دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1394 - 13:15

تحقق رویای کاربردی کردن «اینترنت اشیاء» با کمک نانوسیم

محققان آمریکایی با استفاده از فناوری نانوسیم و بافت آنها، در حال ارائه سخت‌افزاری هستند که بتواند مشکل تداخل امواج در اینترنت اشیاء را حل کند.
کد خبر : 68103

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که اینترنت اشیاء (IoT) تنها در بخش راه‌آهن تا سال 2025 گردش مالی‌ای بیش از 14 تریلیون دلار خواهد داشت. برخی معتقدند برای جلوگیری از تداخل، بهتر است در مورد برخی قوانین و سیاست‌ها تجدید نظر کرد.


محققان شرکت دراپر (Draper) با همکاری پژوهشگران دانشگاه هاروارد موفق به ارائه راهبردی شدند که با استفاده از آن سخت‌افزارهای نانومقیاس را می‌توان کنار هم چید تا ابزاری به‌دست آید که سیگنال‌های خالص تولید و دریافت کند. با این کار، مشکل تداخل در دریافت و ارسال به حداقل می‌رسد.


اکنون باید در فرکانس‌های ادوات، اختلاف معنی‌داری وجود داشته باشد تا مشکل تداخل به وجود نیاید. اما با این فناوری می‌توان این محدودیت را پشت ‌سر گذاشت.


آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (DARPA) سرمایه‌گذاری روی این حوزه انجام داده است تا راهی برای مونتاژ کردن سخت‌افزارهای نانومقیاس به‌دست آید تا از آن در سیستم‌های میکروالکترومکانیکی و نیمه‌هادی استفاده کرد.


در این راهبرد که به NanoLitz شهرت دارد، ابعاد سیم‌ها کاهش می‌یابد تا هدر رفت انرژی به حداقل برسد و همچنین پاسخ‌دهی با دقت بالاتری انجام شود. این گروه تحقیقاتی از روش خودآرایی در DNA در این پروژه استفاده کردند.


محققان شرکت دراپر در حال ارائه راهبردی الهام‌گرفته از سیستم‌های میکروسیالی هستند تا نانوسیم‌های تولید‌شده به شکلی از پیش تعیین شده ببافند. با این کار می‌توان خروجی سیستم را افزایش داد. این شرکت در حال طراحی و ساخت این ابزار است. با بهبود سیگنال‌دهی می‌توان انتقال سیگنال‌ها را پنج برابر بیشتر از حالت رایج در کانال‌ها انجام داد و مشکل تداخل را به حداقل رساند.


شرکت دراپر روی ارائه فناوری‌های پیشرفته برای حل مشکل پیشرو در حوزه اینترنت اشیاء کار می‌کند. این شرکت اکنون با بخش‌های مختلف دولتی، صنعت و دانشگاه همکاری دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب