اشتغال70 درصد دانشآموختگان علمی کاربردی/ لزوم مهارتی شدن 30 درصد دانشجویان تا سال 99
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمد حسین امید در کنگره ملی آموزشهای عالی مهارت، فناوری و اشتغال صبح امروز در دانشگاه تهران گفت: بر اساس یکی از اهداف برنامه ششم توسعه باید در پایان سال پنجم برنامه (سال 99) 30 درصد دانشجوی مهارتی داشته باشیم. اگر فرض کنیم تعداد دانشجویان کشور در سال 99 به 4 میلیون نفر برسد باید در این سال و از این تعداد یک میلیون و 200 هزار دانشجو آموزش مهارتی ببینند. در حالی که الان کمتر از 600 هزار نفر هستند ولی ظرفیت دو دانشگاه مهارتی کشور به حدی است که میتواند این نیاز را برآورده کند.
وی مشکل امروز کشور را فرهنگ مدرکگرایی و استفاده ناصحیح از تحصیلات دانشگاهی دانست و گفت: مهم این است که دانشجویان به روشهای مختلف کاری پیدا کنند در حالی که درس و شغلشان هم با هم سنخیت ندارد. کار ما در دانشگاه علمی کاربردی این است تا یک گفتمان ملی در حوزه آموزشهای مهارتی ایجاد کنیم. بیش از 70 درصد دانشآموختگان دانشگاه جامع اشتغال دارند.
امید با تاکید بر اینکه اشتغالزایی دانشجویان مهارتی هزینه پایینتری هم دارد، گفت: بر اساس اعلام وزیر کار برای ایجاد یک شغل 300 تا 500 میلیون تومان پول لازم است در حالی که این رقم برای دانشجویان مهارتی کمتر از 10 درصد است.
انتهای پیام/