شنبه  17  خرداد  1399
Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

روش‌های افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات در روزهای کرونایی

شنبه 23 فروردین 1399 ساعت 00:05
در این روزها که به دلیل شیوع بیماری کرونا برخی از ما در قرنطینه به سر برده و کمتر از خانه خارج می‌شویم، نگهداری طولانی مدت از میوه‌ها و سبزیجات به یک مسئله تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در روزهایی که به دلیل شیوع کرونا مجبوریم بسیار کمتر از گذشته به خرید برویم، ذخیره کافی مواد غذایی و داشتن ابتکاراتی برای افزایش ماندگاری آن‌ها یک چالش مهم برای خانواده‌ها است.

در ادامه چند راه حل برای افزایش مدت نگهداری مواد غذایی و هم‌زمان حفظ کیفیت آن‌ها پیشنهاد می‌شود:

یخچالتان را سرد نگه‌دارید

یکی از اساسی‌ترین قوانین برای تازه نگه‌داشتن مواد غذایی در یخچال این است که هرچه یخچال سردتر باشد، دوام مواد غذایی بیشتر خواهد شد. دمای یخچال باید بین ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد باشد تا هم کیفیت و هم سلامت مواد غذایی حتی برای شیر که ماندگاری کمی دارد، تضمین شود.

مواد غذایی را تا جای امکان دور از در یخچال بچینید

در روزهایی که به دلیل شیوع کرونا مجبوریم تمام روز در خانه بمانیم، باز و بسته شدن در یخچال‌ها بسیار بیشتر از دیگر روزها اتفاق می‌افتد و به همین دلیل احتمال گرم شدن فضای درون یخچال‌ها بسیار بالاست. دمای یخچال را کنترل کنید و از سرمای آن مطمئن شوید. تا جایی که می‌توانید مواد غذایی را دورتر از در بچینید تا در اثر باز و بسته شدن‌های در یخچال، دیرتر گرم شوند.

مواد غذایی خود را گروه‌بندی کرده و از یکدیگر جدا کنید

دوام همه میوه‌ها و سبزی‌ها به یک اندازه نیست؛ بنابراین نمی‌توان همه را در یک کشوی یخچال قرار داد. اگر همه میوه‌ها و سبزی‌ها را در یک مکان بگذارید، طول عمر برخی از آن‌ها کوتاه‌تر می‌شود؛ مثلا سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، خربزه و هلو از جمله مواد غذایی هستند که گاز اتیلن زیادی تولید می‌کنند. گاز اتیلن را می‌توان هورمون طبیعی رسیدن و حتی پوسیدگی میوه‌ها و پژمردگی گل‌ها و سبزیجات دانست. در مقابل مارچوبه، سیر، پیاز، کلم بروکلی، گل کلم، هویج، لوبیا سبز، فلفل و توت‌فرنگی از جمله مواد غذایی هستند که در مقابل گاز اتیلن بسیار حساس‌اند. اگر می‌خواهید این مواد را در یخچال بگذارید، محصولات با گاز اتیلن بالا را در یک کشو بگذارید و از وسایلی استفاده کنید که این گاز را جذب می‌کنند و باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی می‌شوند.

همه چیز را در یخچال نگذارید

برخی از میوه‌ها و سبزیجات در دمای اتاق دوام بیشتری دارند بنابراین نباید آن‌ها را در داخل یخچال گذاشت. سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، پیاز و آووکادو در این گروه قرار دارند.

برخی برگ‌ها را باید چید

فاسدشدن میوه‌ها و سبزیجات به دلایل مختلفی روی می‌دهد از جمله به دلیل وجود رطوبت، آنزیم، اکسیداسیون (قرار گرفتن در معرض هوا) و عامل زمان که یکی از مهم‌ترین عوامل فاسدشدن مواد غذایی است. برخی آنزیم‌ها حتی پس از چیده شدن میوه‌ها و سبزی‌ها از درخت یا بوته همچنان فعال‌اند و به‌تدریج باعث پوسیدگی آن‌ها می‌شوند. به همین دلیل در «سبزیجات ریشه‌ای» مانند هویج، شلغم و چغندر با چیدن برگ‌هایشان می‌توان ماندگاری آن‌ها را افزایش داد و برای ماه‌ها ذخیره کرد.

میوه و سبزیجات را نشویید

رطوبت باعث تولید کپک می‌شود. به همین دلیل شستن تمام توت‌فرنگی‌ها باعث می‌شود که خیلی زودتر از آنچه فکر می‌کنید پوسیده شوند. تنها چیزهایی را بشویید که همان موقع می‌خواهید مصرف کنید. به کمک برخی وسایل جانبی، سعی کنید رطوبت یخچال خود را نیز پایین بیاورید تا میوه‌ها و سبزیجات تازه و پردوام باقی بمانند.

استفاده از بطری آب برای سبزیجات

بهترین راه برای افزایش عمر سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری این است که ساقۀ آن‌ها را در لیوانی پر از آب قرار دهید و یک کیسه پلاستیکی روی آن‌ها بکشید. این کار به حفظ رطوبت سبزیجات کمک می‌کند. به یاد داشته باشید که مرتباً آب لیوان را عوض کنید.

اتلاف مواد غذایی را به حداقل برسانید

بعضی وقت‌ها تنها به نصف یک پیاز، گوجه‌فرنگی یا لیمو نیاز دارید. برای این کار باید سطوح بریده‌شده این مواد را به حداقل برسانید زیرا اکسیژن یکی از فاکتورهایی است که فاسدشدن مواد غذایی را سرعت می‌بخشد. اگر به نصف یک پیاز احتیاج دارید، دیگر همۀ آن را خرد نکنید و نیمۀ باقی‌مانده را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در آن را محکم ببندید. این کار باعث می‌شود که بوی نیمه باقی‌مانده نیز فضای یخچال شما را پر نکند.

پنیرتان را خفه نکنید

پنیر به‌ویژه یک پنیر خوب، یک محصول زنده است. گذاشتن پنیر در یک محفظه پلاستیکی و بستن سر آن، نه تنها باعث می‌شود که پنیر نتواند نفس بکشد بلکه رطوبت را در داخل این محفظه حبس می‌کند و به این ترتیب پنیر نرم و لزج می‌شود. بهترین کار برای نگهداری پنیر، استفاده از کاغذهای روغنی و براق است. آن‌ها را در این کاغذها بپیچید و سپس در یک ظرف مخصوص یخچال بگذارید و در آن را ببندید.

هوای داخل ظرف را تخلیه کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ مواد غذایی، تخلیه هوایی است که در داخل ظرف وجود دارد. با پمپاژ کردن هوای داخل ظرف گاه می‌توان طول عمر مواد غذایی را تا ۵ برابر بیش از استفاده از دیگر راههای نگهداری افزایش داد.

انتهای پیام/4145/پ

http://ana.ir/i/482128
آیا استفاده از دستکش باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا می‌شود؟

آیا استفاده از دستکش باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا می‌شود؟

راه‌های تشخیص تب بدون استفاده از دستگاه‌های تب‌سنج/ از کجا بفهمیم کرونا گرفته‌ایم؟

راه‌های تشخیص تب بدون استفاده از دستگاه‌های تب‌سنج/ از کجا بفهمیم کرونا گرفته‌ایم؟

لنزهای چشم، شما را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار می‌دهد

لنزهای چشم، شما را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار می‌دهد

بیماری‌های مرتبط با نشانه سرفه کردن چیست؟/ چرا سرفه‌ در افراد بهبودیافته از کرونا ادامه‌ دارد؟

بیماری‌های مرتبط با نشانه سرفه کردن چیست؟/ چرا سرفه‌ در افراد بهبودیافته از کرونا ادامه‌ دارد؟

آسیب‌های پوستی هم به علائم احتمالی ابتلا به کرونا اضافه شد

آسیب‌های پوستی هم به علائم احتمالی ابتلا به کرونا اضافه شد

منظور از «ایمنی جمعی» در مقابله با کرونا چیست؟

منظور از «ایمنی جمعی» در مقابله با کرونا چیست؟

آیا کرونا برای همیشه همراه انسان‌ها خواهد ماند؟/ خطر ابتلای مجدد بهبودیافتگان به ویروس کووید-۱۹ چقدر است؟

آیا کرونا برای همیشه همراه انسان‌ها خواهد ماند؟/ خطر ابتلای مجدد بهبودیافتگان به ویروس کووید-۱۹ چقدر است؟

۵ روش تشخیص ماسک استاندارد از ماسک تقلبی+فیلم

۵ روش تشخیص ماسک استاندارد از ماسک تقلبی+فیلم

شباهت ۸۰ درصدی میان ویروس سارس و کووید-19 وجود دارد

شباهت ۸۰ درصدی میان ویروس سارس و کووید-19 وجود دارد

مردان، زنان و نوزادان؛ احتمال ابتلای کدام یک به کرونا بیشتر است؟

مردان، زنان و نوزادان؛ احتمال ابتلای کدام یک به کرونا بیشتر است؟

آیا عارضه «چشم صورتی» از علائم ابتلا به کرونا است؟

آیا عارضه «چشم صورتی» از علائم ابتلا به کرونا است؟

با حفظ تنوع غذای مصرفی به جنگ کرونا برویم

با حفظ تنوع غذای مصرفی به جنگ کرونا برویم

نکته‌های مهم تغذیه‌ای برای بهبودیافتگان کرونا در دوران نقاهت

نکته‌های مهم تغذیه‌ای برای بهبودیافتگان کرونا در دوران نقاهت

ویروس کرونا چند ساعت روی ماسک باقی می‌ماند؟

ویروس کرونا چند ساعت روی ماسک باقی می‌ماند؟

چرا پادگان‌ها برای سربازان در مقابله با کرونا جای امن‌تری است؟ +اینفوگرافی

چرا پادگان‌ها برای سربازان در مقابله با کرونا جای امن‌تری است؟ +اینفوگرافی

 مراقبت در برابر ویروس کرونا برای انواع معلولیت و ناتوانی چگونه است؟

مراقبت در برابر ویروس کرونا برای انواع معلولیت و ناتوانی چگونه است؟

روش درست استفاده از ماسک برای مقابله با بیماری کرونا

روش درست استفاده از ماسک برای مقابله با بیماری کرونا

کدام شاخصه در مواجهه با کرونا مهم‌تر است؛ اقتصاد یا سلامت مردم؟

کدام شاخصه در مواجهه با کرونا مهم‌تر است؛ اقتصاد یا سلامت مردم؟