دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

انتقاد دبیرکل کانون شرکت‌های لیزینگ از نقش کمرنگ این صنعت در ایران

دبیرکل کانون شرکت‌های لیزینگ ایران با بیان این که بیش از 30 درصد حجم سرمایه‌گذاری‌ها در جهان از طریق شرکت‌های لیزینگ انجام می‌شود، از اینکه این سهم در ایران بسیار اندک است ابراز تاسف کرد.
کد خبر : 36048

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حمید شیروانی امروز در همایش لیزینگ و اقتصاد مقاومتی که با هدف بررسی اهمیت افزایش نقش لیزینگ در تامین مالی اقتصاد کشور در مرکز همایش‌های بین المللی صداوسیما آغاز به کار کرد، افزود: اگر در ایران از این صنعت به خوبی حمایت و قوانین درستی برای آن وضع شود، می‌تواند در رونق تولید، اشتغال، رفاه اجتماعی و جلوگیری از تورم به دولت کمک کند.


وی با بیان اینکه شرکت‌های لیزینگ بعد از بانک‌ها دومین تامین‌کننده منابع مالی در اقتصاد هستند، افزود: تفاوت شرکت‌های لیزینگ با بانک‌ها در این است که پولی دست مصرف‌کننده نمی‌دهند، بلکه به طور نمونه ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز تولید‌کننده را خریداری و ارائه می‌کنند.
دبیرکل کانون شرکت‌های لیزینگ ایران گفت: با این اقدام علاوه بر اینکه تورم ایجاد نمی‌شود، محصولات تولیدی نیز خریداری و به صورت لیزینگی در اختیار مشتریان قرار داده می‌شود.
همچنین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در این همایش با تاکید بر لزوم افزایش نقش لیزینگ در تأمین مالی اقتصاد کشور، گفت: صنعت لیزینگ می‌تواند با جمع آوری نقدینگی خرد و تزریق این منابع به فعالیت‌های اقتصادی در جهت اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کند.
مصباحی مقدم درباره اصلاح قانون عملیات بانکداری بدون ربا نیز گفت: اصلاح این قانون از حدود هشت سال قبل در دستور کار مجلس قرار گرفت و در دولت قبل نیز تدوین پیش‌نویس لایحه آن با مشارکت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و بانک ملی آغاز شد، اما با وجود اینکه رئیس‌جمهوری سابق درباره نهایی شدن آن وعده داده بود، کار به دولت یازدهم رسید.
این نماینده مجلس با اشاره به این که یک فوریت طرح مجلس برای اصلاح قانون بانکداری بدون ربا ابتدای امسال به تصویب رسید، افزود: پس از انتشار این خبر، دولت و بانک مرکزی نیز اعلام کردند که در حال تدوین لایحه‌ای در این باره هستند. البته اخیراً پیش‌نویس این لایحه به ما ارائه شده اما هنوز در دولت به تصویب نرسیده است.
مصباحی مقدم همچنین با تشریح کارکردهای صنعت لیزینگ به عنوان یکی از ابزارهای مهم تأمین مالی برای خرید کالا گفت: تأمین مالی با روش لیزینگ فواید خوبی برای شرکت لیزینگ و مشتری دارد و در مجموع این فعالیت کمک به اقتصاد کشور است.
او انتشار اوراق بهادار با هدف تأمین منابع مالی را یکی از روش‌های توسعه لیزینگ در کشور دانست و گفت:‌ در این زمینه تاکنون فعالیت کمتری صورت گرفته است که باید شرکت‌های لیزینگ به آن ورود کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب