دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1394 - 09:24

واکنش منفی ترکیه به گزارش سالیانه اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا با توجه به تقاضای ترکیه برای عضویت در اتحادیه، گزارش سالیانه خود درباره اوضاع این کشور را به‌ویژه کاهش رعایت اصول دموکراسی منتشر کرد. موضوعی که با واکنش منفی آنکارا همراه شد.
کد خبر : 48990

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌ نقل از تارنمای شبکه «یورونیوز»، «یوهانس‌هان» کمیسر اتحادیه اروپا در امور مربوط به گسترش عضوگیری، گفت: (ترکیه) در زمینه رسانه‌های جمعی، آزادی بیان و استقلال قوه قضاییه عقب‌‌رفت و از سوی دیگر اقتصاد این کشور پیشرفت داشته است.


گفته می‌شود انتقاد اتحادیه اروپا از «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه به دلیل همکاری‌های وی درباره بحران پناه‌جویان به اروپا و تقبل پذیرش آنان در خاک ترکیه، با ملاحظاتی همراه بوده است.


گزارش سالیانه اتحادیه اروپا درباره ترکیه هم‌زمان با سالروز درگذشت «کمال آتاتورک» بنیان‌گذار ترکیه مدرن منتشر شده است. «آتاتورک» در سال 1923 میلادی موجی از اصلاحات را در این کشور آغاز کرد تا تصویری نوین از ترکیه‌ای دموکرات و اروپایی را به نمایش بگذارد ولی 77 سال پس از آن، ترکیه هنوز در پیوستن به اتحادیه اروپا ناموفق مانده است.


«اردوغان» سال گذشته گفته بود: ترکیه اکنون کشوری قدرتمند است، اگر شما هنوز ترکیه را مانند کشوری می‌بینید که پشت در ایستاده است و در می‌زند، بدانید که ترکیه کشوری نیست که برای ورود به اتحادیه اروپا التماس کند.


وی افزود: ترکیه قادر است به‌تنهایی و با عزم و اراده به پیش برود. اگر اتحادیه اروپا بپذیرد، ترکیه به این اتحادیه خواهد پیوست در غیر این صورت این کشور راه خود را ترسیم می‌کند.


ترکیه در سال 1987 میلادی برای پیوستن به اتحادیه اروپا درخواست رسمی داده بود ولی تا سال 1999 به‌عنوان کشور نامزد شناخته نمی‌شد. در اکتبر سال 2005 سرانجام با چراغ سبز کمیسیون، پارلمان و اعضای اتحادیه اروپا مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا آغاز شد، ولی «نیکولا سارکوزی» رئیس‌جمهوری وقت فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، روند مذاکرات را متوقف کردند. آنان ترجیح می‌دادند به جای پیوستن ترکیه به این اتحادیه، به «مشارکتی ترجیحی» با این کشور قناعت کنند، چیزی که آنکارا با آن مخالفت کرد.


بحران اخیر پناه‌جویان، بازی را تا اندازه‌ای به سود ترکیه تغییر داده است. در چنین اوضاعی اروپا به همکاری ترکیه نیاز دارد و در نهایت «آنگلا مرکل» در سفر ماه اکتبر به ترکیه قول داد بار دیگر پرونده الحاق را به جریان بیندازد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب