افراد متخصص دوتابعیتی نباید از دایره مدیریتی کشور خارج شوند
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، محمدجواد فتحی در خصوص قرائت گزارش از مدیران دوتابعیتی گفت: همه دولتهای جهان اکنون به دنبال گستردهتر کردن دایره منافع ملی خود هستند و آنچه منافع ملی کشورها را تضمین کند برای هر دولتی اهمیت دارد.
وی افزود: سؤال من این است که تضمین منافع ملی و توسعه دادن به منافع ملی برای یک کشور در این است که متخصصان خود را حتی اگر دوتابعیتی هم باشند، جذب کند یا طرد کند؟ به نظر من نباید این افراد متخصص را که دو تابعیت دارند، از دایره مدیریتی کشور خارج کرد. چنین طرحها و اقداماتی مانند قرائت گزارش در خصوص افراد متخصص دوتابعیتی سبب میشود این افراد از دایره مدیریتی کشور خارج شوند.
فتحی ادامه داد: شخصی دوتابعیتی که دارای تخصص است، فرصتی برای کشور محسوب میشود. وقتی میتوانیم این تخصص را به استخدام کشور بگیریم و به نفع مردم از آن استفاده کنیم، چرا خود را از این سرمایههای ملی محروم میکنیم؟ این طرحها احساسی است و نگاه با سوءظن به اتباع ایران، نگاه درستی نیست بلکه باید با حسن ظن نگاه کنیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر فردی به هر دلیلی دو تابعیت را اتخاذ کرده، در حالی که به کشور، خاک و ملت خود تعصب دارد، چرا باید کشور را از منافع این فرد متخصص محروم کنیم. این طرح دقیق نیست و سبب میشود بسیاری از منافع ملی را نادیده بگیریم.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رقمهایی مانند 30 هزار میلیارد دلار که در مورد ثروت ایرانیان خارج از کشور میگویند، ارقامی نجومی و باورناپذیر است، ولی این نوع نگاههای تنگنظرانه باعث میشود که ثروت کلان ایرانیان در خارج از کشور مورد استفاده خارجیها قرار گیرد و ریالی از آن به داخل کشور نیاید. این در حالی است که تمام ملتهای دنیا به دنبال تقویت این حس تعلق اتباع به کشورشان هستند، یعنی حتی اگر افراد متخصص به کشور دیگری رفته و تابعیتی را اخذ کرده باشند، کشور اصلی با تمهیداتی سعی میکند اتباع خود را جذب کند.
وی با بیان اینکه تنها ملاک و معیار برای استفاده از افراد دوتابعیتی، تضمین منافع ملی کشور است، افزود: هر کسی که به منظور تضمین منافع ملی حاضر است در کشور کار کند و از تخصص، تفکر و سرمایه خود به ملت ایران نفعی ببخشد، باید زمینه تسهیل ورودش مهیا شود و نباید افراد را تنها به این دلیل که دو تابعیت دارند، طرد کنیم. برای انتصاب مدیران، شرایط عمومی در گزینشها وجود دارد و باید در مورد مدیران دوتابعیتی نیز شرایطی لحاظ شود تا بتوان از خدمات آنها استفاده برد، اما اینکه قانونی را تصویب کنیم تا افراد را فقط به دلیل دوتابعیتیبودن بدون توجه به تعهد و تخصص رد کنند، به نظرم این طرح یا لایحه قابل دفاع نیست.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از افراد متخصص را میشناسیم که به خارج از کشور رفتهاند ولی به کشور خود علاقهمند هستند و اهل دیانت هستند که در مقطعی شرایط را برای پیشرفت خود در سفر به خارج از کشور دیدهاند، اکنون نباید مانع از بازگشت این افراد باشیم.
انتهای پیام/4071/پ
انتهای پیام/