دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی:

سرانه نسبت دانشجو به اعضای هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به کل کشور بالا‌تر است

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سرانه نسبت دانشجو به اعضای هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به کل کشور بالا‌تر است و طبق سیاست‌های دانشگاه آزاد این نسبت در سال ۱۳۹۹ یک به 37 و در سال ۱۴۰۴ نیز یک به 27 ارتقا خواهد یافت.
کد خبر : 57477

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر فرهاد حسین‌زاده لطفی در مراسم هفتمین جشنواره پژوهش و فن‌آوری و تجلیل از پژوهشگران بر‌تر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان که با حضور روسا، معاونان و پژوهشگران بر‌تر واحدهای استان سمنان، به میزبانی واحد دامغان برگزار شد، بیان کرد: از مجموع ۱۰ شاخص اصلیOECD شاخص‌های مهم آن عبارتند از: تعداد و نسبت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به کل جمعیت، نسبت دانشجو به هیأت علمی، هزینه سالانه تحصیل برای هر دانشجو، نسبت دانشجویان بین‌المللی و خارجی به کل دانشجویان ونهایتاً نرخ بیکاری در دانش‌آموختگان دانشگاه بین سنین ۲۵ تا ۶۴ سال که بر اساس گزارش سالانه سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، شهروندان روسیه و کانادا تحصیل کرده‌ترین جوامع در سال ۲۰۱۴ هستند.


معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بر اساس گزارش OECD، میانگین نسبت فارغ‌التحصیلان دانشگاه به کل جمعیت در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی ۳۲ درصد است به عبارت دیگر از هر سه فرد بزرگسال یک نفر در سال ۲۰۱۲ میلادی مدرک دانشگاهی اخذ کرده که این آمار افزایش چشمگیری نسبت به سال ۲۰۰۰ میلادی داشته به طوری که در آن سال از هر پنج فرد بزرگسال تنها یک نفر به این سطح از تحصیلات دست‌ می‌یافت.


وی نسبت اعضای هیات علمی به دانشجو در بین دانشگاه‌های جهان را یاد آور شد و گفت: میانگین نسبت دانشجو به هیأت علمی در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ۱۴ است. در ایران به ازای هر ۶۴دانشجو یک عضو هیات علمی وجود دارد و در دانشگاه آزاد اسلامی به ازای هر ۴۲دانشجو یک عضو هیات علمی (همگن) وجود دارد.


لطفی بر حمایت همه جانبه روسا و معاونان واحدهای دانشگاهی از رشته گرایش‌های آموزشی تأکید و عنوان کرد: ما کیفیت را فدای کمیت نمی‌کنیم و باید نگاه کیفی به تولیدات کمی داشته باشیم و این مطلب بعد از گذشت سه دهه از عمر این دانشگاه، اکنون بسیار اهمیت فراوان پیدا کرده است.


عباسپور: توجه به مقالات بازار محور که منجر به تجاری سازی محصولات شده و حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، تأسیس مراکز رشد و بنگاه‌های اقتصادی که از تأکیدات دکتر میرزاده است باعث خواهد شد که در آینده‌ای نه چندان دور این دانشگاه از لحاظ کیفی و بروندادهای علمی و پژوهشی نیز جزء دانشگاه‌های بر‌تر در سطح منطقه و جهان باشد

وی تولید ثروت از پژوهش را امری واجب دانست و گفت: پژوهش از سوی دانشگاه و صنعت همواره بصورت دو طرفه بوده است و این دو از هم جدا نخواهند شد و از این منظر ما نیز وظیفه بهبود روابط بین صنعت و دانشگاه را عهده دار هستیم.


رییس واحد دامغان نیز در این مراسم بیان کرد: اول دیماه روز زایش خورشید است که ایرانیان باستان این روز را بنا به حضور طراوت بخش خورشید شکر گزاری می‌کردند. اکنون این روز و پیوند آن با جشنواره پژوهشی استان سمنان که خاستگاه علم ودانش و پژوهش و تحقیق و توسعه است را قدردان بوده و به فال نیک می‌گیریم.


دکتر حسین عباسپور هفته پژوهش را فرصتی مغتنم برای تجلیل و قدردانی از فرهیختگان و پژوهشگران و در واقع تجلیل و احترام به علم و دانش و دستاوردهای علمی، دانست.


رئیس شورای پژوهش و فن‌آوری استان سمنان بیان کرد: باتوجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های علمی که در دانشگاه آزاد اسلامی بعنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان وجود دارد و همچنین ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و هزینه پایین پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی که ۷/۱ دانشگاه‌های دولتی است، چشم انداز اصلی این دوره بر پژوهش محوری و کارآفرینی است.


عباسپور بیان کرد: توجه به مقالات بازار محور که منجر به تجاری سازی محصولات شده و حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، تأسیس مراکز رشد و بنگاه‌های اقتصادی که از تأکیدات دکتر میرزاده است باعث خواهد شد که در آینده‌ای نه چندان دور این دانشگاه از لحاظ کیفی و بروندادهای علمی و پژوهشی نیز جزء دانشگاه‌های بر‌تر در سطح منطقه و جهان باشد.


وی همچنین با توجه به وجود زیرساخت‌ها و پتانسیل‌های موجود پژوهشی در سطح واحدهای استان سمنان، گزارش جامعی از فعالیت‌های شورای پژوهش و فن آوری استان برای حاضرین در جلسه ارائه کرد.


دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان نیز با حضور در جمع پژوهشگران بر‌تر این استان بیان کرد: حضور لطفی در این برنامه مایه مباهات است، وی از جنس پژوهش هستند و سال‌ها در این حوزه انجام وظیفه کردند. برگزاری این جشنواره در دانشگاه آزاد اسلامی که به اعتراف مخالفین خود نیز دارای پتانسیل‌ها و توانایی‌های بسیاری است و مصداق بارز اصل ۴۴ قانون اساسی است بسیار با اهمیت است. دانشگاه آزاد اسلامی نیمی از بار آموزش عالی کشور را بدون اینکه به منابع مالی کشور هزینه‌ای را تحمیل کند، به دوش می‌کشد.


دکتر شاهرخ رنجبر بهادری افزود: رویکرد جدید دانشگاه اکنون رویکرد توسعه گرایانه در سطح کیفی است بنابراین باید به لحاظ تولید علم و ارائه مقالات از سوی پژوهشگران نیز رویکرد افزایش کیفیت که همراه باتولید منابع مالی باشد در دستور کار قرار گیرد و محققان دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت تولید پژوهش و یا مقالات پژوهشی که همراه با تولید ثروت در کشور باشد، پیش بروند.


وی عواملی چون تجلیل از پژوهشگران بر‌تر، ایجاد بسترهای مناسب همچون سامانه همکار آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد (سا‌ها) و سیاست‌های تشویقی را در افزایش تولیدات علمی پژوهشگران دانشگاه‌ها دخیل و مؤثر دانست و بیان کرد: باید تعامل بین استادان، اعضای هیات علمی و دانشجویان فعال با حوزه پژوهش و فن آوری توسعه یابد زیرا ما باید در سال ۹۵ طبق سیاست‌های هیأت امنا حدوداً ۲۰درصد هزینه‌ها را از منابع مالی غیرشهریه‌ای تأمین کنیم که این موضوع جز با پژوهش‌های کاربردی که منجر به تولید ثروت شود، محقق نخواهد شد.


در ادامه این جشنواره از پژوهشگران بر‌تر استان در گروه‌های آموزشی مختلف قدردانی و تشکر شد که دکتر حسین افشاری از واحد دامغان در گروه کشاورزی، دکتر آذین توکلی از واحد گرمسار در گروه دامپزشکی، دکتر مرتضی خوشبخت علی آبادی از واحد شاهرود در گروه فنی- مهندسی، دکتر صابر زرین کمراز واحد گرمسار درگروه علوم پایه، دکتر حمید شفیع‌زاده از واحد گرمسار در رشته علوم انسانی، جزء پژوهشگران بر‌تر استان بودند و از دکتر محمدحسین دیبایی از واحد شاهرود به منظور طرح پژوهشی بر‌تر و دکتر حسین عباسپور از واحد دامغان به عنوان مدیرمسئول مجله nuts (مجله بر‌تر)، دکتر محمدجواد رضوانی به عنوان مخترع بر‌تر و محمد حسین فخاریان به عنوان دانشجوی بر‌تر پژوهشی استان با اهدای لوح و تندیس جشنواره قدردانی شد.
در پایان حاضران در جلسه از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان بازدید کردند و از نزدیک با فعالیت‌های حوزه پژوهش و فن آوری استان آشنا شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب