دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1394 - 09:33
یک جراح قلب:

زنده نگه‌داشتن قلب در خارج از بدن امکانپذیر شد

یک جراح قلب عنوان کرد: دستگاهی در دانشگاه USL آمریکا ساخته شده که امکان گرم، زنده و تپنده نگه‌داشتن قلب در خارج از بدن به مدت بیش از 10 ساعت را دارد که این اختراع موجب کاهش صف انتظار برای دریافت قلب مناسب جهت پیوند شده است.
کد خبر : 38274

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر عباس اردهالی در نشست خبری که مناسبت تشریح روند پیوند قلب برگزار شد، گفت: در 50 سال گذشته برای انجام پیوند قلب باید یک تیم پزشکی به بیمارستان فرد دهنده عضو اعزام می‌شد تا قلب شخصی را که دچار مرگ مغزی شده است را خارج و درون یخ نگهداری‌ کنند تا به بیمارستان مقصد که بیمار نیازمند عضو در آن بستری است انتقال دهند، اما از آنجایی که قلب تنها می‌تواند به مدت 4 تا 6 ساعت بر روی یخ زنده بماند این موجب بروز مشکلاتی در انتقال عضو در برخی مناطق شده بود که این امر مشارکت اعضا را در نقاط مختلف را کاهش داد.


این جراح قلب افزود: بر این اساس من و تیمی از همکارانم در دانشگاه USL آمریکا موفق به اختراع دستگاهی شدیم که قادر است قلب را در خارج از بدن به مدت بیش از 10 ساعت گرم، زنده و تپنده نگه‌دارد.


وی در خصوص نحوه عملکرد این دستگاه گفت: قبل از اینکه قلب دهنده را از بدن فرد دچار مرگ مغزی خارج کنیم، یک لیتر از خونش را گرفته و وارد دستگاه می‌کنیم و زمانی که قلب درون دستگاه جای می‌گیرد این خون درون قلب جریان پیدا می‌کند و باعث زنده، گرم و تپنده نگه‌داشتن قلب می‌شود که در برخی مواقع نیز تخمین زده این دستگاه می‌تواند تا 24 ساعت قلب را زنده و سالم نگه‌دارد.


پروفسور اردهالی با بیان اینکه اختراع این دستگاه در تاریخ علم پزشکی بی‌سابقه بوده است، عنوان کرد: با استفاده از این دستگاه امکان انتقال قلب برای افراد نیازمند به پیوند از نقطه‌ای به نقطه دیگر فراهم شده است.


وی در ادامه یادآور شد: قبل از انجام پیوند قلب باید علاوه بر برخی آزمایش‌ها که در جهت پیشگیری از احتمال «پس زدن پیوند» انجام می‌شود باید قلب مورد پیوند را از نظر سایز و اندازه در بدن فرد گیرنده بررسی کرد زیرا اگر قلب کوچکتر یا بزرگتر از بدن باشد پیوند با موفقیت انجام نمی‌شود که این مساله موجب افزایش بیماران در صف انتظار برای پذیرش عضو مناسب شده است.


اردهالی گفت: اختراع این دستگاه موجب شده تا اگر برای فردی قلب مناسب در نقطه دیگری از شهر یا کشور وجود داشته باشد به راحتی انتقال و عمل پیوند را انجام داد، بنابراین این دستگاه می‌تواند در کاهش صف انتظار پیوند قلب نیز موثر باشد.


این جراح قلب عنوان کرد: در هر جراحی پیوند، احتمال شکست و پس زدن وجود دارد اما پزشکان می‌توانند با کمک این دستگاه سلول‌هایی که موجب شکست پیوند می‌شوند و سیستم ایمنی فرد در برابر آن مقابله می‌کنند را از بین ببرند تا زمانی که قلب وارد بدن فرد گیرنده می‌شود به عنوان عضو خارجی توسط سیستم ایمنی شناخته نشود.


وی یادآور شد: این دستگاه دارای تاییدیه CE اروپا است و مورد تایید FDA آمریکا قرار نگرفته است اما امید است به زودی مورد تایید قرار بگیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از این دستگاه امکان زنده ماندن فرد پس از پیوند را تا 10 سال افزایش می‌دهد.


این جراح قلب و ریه با بیان اینکه ریسک پیوند قلب برای افراد بالای ۶۵ سال بالا است، گفت: جوان‌ترین عمل پیوند قلب مربوط به نوزاد یک روزه بود و مسن‌ترین پیوند شونده قلب نیز مرد ۷۷ ساله‌ای در آمریکا بود که ۱۰ سال پیش پیوند شد و در حدود ۷ سال زنده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب