دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1394 - 10:27

گردش به چپ حزب کارگر انگلیس

بعد از سه دهه حضور نسبتا کمرنگ در عرصه سیاسی، جرمی کوربین عصر روز شنبه توانست با یک پیروزی قاطع بر رقبای خود به‌عنوان رهبر جدید حزب کارگر انتخاب شود و با برنامه‌ای پا به عرصه سیاسی بگذارد که توسعه اقتصاد، برچیدن موشک‌های هسته‌ای و کنار گذاشتن سیاست‌های اسلاف خود همچون تونی بلر از ویژگی‌های شاخص آن به‌حساب می‌آید.
کد خبر : 38477

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، کوربین 66 ساله با حمایت هزاران عضو جدید حزب کارگر توانست به پیروزی برسد. موفقیت او را می‌توان نتیجه ساختارهای سیاسی در اروپا دانست که پس از بحران مالی سال 2008 به‌شدت آسیب دیدند و همین موضوع باعث شد تا رای‌دهندگان با فاصله گرفتن از سیاست‌های میانه، به سمت چپ‌های سوسیالیست و یا راست‌های ملی‌گرا بروند. با وجود این، برنامه کوربین که شامل ملی کردن شرکت‌های بخش ریلی و انرژی است، با مخالفت‌هایی از درون خود حزب کارگر روبه‌رو شد و این بدین معناست که او کار سختی برای ایجاد اتحاد در این حزب دارد. در همین راستا، تعدادی از اعضای سرشناس این حزب همچون اِما رینولدز و همچنین چند نفر از اعضای کابینه در سایه این حزب اعلام کردند با کوربین همکاری نمی‌کنند.


پس از اعلام پیروزی کوربین با 60 درصد آرا بر سه رقیب خود، طرفداران او به شادی پرداختند. وی در نطق کوتاهی در جمع طرفدارانش با بیان اینکه نباید شاهد بی‌عدالتی و فقر در جامعه باشیم، گفت: سیاست‌ها می‌تواند و باید تغییر پیدا کند. وی همچنین به انتقاد از بحران کنونی پناه‌جویان پرداخت که این روزها در حال گسترش در کشورهای اروپایی است. کوربین گفت یکی از اولین اقداماتش شرکت در تظاهرات لندن به‌منظور تاکید بر وضع اسفناک مهاجران است.


صراحت کلام و شخصیت کوربین در حالی باعث افزایش طرفداران او در حزب کارگر شد که بسیاری از حامیان این حزب در دوران رهبری تونی بلر سرخورده و مأیوس شده بودند. علت اصلی این سرخوردگی تصمیم بلر به همراهی با جورج بوش در اشغال عراق بود. در این میان رهبران و شخصیت‌های تاثیرگذار این حزب می‌ترسند انتقادهای کوربین از بلر باعث شود حزب کارگر به‌جای رقیبی برای محافظه‌کاران و دیوید کامرون، به یک حزب صرفا معترض تبدیل شود. حال باید منتظر ماند و دید انتقادات کوربین تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. سابقه کوربین در پارلمان که معمولاً به‌عنوان یک مخالف شناخته می‌شد و سیاست‌های حزب کارگر را به چالش می‌کشید، کار او برای جلب وفاداری اکثر اعضا را سخت خواهد کرد.


شاید این پیروزی چشمگیر زمان کافی در اختیار او قرار دهد تا جایگاهش به‌عنوان رهبر حزب را تثبیت کند. کوربین که به‌عنوان یک گیاه‌خوار و مخالف مشروبات الکلی شناخته می‌شود، در آخرین ساعات ثبت‌نام نامزدها وارد این مبارزه درون‌حزبی شد. او برای حضور در انتخابات به حمایت 35 عضو حزب کارگر نیاز داشت. افرادی که تا آن لحظه از او حمایت نمی‌کردند، برای جذاب‌تر شدن رقابت‌های حزب کارگر مقدمات حضور او در این مبارزات انتخاباتی را فراهم کردند.








رقبای کوربین بین شش تا 12 ماه صبر می‌کنند تا ببینند اوضاع چگونه پیش می‌رود. سپس نظرسنجی‌های حزب کارگر کاهش حمایت از کوربین را نشان خواهد داد و سپس آن‌ها مبارزه علنی خود را شروع می‌کنند

از سوی دیگر، موفقیت کوربین را باید تا حدودی مرهون تغییر قانونی دانست که بر اساس آن هر فردی با پرداخت تنها سه پوند می‌توانست جواز حضور در انتخابات این حزب را داشته باشد. حزب کارگر که تا پیش از انتخابات سراسری ماه می حدود 187 هزار عضو داشت، از آن زمان با رشد بی‌سابقه‌ای در میان اعضای خود روبه‌رو شد. اتحادیه‌های کارگری که حامیان اصلی کوربین بودند، نقش بسزایی در اضافه کردن این افراد داشتند و نتیجه‌اش این شد که بیش از 420 هزار نفر در انتخابات روز شنبه شرکت کردند.


با اعلام نتایج این انتخابات، رقبای سیاسی حزب کارگر به‌سرعت نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس و مایکل فالون وزیر دفاع این کشور حزب کارگر به رهبری کوربین را تهدیدی برای امنیت و اقتصاد انگلیس معرفی کردند.


نکته نگران‌کننده‌تر برای کوربین، انتقادهای داخلی خواهد بود. استفان فیلدینگ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه ناتینگهام می‌گوید پیروزی چشمگیر کوربین ممکن است باعث شود رقبای او تا چند ماه سکوت اختیار کرده و امید داشته باشند تا اشتباهی از او سر بزند. وی افزود: «تصور می‌کنم فعلاً یک آتش‌بس به وجود آید. رقبای کوربین بین شش تا 12 ماه صبر می‌کنند تا ببینند اوضاع چگونه پیش می‌رود. سپس نظرسنجی‌های حزب کارگر کاهش حمایت از کوربین را نشان خواهد داد و سپس آن‌ها مبارزه علنی خود را شروع می‌کنند. انتقادات زودهنگام باعث برافروخته شدن خشم طرفدارانی می‌شود که در دوران سه‌ماهه انتخابات جذب سخنان کوربین شده‌اند».


پس از اعلام نتایج در عصر روز شنبه، مرکز اصلی رای‌دهی به محل شادی و شعف همین طرفداران تبدیل شد. شان ماهر، مدیر اجرایی یکی از شرکت‌های مخابراتی یکی از همین طرفداران رهبر جدید حزب کارگر است که می‌گوید اقدامات تونی بلر باعث شده بود او اعتقادش نسبت به این حزب را از دست بدهد. او و اکثر رای‌دهندگان به جرمی کوربین از امیدی حرف می‌زنند که این سیاست‌مدار 66 ساله به همراه خود آورده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب