این موضوع را نداشتیم.
این صحبتها در حالی بیان میشود که پیش از شروع تعطیلات نوروزی و تکاپوی مردم برای برای خرید و رفتن به سفر با توجه به شرایط کرونایی حاکم بر جامعه، وزیر بهداشت عاجزانه از مردم درخواست کرد تا به سفر نروند اما علیرغم فریادهای وزیر بهداشت مبنی بر اینکه شروع سفرها و صفهای طولانی مرغ و تردد برای خریدهای نوروزی شروع موج چهارم کرونا را به دنبال خواهد داشت، شاهد باز بودن خطوط هوایی به ترکیه و صدور مجوز برای سفر با توجه به رنگبندی مناطق بودیم.
این ناهماهنگی مسئولان منجر به آغاز سفرها و در نتیجه بالارفتن آمار مراجعان کرونایی به مراکز بهداشتی شد تا جاییکه در نیمه تعطیلات، مسئولان کشور از مردم خواستند به شهرهای خود بازگردند چرا که روز به روز به تعداد شهرهایی با وضعیت بحرانی افزوده میشد.
با این حال و درحالیکه ویروس کرونا در کشور جولان میداد رئیس جمهور انگشت حیرت را بر دهان کارشناسان و مسئولان بهداشتی کشور گذاشت و در یک برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد: «به نظر من پیک کرونا پایان یافته است»
این جمله زمانی از سوی رئیس جمهور مطرح شد که چند روز پیش از این سخنان، سعید نمکی، وزیر بهداشت از آغاز مرحله نوروزی طرح شهید سلیمانی خبر داد و از مردم خواست به دلیل شیوع ویروس جهشیافته انگلیسی از سفر کردن پرهیز کنند؛ زیرا شناسایی افراد ناقل در این طرح در یک جمعیت مواج دشوار است و نمیتوان با انجام سفرهای نوروزی جلوی بیشتر شیوع بیماری کرونا را گرفت.
تناقض صحبتهای رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا
دقیقا یک روز بعد از تعطیلات نوروزی رئیس جمهور با یک تغییر موضع آشکار و قابل پیشبینی که در تمام این سالها از او سراغ داشتیم، گفت: «در دو استان، موج چهارم آغاز شده و در برخی از استانهای دیگر نیز اگر مراعات نکنیم ممکن است وارد موج جدید بیماری کرونا شویم!»
البته این تغییر موضع و عدم هماهنگی رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا با وزارت بهداشت قابل پیشبینی بود چرا که پیش از این هم در خصوص سفرهای نوروزی متوجه این ناهماهنگی آشکار بودیم درست زمانی که تمام رسانهها و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان نسبت به بروز پیک جدید بیماری با بازگشاییها و سفرهای نوروزی هشدار داده بودند ستاد ملی مقابله با کرونا توجهی به هشدارها نکرده و تمام جادههای کشور خصوصاً شهرهای مسافرپذیر را باز گذاشتند.
این کشمکشها میان ستاد ملی مقابله با کرونا و زارت بهداشت به سفرهای نوروزی ختم نمیشود و اختلافات این دو نهاد درست زمانی بالا میگیرد که سعید نمکی طی نامهای از وزارت کشور درخواست میکند با توجه به وضعیت قرمز کشور ترکیه، کلیه سفرها به این کشور لغو شود اما ستاد ملی مقابله با کرونا تنها سفر با تورها را به ترکیه لغو کرد و پروازها به این کشور همچنان ادامه دارد.
عراق؛ متهم بعدی شیوع کرونا از نگاه رئیس جمهور
حال و در آخرین اظهار نظری که رئیس جمهور در ستاد ملی مقابله با کرونا داشت، عراق را متهم اصلی ورود ویروس کرونای انگلیسی به کشور عنوان کرد.
روحانی در این باره گفت که منبع ورود کرونای انگلیسی به ایران، کشور عراق بوده است و این گزاره زمانی از سوی او مطرح شد که بارها مسئولان وزارت بهداشت، کشور ترکیه را منبع ورود این ویروس به کشور عنوان میکردند.
بسیاری از کارشناسان بهداشتی در رد صحبتهای رئیس جمهور این موضوع را مطرح میکردند که چگونه ممکن است با بسته بودن مرزهای ایلام و خوزستان با کشور عراق و عدم حضور ایرانیان در این کشور، عراق منبع اصلی شیوع ایرن ویروس در ایران بیان شود.
در همین خصوص سمیه محمودی، نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس در گفتوگویی که با خبرگزاری آنا داشت، با بیان اینکه ورود موج چهارم کرونا به کشور با توجه به سفرهای نوروزی از جمله سفرها به کشور ترکیه قابل پیشبینی بود گفت: عدم مدیریت در ستاد ملی مقابله با کرونا موج میزند و وظیفه ملی تحقیق و تفحص در امور ستاد ملی مقابله با کروناست.
وی افزود: قبل از شیوع موج چهارم وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه سفرها میتواند شیوع کرونا را تشدید کند، وقوع این اوضاع وخیم در کشور را پیشبینی کرده بود اما به صحبتهای وی هیچ توجهی نشد و تمام این موارد نشان از عدم هماهنگی در دولت مخصوصاً ستاد ملی مقابله با کروناست.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس با انتقاد از رنگبندی شهرها گفت: چگونه میشود که شبی در یک استان مراسم عروسی برگزار میشود و صبح همانروز آن منطقه قرمز شده است؟
وی معتقد است با ادامه این وضعیت و ناهماهنگی بین مدیران و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا، دود آن به چشم مردم و کادر درمان خواهد رفت.
همچنین قدرتالله حمزه، نماینده مردم چهارمحال و بختیاری هم در خصوص مواجهه کشور با موج چهارم کرونا به خبرگزاری آنا گفت: اگر همانند سال گذشته و در ایام نوروز تمام کشور را قرنطینه میکردند با این بحران مواجه نمیشدیم.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور باید از مشاورانی که در امور مختلف دارد مشاوره بگیرد گفت: در خصوص موضوع کرونا بهترین مشاور در ستاد ملی مقابله با کرونا وزیر بهداشت است که علیرغم تمام هشدارها برای جلوگیری از موج چهارم کرونا در کشور متاسفانه به نظر وی توجهی نشد.
با این حال و با تمام این اتفاقاتی که در ستاد ملی مقابله با کرونا رخ میدهد باید منتظر ماند و دید آیا قوه قضاییه در این مورد که بیشک یکی از موارد ترک فعل مدیران است ورود میکند و به نتیجهای میرسد؟
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/