دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مهر 1394 - 10:42
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد

توسعه فعالیت‌های پژوهشی دانش‌بنیان؛ حفظ موجودیت دانشگاه، ارتباط با صنعت

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند گفت: مراکز تحقیقاتی با توسعه‌ای که پیدا می‌کند، می‌تواند در حوزه‌های مختلف با توجه به آزمایشگاه‌هایی که دارد، اشتغال ایجاد کند و فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموختگان مشغول به کار شوند.
کد خبر : 40066

دکتر سعید ذاکر بستان‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درخصوص وضعیت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند اظهار کرد: با توجه به اینکه واحد پرند یک واحد جوان است و عمر حدود 10 الی 12 سال دارد، طبیعتا در حوزه پژوهش هم خیلی جوان است. زمانی که بنده در سال 88 این مسئولیت را بر عهده گرفتم، تمام سیاست‌های دانشگاه در آن دوره بیشتر آموزشی و توسعه فضای آموزشی بود ولی در همان زمان هم دکتر قمی رئیس واحد حمایت کرد که از پتانسیل بالقوه به بالفعل برسیم.


وی ادامه داد: خوشبختانه طی 39 ماهی که در دوره قبل خدمت کردم، دانشگاه آزاد پرند با کسب 700 امتیاز پژوهشی و با 413 امتیازی که از قبل داشت نهایتاً به واحد بسیار بزرگ تبدیل شد که خود نشان‌دهنده این بود که پژوهش در واحد پرند جایگاه ویژه‌ای دارد بخصوص در دوره مدیریت جدید دکتر میرزاده و معاونان وی، موضوع پژوهش در اولویت نخست است و اقتصاد دانش‌بنیان، مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی اولویت ویژه‌ای دارد و با توجه به افت دانشجو، اهمیت این موضوع بیشتر نمایان شده است. خوشبختانه واحد پرند هم دارای مرکز رشد و مرکز تحقیقات بوده و نشان‌دهنده این است که در واحد پرند وضعیت پژوهش رو به رشد خواهد بود.


ذاکر با بیان اینکه مسأله کمبود دانشجو چند دلیل دارد، گفت: اول اینکه در حدود 20 سال اخیر تعداد دانشگاه‌ها زیاد شده و دوم اینکه جمعیت کشور کاهش پیدا کرد. این دو، دلیل عمده کاهش دانشجو را به دنبال داشته است. در نتیجه در بعد توسعه کیفی باید گام برداشت چرا که دانشگاه آزاد از توسعه کمی عبور کرده و باید بستر این قضیه از طریق توسعه مراکز رشد و واحدهای فناور، توسعه مراکز تحقیقاتی، فعالیت‌های پژوهشی دانش‌بنیان، نیل اهداف پایان‌نامه دانشجویی به سمت فعالیت‌های تحقیقاتی تولیدی که نهایتاً بتوانند به عنوان متنوع‌سازی درآمد برای واحدها و دانشگاه آزاد اسلامی باشند تا بقا را حفظ کنند.


نویسنده کتاب نانو بیوتکنولوژی و کاربرد آن در حوزه پزشکی افزود: از این طریق علاوه بر توسعه کیفی، انگیزه دانشجویانی که به دنبال تحصیل هستند، بالا می‌رود. همچنین ارتباط با صنعت از طریق مراکز رشد و دفتر ارتباط با صنعت می‌تواند در توسعه طرح‌های برون دانشگاهی و تزریق سرمایه به دانشگاه و کارآفرینی از طریق این شرکت‌ها علاوه بر ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان هم در دانشگاه هم در حوزه صنعت تأثیرگذار باشد.


برای اکثر رشته‌هایی که در دانشگاه وجود دارد و تأثیرگذار هستند، از قبیل حوزه IT، رباتیک، مکانیک، صنایع، عمرانی، معماری و با توجه به ارتباطی که با صنعت ایجاد می‌شود، برنامه‌ داریم تا دانش‌آموختگان برای اشتغال مشکل کمتری داشته باشند

ذاکر در باره برنامه‌های واحد پرند برای دانشجویان و دانش‌آموختگان اظهار کرد: برای اکثر رشته‌هایی که در دانشگاه وجود دارد و تأثیرگذار هستند، از قبیل حوزه IT، رباتیک، مکانیک، صنایع، عمرانی، معماری و با توجه به ارتباطی که با صنعت ایجاد می‌شود، برنامه‌ داریم تا دانش‌آموختگان برای اشتغال مشکل کمتری داشته باشند.


وی خاطرنشان کرد: در واحد پرند مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی راه‌اندازی کرده‌ایم که در آن رشته‌های زیست شناسی، زیست شناسی سلولی مولکولی، بیوتکنولوژی، زنتیک، میکروبیولوژی، رشته‌هایی مثل شیمی، شیمی فیزیک، وجود دارد. مراکز تحقیقاتی با توسعه‌ای که پیدا می‌کند، می‌تواند در حوزه‌های مختلف با توجه به آزمایشگاه‌هایی که دارد، اشتغال ایجاد کند و فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموختگان مشغول به کار شوند.


معاون پژوهش و فناوری واحد پرند با توجه به برگزاری دومین همایش ملی تازه‌های سلولی مولکولی، اقدامات انجام شده در این خصوص را یادآور شد و به آنا گفت: دومین همایش ملی در حوزه علوم سلولی و مولکولی که امروز در دنیا به عنوان علم جدید در علوم مختلف مرتبط است، خوشبختانه برای دومین بار در کشور انجام می‌شود و در دوره اول جزو همایش‌های موفق بوده در دوره دوم، تشکیل شورای سیاست گذاری را داشته‌ایم که در آن تعداد پنل‌ها مشخص شد،


دبیر علمی همایش ملی تازه‌های سلولی مولکولی ادامه داد: زمان همایش و نوع داوری مقالات و محل برگزاری، بعد از جلسه شورای سیاست گذاری تا 6 ماه مرتب هر ماه یکبار با حضور بنده به عنوان دبیر علمی همایش، دبیر اجرایی، دبیر هماهنگی و روسای کارگروه ها مرتباً جلسه داشته‌ایم و امور کارگاه‌های آموزشی، داوری مقالات، بحث اطلاع رسانی و نحوه چاپ پوسترها، نحوه داوری مقالات، نحوه انتخاب مقاله برتر، اضافه کردن حامیان مالی و حامیان علمی در این مدت اخیر انجام شده است.


وی یادآور شد: آخرین تصمیم این بوده که جذب مقالات تا 12 مهر با توجه به درخواست‌های مکرر انجام شود چون مجله‌ای با عنوان تازه‌های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی در واحد پرند با درجه علمی و پژوهشی چاپ می‌شود، مقالات برتر در این مجله به چاپ می‌رسد و خلاصه مقالات علمی همایش در قالب ضمیمه این مجله به صورت جداگانه به چاپ خواهد شد.


ذاکر درباره برنامه‌های جانبی این همایش همایش توضیح داد: نمایشگاه‌هایی از سوی شرکت‌های با تجهیزات مرتبط در این علوم در همایش برپا خواهد شد؛ حضور نمایشگاه فروش کتاب از چندین انتشارات از دیگر اقدامات است. در این همایش نکوداشت استاد پیشکسوت برتر دکتر احمد مجد که طی داوری‌ها در شورای سیاست گذاری همایش همواره حضور جدی داشت، برگزار می‌شود. نشست فناوری، سخنرانی سخنرانان برتر کشور به ریاست دکتر نجومی و جایزه ویژه اسپانسر همایش (شرکت خدمات انفورماتیک نوین) برای دو مقاله برتر (سفر کیش) از دیگر برنامه‌های جانبی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب